laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Ρύζι με ανάμεικτα λαχανικά

Συνταγές

Ρύζι με ανάμεικτα λαχανικά
0.00

 

Υλικά Συνταγής

2 κούπες ρύζι  καρολίνα
1 καρότο
1 κρεμμύδι
1 πιπεριά πράσινη
1 ππιπερία κόκκινη
1 χούστα αρακά
2 μανιτάρια
200 γρ. Βούτυρο
αλάτι-πιπέρι
4 κούπες νερό

Εκτέλεση συνταγής

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα φρέσκα λαχανικά. Τα κόβουμε σε μικρά ψιλοκόμμενα κομματάκια Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο και ένα ένα τα υλικά μας με την σειρά: κρεμμύδι,καρότο,αρακά,τις πιπεριές και τα μανιτάρια,τέλος το ρύζι,τα σωτάρουμε όλα μαζί ελαφρώς και ρίχνουμε το νερό ,αλάτι-πιπέρι...Μόλις αποροφυθούν τα υγρά σκεπάζουμε την  

Κοτόπουλο με μπάμιες
Ρίχνετε τις καθαρισμένες μπάμιες σε ταψί,τις αλατίζετε,τις βρέχετε με το ξύδι και τις αφήνετε για 1-2 ώρες στον ήλιο ή στο φούρνο,στους 120οC.

Χοιρινό με πράσα
Καθαρίστε τα πράσα και πετάξτε όλα τα σκούρα πράσινα φύλλα. Πλύντε τα και κόψτε τα σε κομμάτια

Μπριάμι
Κόψτε τις ντομάτες σε λεπτές φέτες. Κόψτε σε χοντρά κομμάτια πατάτες και κρεμμύδια. Κόψτε τα κολοκυθάκια κατά μήκος σε κομμάτια 3 εκ.

Ψάρι πλακί
Αλατοπιπερώνετε το ψάρι και το πασπαλίζετε με τη ρίγανη μέσα έξω,το βρέχετε με το χυμό του λεμονιού και το βάζετε μέσα σε ένα ταψί.

Γλώσσες με κρασί
Καθαρίζετε τις γλώσσες, τις πλένετε, τις λαδώνετε και τις αλατοπιπερώνετε

Πατάτες και πράσα ογκρατέν
Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 25-30 λεπτά. Τις σουρώνουμε, τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε.

Κοτόπουλο με εστραγκόν
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Αναμειγνύουμε το ψιλοκομμένο εστραγκόν με το σκόρδο και το μισό βούτυρο. Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε το μείγμα στην κοιλιά του κοτόπουλου.

ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΜΑΤΟΣ
ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΜΑΤΟΣ,Αλευρώνω,Ανάβω,Αρώματα,Αρωματικά χόρτα,Αρωματικός ζωμός,Βουτυρώνω,Δένω,Ζεματίζω,Καβουρδίζω,Μαραίνω,Μαρινάρω,Πρέζα,Ροδίζουμε,Τσιγαρίζω,Σβήνω,Ρου

Πάπια με φραμπουάζ
Χαράσσετε τα στήθη πάπιας αλλά μόνο την πέτσα και το λίπος, όχι το ψαχνό. Τα σωτάρετε στο τηγάνι, με την πέτσα προς τα κάτω, ώσπου να ροδίσει η πέτσα και να ρευστοποιηθεί το λίπος. Βγάζετε την πάπια από το τηγάνι και πετάτε τη μεγαλύτερη ποσότητα λίπους.