laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Ντομάτες γεμιστές με γαρίδες

Συνταγές

Ντομάτες γεμιστές με γαρίδες
0.00

 

Χρόνος παρασκευής: 35 λεπτά 4 άτομα

Υλικά Συνταγής

8 μέτριες ντομάτες (όχι πολύ ώριμες)

250 γρ. γαρίδες βραστές κατεψυγμένες

1 βαζάκι μαγιονέζα

1 κουταλιά ψιλοκομμένος βασιλικός

8 φύλλα βασιλικού

Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Πλένετε και σκουπίζετε τις ντομάτες. Κόβετε το πάνω μέρος τους και με ένα κουταλάκι αφαιρείτε προσεκτικά την ψίχα τους. Τις αλατίζετε εσωτερικά και τις ακουμπάτε πάνω στη σανίδα του ψωμιού ανάποδα για να φεύγει το νερό τους. Ξεπλένετε τις γαρίδες, κόβετε την κάθε μια στα δύο ή στα τρία και τις ανακατεύετε καλά με τη μαγιονέζα, το πιπέρι και το βασιλικό. Γεμίζετε τις ντομάτες με το μίγμα αυτό, τις γαρνίρετε στο κέντρο με ένα φύλλο βασιλικού και τις σερβίρετε

Αρνί με αρακά
Καθαρίζετε το μπούτι από το έντερο, το πλένετε, το αλατοπιπερώνετε και το βάζετε στο ταψί

Σουβλάκια από ξιφία με λαχανικά
Μαρινάρετε τον ξιφία με τα αρωματικά χόρτα και το χυμό του λεμονιού για 1-2 ώρες

Πατάτες και πράσα ογκρατέν
Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 25-30 λεπτά. Τις σουρώνουμε, τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε.

Μοσχάρι κοκκινιστό με φασολάκια
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρέας. Ύστερα από λίγο ρίχνουμε το κρεμμύδι, το ροδίζουμε και μετά

Καλαμαράκια με σπανάκι
Πλένετε, καθαρίζετε και κόβετε τα καλαμαράκια. Τα σκουπίζετε καλά.

Πρασοσέλινο ή Πρασοτηγανιά
Βράζετε σε λίγο νερό τα καρότα και το σέλινο ή τη σελινόριζα και κρατάτε το νερό τους.

Σουβλάκια με κοτόπουλο σατάϊ
Ζεσταίνετε όλα τα υλικά της σως σε βαθύ τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση. Σβήνετε τη φωτιά, αφήνετε το τηγάνι στην εστία για άλλα 5 λεπτά και στη συνέχεια το αποσύρετε. Αφήνετε τη σως να κρυώσει.

Πάπια με φραμπουάζ
Χαράσσετε τα στήθη πάπιας αλλά μόνο την πέτσα και το λίπος, όχι το ψαχνό. Τα σωτάρετε στο τηγάνι, με την πέτσα προς τα κάτω, ώσπου να ροδίσει η πέτσα και να ρευστοποιηθεί το λίπος. Βγάζετε την πάπια από το τηγάνι και πετάτε τη μεγαλύτερη ποσότητα λίπους.

Ψάρι πλακί
Αλατοπιπερώνετε το ψάρι και το πασπαλίζετε με τη ρίγανη μέσα έξω,το βρέχετε με το χυμό του λεμονιού και το βάζετε μέσα σε ένα ταψί.