laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Πίτες - Τάρτα > Σπανακοτυρόπιτα

Σπανακοτυρόπιτα

Συνταγές

Σπανακοτυρόπιτα
0.00

Χρόνος παρασκευής: 60 λεπτά

Υλικά:

10 φύλλα για πίτα
2 ½ κιλά σπανάκι ψιλοκομμένο
2 – 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 φλιτζάνια φέτα θρυμματισμένη
6 αυγά
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
¾ του φλιτζανιού λάδι ελιάς
πιπέρι
λίγο λάδι ελιάς για το άλειμμα του ταψιού και των φύλλων.

Περιγραφή

Σε μια καυτή κατσαρόλα σοτάρουμε το σπανάκι και τα κρεμμυδάκια, ανακατεύοντας για 4 – 5 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους. Βάζουμε σε ένα μπολ τον άνηθο, τη φέτα, τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα, το λάδι, πιπέρι, προσθέτουμε και τα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε. Σε ένα λαδωμένο ταψί στρώνουμε 3 από τα φύλλα, αλείφοντας κάθε φύλλο με λάδι και φροντίζουμε να εξέχουν οι άκρες τους από το ταψί. Απλώνουμε από πάνω το ¼ από τη γέμιση και επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει η γέμιση.

Γυρίζουμε τις άκρες των κάτω και μεσαίων φύλλων προς το εσωτερικό του ταψιού και τις αλείφουμε με λάδι. Κόβουμε τα υπόλοιπα φύλλα στο μέγεθος του ταψιού και τα στρώνουμε από πάνω, αλείφοντας κάθε φύλλο με λάδι. Πιέζουμε ελαφρά τα πάνω φύλλα, ώστε να κολλήσουν με τις γυρισμένες άκρες των κάτω φύλλων και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (11180ο C) για περίπου 45 – 50 λεπτά

 

Πίτσα με πολέντα
Αναμειγνύετε τον κιμά και τον βασιλικό, το πιπέρι, το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια και αφήνετε στην άκρη ώσπου να ετοιμάσετε τη βάση της πίτσας.

Στριφτόπιτα με σπανάκι
Καθαρίζουμε το σπανάκι , το πλένουμε και το αφήνουμε να στραγγίξει

Πρασαυγόπιτα

Λουκάνικα σε χωριάτικο φύλλο
Βράζετε το γάλα και προσθέτετε σε αυτό την φυτίνη, την ζάχαρη και το αλάτι. Αφήνετε το μίγμα να γίνει χλιαρό

Πίτα με αρνίσιο κιμά
Ζεσταίνετε το λάδι σε τηγάνι και σωτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά. Δυναμώνετε λίγο τη φωτιά και προσθέτετε τον κιμά. Μαγειρεύετε για άλλα 5 λεπτά, διαλύοντας τον με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσει.

Λαγάνα για την Καθαρά Δευτέρα
Μέσα σε μια λεκάνη,διαλύετε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και αφού προσθέσετε το αλάτι,τη ζάχαρη και το αλεύρι,τα αναμιγνύετε όλα μαζί,έτσι ώστε να πετύχετε ένα μαλακό ζυμάρι.

Χταποδόπιτα κεφαλονίτικη
Βράστε τα χταποδάκια χωρίς καθόλου νερό ή με πολύ λίγο, μέχρι να μαλακώσουν

Μηλόπιτα με κουκουνάρι
Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη.

Τυροπιτάκια με ρικότα
Αναμειγνύετε τη ρικότα, τη φέτα και τα αυγά σε μπολ. Ρίχνετε λίγο πιπέρι.