laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Μοσχάρι Κοκκινιστό

Συνταγές

Μοσχάρι Κοκκινιστό
0.00

 

Υλικά Συνταγής

1 κιλό μοσχάρι
2  μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σάλτσα ντομάτας
1 μικρή σκελίδα σκόρδο
1 καρότο
1 κουπα κόκκινο κρασί
αλάτι-πιπέρι-μπαχάρι-ζάχαρη και 2 δαφνόφυλλα

Εκτέλεση συνταγής

Αφού έχουμε ψιλοκόψει το κρεμμύδι,κόβουμε το καρότο σε μικρά κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε το κρεμμύδι,καρότο και το μοσχάρι αφού ροδίσει καλά το κρέας,ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί,στην συνέχεια ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας και δυο κούπες νερό,αφήνουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά για να βράσει το κρέας μας  και να δέσει η σάλτσα !!

Μπορούμε να το συνοδέψουμε το μοσχαράκι :με πατάτες τηγανιτές,πουρέ πατάτας,ρύζι με ανάμεικτα λαχανικά,χοντρό μακαρόνι!!

Αρωματικά λαχανικά με κους κους
Ζεσταίνετε 1 κουταλιά ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα με χοντρή βάση. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, ώσπου να μαλακώσει και να χρυσίσει.

Ριζότο με μανιτάρια
Ζεσταίνουμε το βούτυρο και το λάδι σε κατσαρόλα και σωτάρουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε το ρύζι και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά για 4 λεπτά.

Μπριάμι
Κόψτε τις ντομάτες σε λεπτές φέτες. Κόψτε σε χοντρά κομμάτια πατάτες και κρεμμύδια. Κόψτε τα κολοκυθάκια κατά μήκος σε κομμάτια 3 εκ.

Μπριάμ λαχανικά μεγαλύτερη νοστιμιά
Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, τις πατάτες, τα κολοκυθάκια και τα Κρεμμύδια και τα κόβουμε σε κύβους .

Πάπια με φραμπουάζ
Χαράσσετε τα στήθη πάπιας αλλά μόνο την πέτσα και το λίπος, όχι το ψαχνό. Τα σωτάρετε στο τηγάνι, με την πέτσα προς τα κάτω, ώσπου να ροδίσει η πέτσα και να ρευστοποιηθεί το λίπος. Βγάζετε την πάπια από το τηγάνι και πετάτε τη μεγαλύτερη ποσότητα λίπους.

Κοτόπουλο με εστραγκόν
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Αναμειγνύουμε το ψιλοκομμένο εστραγκόν με το σκόρδο και το μισό βούτυρο. Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε το μείγμα στην κοιλιά του κοτόπουλου.

Χοιρινό με πράσα
Καθαρίστε τα πράσα και πετάξτε όλα τα σκούρα πράσινα φύλλα. Πλύντε τα και κόψτε τα σε κομμάτια

Νιόκι με χοιρινό και πιπεριές
Βάζετε το χοιρινό σε ρηχό ,μη μεταλλικό σκεύος και το αναμειγνύετε με το μισό σκόρδο, τη ρίγανη, το χυμό λεμονιού και 1 κουταλιά λάδι. Αλατοπιπερώνετε. Σκεπάζετε το σκεύος και το βάζετε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 1 ώρα.

Γεμιστά πιπέρια με ρύζι
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τις πιπεριές της ανοίγουμε από πάνω αφαιρούμε τα σπόριασε ένα τηγάνι βάζουμε το λαδί σοτάρουμε τα κρεμμύδια το σκόρδο και το ρύζι προσθέτουμε νερό, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη