laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Πίτες - Τάρτα > Σπανακοτυρόπιτα

Σπανακοτυρόπιτα

Συνταγές

Σπανακοτυρόπιτα
0.00

Χρόνος παρασκευής: 60 λεπτά

Υλικά:

10 φύλλα για πίτα
2 ½ κιλά σπανάκι ψιλοκομμένο
2 – 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 φλιτζάνια φέτα θρυμματισμένη
6 αυγά
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
¾ του φλιτζανιού λάδι ελιάς
πιπέρι
λίγο λάδι ελιάς για το άλειμμα του ταψιού και των φύλλων.

Περιγραφή

Σε μια καυτή κατσαρόλα σοτάρουμε το σπανάκι και τα κρεμμυδάκια, ανακατεύοντας για 4 – 5 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους. Βάζουμε σε ένα μπολ τον άνηθο, τη φέτα, τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα, το λάδι, πιπέρι, προσθέτουμε και τα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε. Σε ένα λαδωμένο ταψί στρώνουμε 3 από τα φύλλα, αλείφοντας κάθε φύλλο με λάδι και φροντίζουμε να εξέχουν οι άκρες τους από το ταψί. Απλώνουμε από πάνω το ¼ από τη γέμιση και επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει η γέμιση.

Γυρίζουμε τις άκρες των κάτω και μεσαίων φύλλων προς το εσωτερικό του ταψιού και τις αλείφουμε με λάδι. Κόβουμε τα υπόλοιπα φύλλα στο μέγεθος του ταψιού και τα στρώνουμε από πάνω, αλείφοντας κάθε φύλλο με λάδι. Πιέζουμε ελαφρά τα πάνω φύλλα, ώστε να κολλήσουν με τις γυρισμένες άκρες των κάτω φύλλων και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (11180ο C) για περίπου 45 – 50 λεπτά

 

Κοθρόπιτα
Βράζουμε το κοτόπουλο και το ξεψαχνίζουμε. Καβουρδίζουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, με το λάδι, λίγο αλάτι και το νερό

Γαλατόπιτα
Ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη και τις βανίλιες ή το ξύσμα πορτοκαλιού.

Τυρόπιτες με σουσάμι
Ζεσταίνετε το λάδι σε τηγάνι και τηγανίζετε το πράσο και το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά, να μαλακώσουν.

Ρυζόπιτα
Μισοβράσουμε το ρύζι και αφού το στραγγίξουμε στο σουρωτήρι, το ξεπλένουμε με κρύο νερό

Σπανακοτυρόπιτα
Σε μια καυτή κατσαρόλα σοτάρουμε το σπανάκι και τα κρεμμυδάκια

Λουκάνικα σε χωριάτικο φύλλο
Βράζετε το γάλα και προσθέτετε σε αυτό την φυτίνη, την ζάχαρη και το αλάτι. Αφήνετε το μίγμα να γίνει χλιαρό

Τάρτα με κρεμμύδια
Βράζουμε τις πατάτες κα το καρότο σε αλατισμένο νερό για 10-15 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν, τα σουρώνουμε και τα πολτοποιούμε μαζί με το βούτυρο και λίγο πιπέρι.

Τυροπιτάκια με ρικότα
Αναμειγνύετε τη ρικότα, τη φέτα και τα αυγά σε μπολ. Ρίχνετε λίγο πιπέρι.

Πρασαυγόπιτα