laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Φασολάκια πράσινα σαλάτα

Συνταγές

Φασολάκια πράσινα σαλάτα
0.00

 

Χρόνος παρασκευής: 10 λεπτά

Υλικά Συνταγής

½ κιλό φασολάκια
1 πατάτα
λαδόξιδο
1 σκελίδα λιωμένο σκόρδο
2 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό, ζαμπόν.

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζετε και πλένετε τα φασολάκια. Τα βάζετε στο πανεράκι της χύτρας μαζί με την πατάτα, αφού την καθαρίσετε και την κόψετε στη μέση. Ρίχνετε στη χύτρα δύο φλιτζάνια του τσαγιού νερό με λίγο αλάτι και βάζετε μέσα το πανεράκι με τα φασολάκια. Αφήνετε να σιγοψηθούν με τον ατμό επί δέκα λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει το σφύριγμα της βαλβίδας. Βάζετε τα φασολάκια σε σαλατιέρα και τοποθετείτε επάνω την πατάτα, κομμένη σε μικρούς κύβους. Αναμιγνύετε ½ φλιτζάνι τσαγιού λαδόξιδο, το σκόρδο τα κρεμμυδάκια, λίγο αλάτι και πιπέρι και περιχύνετε τη σαλάτα. Την πασπαλίζετε με μαϊντανό και ρίχνετε επάνω 5 φέτες ζαμπόν κομμένο σε κομματάκια

Σαλάτα με μικρές πατάτες, κομματάκια τυριού και κάππαρη
Μια δροσερή σαλάτα με πατάτες, κομματάκια τυριού και κάππαρη

Ρυζοσαλάτα με όσπρια
Βράζουμε το ρύζι, ώσπου να μαλακώσει. Πλένουμε το ρύζι με κρύο νερό, το σουρώνουμε και το βάζουμε σε σαλατιέρα.

Τονοσαλάτα
Μπορείτε να τα συνοδέψουμε με μακαρονακι,ρύζι, ακοόμα και πάνω από φρεσκά πράσινα λαχανικά!

Αγριοραδίκια με λαρδί
Βάζετε τα ραδίκια με το κρεμμύδι και το σκόρδο

Ελληνική πατατοσαλάτα
Βράστε τις πατάτες ώσπου να μαλακώσουν, στραγγίστε και αφήστε τες να κρυώσουν

Τζατζίκι
Αδειάστε το στραγγισμένο γιαούρτι σ ένα μπόλ. Ρίξτε κι ανακατέψτε μέσα το αγγουράκι, το σκόρδο, το αλάτι και το λάδι

Σαλάτα χωριάτικη
Τοποθετείτε στον πάτο μιας σαλατιέρας το μαρούλι ψιλοκομμένο και ρίχνετε από πάνω τις ντομάτες και το αγγούρι

Κουνουπίδι με σπόρους μουστάρδας
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλο γουόκ, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε τους σπόρους του κύμινου και της μουστάρδας. Τους σωτάρουμε, ανακατεύοντας για 1 λεπτό, ώσπου οι σπόροι της μουστάτδας να αρχίσουν να σκάνε.

Ζεστή σαλάτα με αντίδια και πατάτα
Σωτάρετε με λάδι τις πατάτες και το σκόρδο ανακατώνοντας ώσπου να μαλακώσουν και να ροδίσουν