laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Φασολάκια πράσινα σαλάτα

Συνταγές

Φασολάκια πράσινα σαλάτα
0.00

 

Χρόνος παρασκευής: 10 λεπτά

Υλικά Συνταγής

½ κιλό φασολάκια
1 πατάτα
λαδόξιδο
1 σκελίδα λιωμένο σκόρδο
2 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό, ζαμπόν.

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζετε και πλένετε τα φασολάκια. Τα βάζετε στο πανεράκι της χύτρας μαζί με την πατάτα, αφού την καθαρίσετε και την κόψετε στη μέση. Ρίχνετε στη χύτρα δύο φλιτζάνια του τσαγιού νερό με λίγο αλάτι και βάζετε μέσα το πανεράκι με τα φασολάκια. Αφήνετε να σιγοψηθούν με τον ατμό επί δέκα λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει το σφύριγμα της βαλβίδας. Βάζετε τα φασολάκια σε σαλατιέρα και τοποθετείτε επάνω την πατάτα, κομμένη σε μικρούς κύβους. Αναμιγνύετε ½ φλιτζάνι τσαγιού λαδόξιδο, το σκόρδο τα κρεμμυδάκια, λίγο αλάτι και πιπέρι και περιχύνετε τη σαλάτα. Την πασπαλίζετε με μαϊντανό και ρίχνετε επάνω 5 φέτες ζαμπόν κομμένο σε κομματάκια

Ταμπουλέ (Λιβανέζικη σαλάτα)
Βάζετε το πλιγούρι σε ένα μπολ και ψιλοκόβετε τις ντομάτες από πάνω,έτσι ώστε να πάει όλος ο χυμός τους στο πλιγούρι

Σαλάτα με μικρές πατάτες, κομματάκια τυριού και κάππαρη
Μια δροσερή σαλάτα με πατάτες, κομματάκια τυριού και κάππαρη

Κοτοσαλάτα με αβοκάντο
Κατ'αρχάς ετοιμάζεται την σως. Αναμειγνύετε σε μπολ το χυμό λεμόνι, το ταμπάσκο και 1 κουταλάκι ρίγανη. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και συνεχίζετε το ανακάτεμα ώσπου να αποκτήσει η σως λεία υφή. Προσθέτετε το κρεμμύδι και ανακατεύετε ξανά.

Κουνουπίδι με αρωματικά
Χτυπήστε το λάδι με το ξίδι το λεμόνι ,το πιπέρι και τα αρωματικά

Φασολάκια πράσινα σαλάτα
Καθαρίζετε και πλένετε τα φασολάκια. Τα βάζετε στο πανεράκι της χύτρας μαζί με την πατάτα, αφού την καθαρίσετε και την κόψετε στη μέση.

Ελληνική πατατοσαλάτα
Βράστε τις πατάτες ώσπου να μαλακώσουν, στραγγίστε και αφήστε τες να κρυώσουν

Ζεστή σαλάτα με αντίδια και πατάτα
Σωτάρετε με λάδι τις πατάτες και το σκόρδο ανακατώνοντας ώσπου να μαλακώσουν και να ροδίσουν

Σαλάτα χωριάτικη
Τοποθετείτε στον πάτο μιας σαλατιέρας το μαρούλι ψιλοκομμένο και ρίχνετε από πάνω τις ντομάτες και το αγγούρι

Τζατζίκι
Αδειάστε το στραγγισμένο γιαούρτι σ ένα μπόλ. Ρίξτε κι ανακατέψτε μέσα το αγγουράκι, το σκόρδο, το αλάτι και το λάδι