laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Ρύζι με ανάμεικτα λαχανικά

Συνταγές

Ρύζι με ανάμεικτα λαχανικά
0.00

 

Υλικά Συνταγής

2 κούπες ρύζι  καρολίνα
1 καρότο
1 κρεμμύδι
1 πιπεριά πράσινη
1 ππιπερία κόκκινη
1 χούστα αρακά
2 μανιτάρια
200 γρ. Βούτυρο
αλάτι-πιπέρι
4 κούπες νερό

Εκτέλεση συνταγής

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα φρέσκα λαχανικά. Τα κόβουμε σε μικρά ψιλοκόμμενα κομματάκια Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο και ένα ένα τα υλικά μας με την σειρά: κρεμμύδι,καρότο,αρακά,τις πιπεριές και τα μανιτάρια,τέλος το ρύζι,τα σωτάρουμε όλα μαζί ελαφρώς και ρίχνουμε το νερό ,αλάτι-πιπέρι...Μόλις αποροφυθούν τα υγρά σκεπάζουμε την  

Πρασοσέλινο ή Πρασοτηγανιά
Βράζετε σε λίγο νερό τα καρότα και το σέλινο ή τη σελινόριζα και κρατάτε το νερό τους.

Κοτόπουλο με εστραγκόν
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Αναμειγνύουμε το ψιλοκομμένο εστραγκόν με το σκόρδο και το μισό βούτυρο. Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε το μείγμα στην κοιλιά του κοτόπουλου.

Κουνέλι με γιαούρτι
Κόβετε το κουνέλι σε κομμάτια και τα μαρινάρετε με το αλατοπίπερο,τη ρίγανη και το ξύδι για τουλάχιστον δύο ώρες.

Χταπόδι πιλάφι
Μία εξαιρετικά νόστιμη συνταγή καί ένα λαχταριστό πιάτο γιά όλη τήν Οικογένεια. Καλομαγειρεμένο μαμαδίστικο φαγητό, πικάντικο όσο πρέπει, μέ λίγο πιπεράκι παραπάνω, πανεύκολο καί πεντανόστιμο. Κλασικό, Ελληνικό πιάτο.

Γεμιστά πιπέρια με ρύζι
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τις πιπεριές της ανοίγουμε από πάνω αφαιρούμε τα σπόριασε ένα τηγάνι βάζουμε το λαδί σοτάρουμε τα κρεμμύδια το σκόρδο και το ρύζι προσθέτουμε νερό, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Ντομάτες γεμιστές με γαρίδες
Πλένετε και σκουπίζετε τις ντομάτες. Κόβετε το πάνω μέρος τους και με ένα κουταλάκι αφαιρείτε προσεκτικά την ψίχα τους.

Πατάτες Γιαχνί
Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τις πατάτες. Τις κόβουμε σε μεγάλους κύβους και τις ανακατεύουμε με το χυμό λεμονιού

Σουβλάκια από ξιφία με λαχανικά
Μαρινάρετε τον ξιφία με τα αρωματικά χόρτα και το χυμό του λεμονιού για 1-2 ώρες

Γλώσσες με κρασί
Καθαρίζετε τις γλώσσες, τις πλένετε, τις λαδώνετε και τις αλατοπιπερώνετε