laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Ντομάτες γεμιστές με γαρίδες

Συνταγές

Ντομάτες γεμιστές με γαρίδες
0.00

 

Χρόνος παρασκευής: 35 λεπτά 4 άτομα

Υλικά Συνταγής

8 μέτριες ντομάτες (όχι πολύ ώριμες)

250 γρ. γαρίδες βραστές κατεψυγμένες

1 βαζάκι μαγιονέζα

1 κουταλιά ψιλοκομμένος βασιλικός

8 φύλλα βασιλικού

Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Πλένετε και σκουπίζετε τις ντομάτες. Κόβετε το πάνω μέρος τους και με ένα κουταλάκι αφαιρείτε προσεκτικά την ψίχα τους. Τις αλατίζετε εσωτερικά και τις ακουμπάτε πάνω στη σανίδα του ψωμιού ανάποδα για να φεύγει το νερό τους. Ξεπλένετε τις γαρίδες, κόβετε την κάθε μια στα δύο ή στα τρία και τις ανακατεύετε καλά με τη μαγιονέζα, το πιπέρι και το βασιλικό. Γεμίζετε τις ντομάτες με το μίγμα αυτό, τις γαρνίρετε στο κέντρο με ένα φύλλο βασιλικού και τις σερβίρετε

Ο κλασικός κεφτές
Αγαπημένος από όλους, μικρούς καί μεγάλους, ό κεφτές είναι παιδί τής φτωχικής, καθημερινής κουζίνας, πού προσπαθεί μέ λίγα υλικά καί χωρίς ιδιαίτερα έξοδα νά χορτάσει πολλά πεινασμένα στόματα. Ό κεφτές, είναι μερακλής. Θέλει τά μυρωδικά του, θέλει φαντασί

Πρασοσέλινο ή Πρασοτηγανιά
Βράζετε σε λίγο νερό τα καρότα και το σέλινο ή τη σελινόριζα και κρατάτε το νερό τους.

Κοτόπουλο με εστραγκόν
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Αναμειγνύουμε το ψιλοκομμένο εστραγκόν με το σκόρδο και το μισό βούτυρο. Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε το μείγμα στην κοιλιά του κοτόπουλου.

Ψάρι πλακί
Αλατοπιπερώνετε το ψάρι και το πασπαλίζετε με τη ρίγανη μέσα έξω,το βρέχετε με το χυμό του λεμονιού και το βάζετε μέσα σε ένα ταψί.

Φιλέτο σολωμού με σάλτσα ντομάτας
Βάζετε τα φιλέτα σολωμού σε ρηχό τηγάνι και περιχύνετε το κρασί. Ζεσταίνετε ελαφρά το κρασί και σιγοβράζετε το σολωμό για 6 λεπτά.

ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΜΑΤΟΣ
ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΜΑΤΟΣ,Αλευρώνω,Ανάβω,Αρώματα,Αρωματικά χόρτα,Αρωματικός ζωμός,Βουτυρώνω,Δένω,Ζεματίζω,Καβουρδίζω,Μαραίνω,Μαρινάρω,Πρέζα,Ροδίζουμε,Τσιγαρίζω,Σβήνω,Ρου

Κιμάς μοσχαρίσιος κοκκινιστό
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και ύστερα από λίγο προσθέτουμε τον κιμά

Γεμιστά

Κοτόπουλο τηγανητό με τσίλι και μέλι
Κόβετε κάθε φιλέτο κοτόπουλου σε 4 κομμάτια. Γεμίζετε το γουόκ με λάδιμέχρι το ένα τρίτο και το ζεσταίνετε στους 180 βαθμούς, τόσο ώστε να ροδίσει ένας κύβος ψωμιού όταν βυθιστεί στο λάδι, σε 15 δευτερόλεπτα.