laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Πίτες - Τάρτα > Σπανακοτυρόπιτα

Σπανακοτυρόπιτα

Συνταγές

Σπανακοτυρόπιτα
0.00

Χρόνος παρασκευής: 60 λεπτά

Υλικά:

10 φύλλα για πίτα
2 ½ κιλά σπανάκι ψιλοκομμένο
2 – 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 φλιτζάνια φέτα θρυμματισμένη
6 αυγά
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
¾ του φλιτζανιού λάδι ελιάς
πιπέρι
λίγο λάδι ελιάς για το άλειμμα του ταψιού και των φύλλων.

Περιγραφή

Σε μια καυτή κατσαρόλα σοτάρουμε το σπανάκι και τα κρεμμυδάκια, ανακατεύοντας για 4 – 5 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους. Βάζουμε σε ένα μπολ τον άνηθο, τη φέτα, τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα, το λάδι, πιπέρι, προσθέτουμε και τα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε. Σε ένα λαδωμένο ταψί στρώνουμε 3 από τα φύλλα, αλείφοντας κάθε φύλλο με λάδι και φροντίζουμε να εξέχουν οι άκρες τους από το ταψί. Απλώνουμε από πάνω το ¼ από τη γέμιση και επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει η γέμιση.

Γυρίζουμε τις άκρες των κάτω και μεσαίων φύλλων προς το εσωτερικό του ταψιού και τις αλείφουμε με λάδι. Κόβουμε τα υπόλοιπα φύλλα στο μέγεθος του ταψιού και τα στρώνουμε από πάνω, αλείφοντας κάθε φύλλο με λάδι. Πιέζουμε ελαφρά τα πάνω φύλλα, ώστε να κολλήσουν με τις γυρισμένες άκρες των κάτω φύλλων και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (11180ο C) για περίπου 45 – 50 λεπτά

 

Κρεμμυδόπιτα σταρένια
Κόβουμε τα κρεμμύδια πολύ ψιλά κομμάτια και ροδίζουμε σε ένα τηγάνι

Πρασαυγόπιτα

Τάρτα με κρεμμύδια
Βράζουμε τις πατάτες κα το καρότο σε αλατισμένο νερό για 10-15 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν, τα σουρώνουμε και τα πολτοποιούμε μαζί με το βούτυρο και λίγο πιπέρι.

Χταποδόπιτα κεφαλονίτικη
Βράστε τα χταποδάκια χωρίς καθόλου νερό ή με πολύ λίγο, μέχρι να μαλακώσουν

Πίτα με αρνίσιο κιμά
Ζεσταίνετε το λάδι σε τηγάνι και σωτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά. Δυναμώνετε λίγο τη φωτιά και προσθέτετε τον κιμά. Μαγειρεύετε για άλλα 5 λεπτά, διαλύοντας τον με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσει.

Μηλόπιτα με κουκουνάρι
Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη.

Λαγάνα για την Καθαρά Δευτέρα
Μέσα σε μια λεκάνη,διαλύετε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και αφού προσθέσετε το αλάτι,τη ζάχαρη και το αλεύρι,τα αναμιγνύετε όλα μαζί,έτσι ώστε να πετύχετε ένα μαλακό ζυμάρι.

Κολοκυθό τυροπιτάκια με ροκφόρ και φιστίκια
Τα κολοκυθό-τυροπιτάκια μπορείτε και να τα καταψύξετε προτού να τα ψήσετε . Όταν θέλετε να τα σερβίρετε θα τα ψήσετε σε περίπου 45 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο, όπως είναι από την κατάψυξη χωρίς να τα αφήσετε να ξεπαγώσουν

Κολοκυθόπιτα Αργολίδας χωρίς φύλλο
Τρίβετε σε χοντρό τρίφτη τα κολοκυθάκια και τα ανακατεύετε με το γάλα