Υλικά Συνταγής
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 ½ κουταλιά μπαχάρια
- 3 κουταλάκια γαρύφαλλο
- 2 κουταλάκια μαύρο πιπέρι
- 1 ½ κιλό ντομάτες ξεφλουδισμένες
- 1 ½ φλιτζ ζάχαρη
- 2/3 φλιτζ ξύδι
- 2 κουταλάκια χοντρό αλάτι
- 3 κόκκινες καυτερές πιπεριές
Εκτέλεση συνταγής
Βάζουμε σε σακουλάκι τα καυτερά, τα γαρύφαλλα και τα πιπέρια. Το βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ζεσταίνουμε χωρίς να βράσει, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Το αφήνουμε να βράσει ξεσκέπαστο, για 45 λεπτά και ανακατεύουμε κάθε τόσο. Μόλις πηχτώσει ελαρά το πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Βάζουμε την σάλτσα σε ζεστά αποστειρωμένα βαζάκια και σφραγίζουμε όταν κρυώσει.