Υλικά Συνταγής
- ½ φλιτζάνι λάδι
- ¼ φλιτζανιού άσπρος σιναπόσπορος κοπανισμένος
- 4 αυγά
- 1 φλιτζάνι άσπρο ξύδι
- ¼ φλιτζανιού ζάχαρη
- 1 ½ κουταλιά σκόνη μουστάρδας
- 1 κουταλάκι χοντρό αλάτι
- ½ κουταλάκι κόκκοι μαύρο πιπέρι τσακισμένοι
- 2 κουταλάκια αλεύρι
Εκτέλεση συνταγής
Ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε τους σπόρους ώσπου να ροδίσουν ελαφρά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Χτυπάμε στο μπλέντερ τα αυγά, τη ζάχαρη, τη μουστάρδα, το αλάτι, τα πιπέρια και το αλεύρι ώσπου να γίνουν κρέμα. Προσθέτουμε το ξύδι λίγο λίγο χτυπώντας συνεχώς και μετά το σιναπόσπορο με το λάδι. Βάζουμε το μείγμα σε κατσαρόλα και βράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς ώσπου να πηχτώσει ελαφρά.