laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Μοσχάρι Κοκκινιστό

Συνταγές

Μοσχάρι Κοκκινιστό
0.00

 

Υλικά Συνταγής

1 κιλό μοσχάρι
2  μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σάλτσα ντομάτας
1 μικρή σκελίδα σκόρδο
1 καρότο
1 κουπα κόκκινο κρασί
αλάτι-πιπέρι-μπαχάρι-ζάχαρη και 2 δαφνόφυλλα

Εκτέλεση συνταγής

Αφού έχουμε ψιλοκόψει το κρεμμύδι,κόβουμε το καρότο σε μικρά κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε το κρεμμύδι,καρότο και το μοσχάρι αφού ροδίσει καλά το κρέας,ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί,στην συνέχεια ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας και δυο κούπες νερό,αφήνουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά για να βράσει το κρέας μας  και να δέσει η σάλτσα !!

Μπορούμε να το συνοδέψουμε το μοσχαράκι :με πατάτες τηγανιτές,πουρέ πατάτας,ρύζι με ανάμεικτα λαχανικά,χοντρό μακαρόνι!!

Κιμάς μοσχαρίσιος κοκκινιστό
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και ύστερα από λίγο προσθέτουμε τον κιμά

Γεμιστά

Ρύζι με ανάμεικτα λαχανικά
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα φρέσκα λαχανικά

Φασολάκια λαδερά
Σε κατσαρόλα ξανθίζετε μέσα στο λάδι το κρεμμύδι.Προσθέτετε τα καθαρισμένα και πλυμένα φασολάκια.

Ταλιατέλες με καβουρόψιχα
Βράζετε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό ώσπου να γίνουν al dente. Τα σουρώνετε και τα διατηρείτε ζεστά.

Πατάτες και πράσα ογκρατέν
Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 25-30 λεπτά. Τις σουρώνουμε, τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε.

Λαχανικά ογκρατέν
Βράζουμε τις πατάτες κα το καρότο σε αλατισμένο νερό για 10-15 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν, τα σουρώνουμε και τα πολτοποιούμε μαζί με το βούτυρο και λίγο πιπέρι.

Μοσχάρι Κοκκινιστό
Μπορούμε να το συνοδέψουμε το μοσχαράκι :με πατάτες τηγανιτές,πουρέ πατάτας,ρύζι με ανάμεικτα λαχανικά,χοντρό μακαρόνι!!

Φιλέτο χοιρινό με σκόρδο,
Αλείφετε το φιλέτο με λάδι, το μπήγετε με 3 κομμάτια σκόρδο, μαζί με αλάτι πιπέρι και το ροδίζετε σε χαμηλή φωτιά