laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Μοσχάρι Κοκκινιστό

Συνταγές

Μοσχάρι Κοκκινιστό
0.00

 

Υλικά Συνταγής

1 κιλό μοσχάρι
2  μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σάλτσα ντομάτας
1 μικρή σκελίδα σκόρδο
1 καρότο
1 κουπα κόκκινο κρασί
αλάτι-πιπέρι-μπαχάρι-ζάχαρη και 2 δαφνόφυλλα

Εκτέλεση συνταγής

Αφού έχουμε ψιλοκόψει το κρεμμύδι,κόβουμε το καρότο σε μικρά κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε το κρεμμύδι,καρότο και το μοσχάρι αφού ροδίσει καλά το κρέας,ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί,στην συνέχεια ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας και δυο κούπες νερό,αφήνουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά για να βράσει το κρέας μας  και να δέσει η σάλτσα !!

Μπορούμε να το συνοδέψουμε το μοσχαράκι :με πατάτες τηγανιτές,πουρέ πατάτας,ρύζι με ανάμεικτα λαχανικά,χοντρό μακαρόνι!!

Καρέ χοιρινού με λεμόνι
Με ένα μαχαίρι χαράσσουμε το κρέας στα χοντρά σημεία και βάζουμε μέσα λίγο σκόρδο. Αλείφουμε την επιφάνεια του χοιρινού με λάδι και λεμόνι.

Πρασοσέλινο ή Πρασοτηγανιά
Βράζετε σε λίγο νερό τα καρότα και το σέλινο ή τη σελινόριζα και κρατάτε το νερό τους.

Ντομάτες γεμιστές με γαρίδες
Πλένετε και σκουπίζετε τις ντομάτες. Κόβετε το πάνω μέρος τους και με ένα κουταλάκι αφαιρείτε προσεκτικά την ψίχα τους.

Σουβλάκια από ξιφία με λαχανικά
Μαρινάρετε τον ξιφία με τα αρωματικά χόρτα και το χυμό του λεμονιού για 1-2 ώρες

Γλώσσες με κρασί
Καθαρίζετε τις γλώσσες, τις πλένετε, τις λαδώνετε και τις αλατοπιπερώνετε

Φασολάκια λαδερά
Σε κατσαρόλα ξανθίζετε μέσα στο λάδι το κρεμμύδι.Προσθέτετε τα καθαρισμένα και πλυμένα φασολάκια.

Ταλιατέλες με καβουρόψιχα
Βράζετε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό ώσπου να γίνουν al dente. Τα σουρώνετε και τα διατηρείτε ζεστά.

Νιόκι με χοιρινό και πιπεριές
Βάζετε το χοιρινό σε ρηχό ,μη μεταλλικό σκεύος και το αναμειγνύετε με το μισό σκόρδο, τη ρίγανη, το χυμό λεμονιού και 1 κουταλιά λάδι. Αλατοπιπερώνετε. Σκεπάζετε το σκεύος και το βάζετε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 1 ώρα.

Φιλέτο σολωμού με σάλτσα ντομάτας
Βάζετε τα φιλέτα σολωμού σε ρηχό τηγάνι και περιχύνετε το κρασί. Ζεσταίνετε ελαφρά το κρασί και σιγοβράζετε το σολωμό για 6 λεπτά.