laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Ντομάτες γεμιστές με γαρίδες

Συνταγές

Ντομάτες γεμιστές με γαρίδες
0.00

 

Χρόνος παρασκευής: 35 λεπτά 4 άτομα

Υλικά Συνταγής

8 μέτριες ντομάτες (όχι πολύ ώριμες)

250 γρ. γαρίδες βραστές κατεψυγμένες

1 βαζάκι μαγιονέζα

1 κουταλιά ψιλοκομμένος βασιλικός

8 φύλλα βασιλικού

Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Πλένετε και σκουπίζετε τις ντομάτες. Κόβετε το πάνω μέρος τους και με ένα κουταλάκι αφαιρείτε προσεκτικά την ψίχα τους. Τις αλατίζετε εσωτερικά και τις ακουμπάτε πάνω στη σανίδα του ψωμιού ανάποδα για να φεύγει το νερό τους. Ξεπλένετε τις γαρίδες, κόβετε την κάθε μια στα δύο ή στα τρία και τις ανακατεύετε καλά με τη μαγιονέζα, το πιπέρι και το βασιλικό. Γεμίζετε τις ντομάτες με το μίγμα αυτό, τις γαρνίρετε στο κέντρο με ένα φύλλο βασιλικού και τις σερβίρετε

Γλώσσες με κρασί
Καθαρίζετε τις γλώσσες, τις πλένετε, τις λαδώνετε και τις αλατοπιπερώνετε

Καρέ χοιρινού με λεμόνι
Με ένα μαχαίρι χαράσσουμε το κρέας στα χοντρά σημεία και βάζουμε μέσα λίγο σκόρδο. Αλείφουμε την επιφάνεια του χοιρινού με λάδι και λεμόνι.

Πατάτες Γιαχνί
Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τις πατάτες. Τις κόβουμε σε μεγάλους κύβους και τις ανακατεύουμε με το χυμό λεμονιού

Ντομάτες γεμιστές με γαρίδες
Πλένετε και σκουπίζετε τις ντομάτες. Κόβετε το πάνω μέρος τους και με ένα κουταλάκι αφαιρείτε προσεκτικά την ψίχα τους.

Μπριάμι
Κόψτε τις ντομάτες σε λεπτές φέτες. Κόψτε σε χοντρά κομμάτια πατάτες και κρεμμύδια. Κόψτε τα κολοκυθάκια κατά μήκος σε κομμάτια 3 εκ.

Κιμάς μοσχαρίσιος κοκκινιστό
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και ύστερα από λίγο προσθέτουμε τον κιμά

Κοτόπουλο τηγανητό με τσίλι και μέλι
Κόβετε κάθε φιλέτο κοτόπουλου σε 4 κομμάτια. Γεμίζετε το γουόκ με λάδιμέχρι το ένα τρίτο και το ζεσταίνετε στους 180 βαθμούς, τόσο ώστε να ροδίσει ένας κύβος ψωμιού όταν βυθιστεί στο λάδι, σε 15 δευτερόλεπτα.

Σουβλάκια με κοτόπουλο σατάϊ
Ζεσταίνετε όλα τα υλικά της σως σε βαθύ τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση. Σβήνετε τη φωτιά, αφήνετε το τηγάνι στην εστία για άλλα 5 λεπτά και στη συνέχεια το αποσύρετε. Αφήνετε τη σως να κρυώσει.

Χοιρινό με πράσα
Καθαρίστε τα πράσα και πετάξτε όλα τα σκούρα πράσινα φύλλα. Πλύντε τα και κόψτε τα σε κομμάτια