laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Ντομάτες γεμιστές με γαρίδες

Συνταγές

Ντομάτες γεμιστές με γαρίδες
0.00

 

Χρόνος παρασκευής: 35 λεπτά 4 άτομα

Υλικά Συνταγής

8 μέτριες ντομάτες (όχι πολύ ώριμες)

250 γρ. γαρίδες βραστές κατεψυγμένες

1 βαζάκι μαγιονέζα

1 κουταλιά ψιλοκομμένος βασιλικός

8 φύλλα βασιλικού

Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Πλένετε και σκουπίζετε τις ντομάτες. Κόβετε το πάνω μέρος τους και με ένα κουταλάκι αφαιρείτε προσεκτικά την ψίχα τους. Τις αλατίζετε εσωτερικά και τις ακουμπάτε πάνω στη σανίδα του ψωμιού ανάποδα για να φεύγει το νερό τους. Ξεπλένετε τις γαρίδες, κόβετε την κάθε μια στα δύο ή στα τρία και τις ανακατεύετε καλά με τη μαγιονέζα, το πιπέρι και το βασιλικό. Γεμίζετε τις ντομάτες με το μίγμα αυτό, τις γαρνίρετε στο κέντρο με ένα φύλλο βασιλικού και τις σερβίρετε

Κοτόπουλο τηγανητό
Ετοιμάζετε ένα χυλό. Χτυπάτε τα αυγά ολόκληρα και προσθέτετε το αλεύρι διαλυμένο με το γάλα κρύο

Γλώσσες με κρασί
Καθαρίζετε τις γλώσσες, τις πλένετε, τις λαδώνετε και τις αλατοπιπερώνετε

Γεμιστά πιπέρια με ρύζι
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τις πιπεριές της ανοίγουμε από πάνω αφαιρούμε τα σπόριασε ένα τηγάνι βάζουμε το λαδί σοτάρουμε τα κρεμμύδια το σκόρδο και το ρύζι προσθέτουμε νερό, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Ινδονησιακό μοσχαράκι
Αφαιρούμε τα εξωτερικά μέρη του λεμονόχορτου και ψιλοκόβουμε το άσπρο τμήμα, πετώντας το ινώδες κομμάτι.

Νιόκι με χοιρινό και πιπεριές
Βάζετε το χοιρινό σε ρηχό ,μη μεταλλικό σκεύος και το αναμειγνύετε με το μισό σκόρδο, τη ρίγανη, το χυμό λεμονιού και 1 κουταλιά λάδι. Αλατοπιπερώνετε. Σκεπάζετε το σκεύος και το βάζετε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 1 ώρα.

Πατάτες Γιαχνί
Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τις πατάτες. Τις κόβουμε σε μεγάλους κύβους και τις ανακατεύουμε με το χυμό λεμονιού

Σουβλάκια από ξιφία με λαχανικά
Μαρινάρετε τον ξιφία με τα αρωματικά χόρτα και το χυμό του λεμονιού για 1-2 ώρες

Μοσχάρι Κοκκινιστό
Μπορούμε να το συνοδέψουμε το μοσχαράκι :με πατάτες τηγανιτές,πουρέ πατάτας,ρύζι με ανάμεικτα λαχανικά,χοντρό μακαρόνι!!

Σπανακόρυζο
Σωτάρετε στο λάδι το πράσο και το σκόρδο ανακατώνοντας ώσπου να μαλακώσει το πράσο.