laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Ντομάτες γεμιστές με γαρίδες

Συνταγές

Ντομάτες γεμιστές με γαρίδες
0.00

 

Χρόνος παρασκευής: 35 λεπτά 4 άτομα

Υλικά Συνταγής

8 μέτριες ντομάτες (όχι πολύ ώριμες)

250 γρ. γαρίδες βραστές κατεψυγμένες

1 βαζάκι μαγιονέζα

1 κουταλιά ψιλοκομμένος βασιλικός

8 φύλλα βασιλικού

Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Πλένετε και σκουπίζετε τις ντομάτες. Κόβετε το πάνω μέρος τους και με ένα κουταλάκι αφαιρείτε προσεκτικά την ψίχα τους. Τις αλατίζετε εσωτερικά και τις ακουμπάτε πάνω στη σανίδα του ψωμιού ανάποδα για να φεύγει το νερό τους. Ξεπλένετε τις γαρίδες, κόβετε την κάθε μια στα δύο ή στα τρία και τις ανακατεύετε καλά με τη μαγιονέζα, το πιπέρι και το βασιλικό. Γεμίζετε τις ντομάτες με το μίγμα αυτό, τις γαρνίρετε στο κέντρο με ένα φύλλο βασιλικού και τις σερβίρετε

Χοιρινό με πράσα
Καθαρίστε τα πράσα και πετάξτε όλα τα σκούρα πράσινα φύλλα. Πλύντε τα και κόψτε τα σε κομμάτια

Καλαμαράκια γεμιστά με πλιγούρι,κάπαρη και ελιές
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης. Γεμίζουμε τα καλαμάρια και κλείνουμε με οδοντογλυφίδες το άνοιγμα , ώστε να μην χυθεί η γέμιση

Πάπια με φραμπουάζ
Χαράσσετε τα στήθη πάπιας αλλά μόνο την πέτσα και το λίπος, όχι το ψαχνό. Τα σωτάρετε στο τηγάνι, με την πέτσα προς τα κάτω, ώσπου να ροδίσει η πέτσα και να ρευστοποιηθεί το λίπος. Βγάζετε την πάπια από το τηγάνι και πετάτε τη μεγαλύτερη ποσότητα λίπους.

Ρύζι με ανάμεικτα λαχανικά
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα φρέσκα λαχανικά

Σπανακόρυζο
Σωτάρετε στο λάδι το πράσο και το σκόρδο ανακατώνοντας ώσπου να μαλακώσει το πράσο.

Ινδονησιακό μοσχαράκι
Αφαιρούμε τα εξωτερικά μέρη του λεμονόχορτου και ψιλοκόβουμε το άσπρο τμήμα, πετώντας το ινώδες κομμάτι.

Αρακάς κοκκινιστό
Μια ωραία συνταγή ακόμα και για αυτούς που δεν τρώνε αρακά

Γεμιστά

Φιλέτο σολωμού με σάλτσα ντομάτας
Βάζετε τα φιλέτα σολωμού σε ρηχό τηγάνι και περιχύνετε το κρασί. Ζεσταίνετε ελαφρά το κρασί και σιγοβράζετε το σολωμό για 6 λεπτά.