laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ζυμαρικά > Λαζάνια με μανιτάρια

Λαζάνια με μανιτάρια

Συνταγές

Λαζάνια με μανιτάρια
0.00

Χρόνος παρασκευής: 35 λεπτά 4 άτομα

 

Υλικά Συνταγής

350 γρ. λαζάνια

220 γρ. μανιτάρια

100 γρ. γραβιέρα ανάλατη

2 κουταλιές ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο

1 κουταλιά λευκό κρασί

3 κουταλιές ανθόγαλο

2 κουταλιές ζουμί

Αλάτιπιπέρι

Εκτέλεση συνταγής
 

Σε κατσαρόλα, καβουρδίζετε το σκόρδο με 2 κουταλιές λάδι. Στη συνέχεια το πετάτε και ρίχνετε στη κατσαρόλα τα μανιτάρια, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες. Τα ψήνετε σεε χαμηλή φωτιά και τα βρέχετε με 2 κουταλιές ζουμί, αλάτι και πιπέρι. Στο μεταξύ κόβετε τη γραβιέρα σε λεπτές λωρίδες και τις βάζετε σε μια μικρή λεκάνη. Προσθέτετε 1 κουταλιά λευκό κρασί και 2 κουταλιές λάδι. Βάζετε τη λεκάνη σε μπεν – μαρί και αφήνετε το τυρί να λιώσει.

Βράζετε τα λαζάνια σε μπόλικο νερό, τα σουρώνετε και τα ρίχνετε μέσα στη λιωμένη γραβιέρα. Τα ανακατεύετε, ρίχνετε από πάνω τα μανιτάρια και τα σερβίρετε αμέσως

Μακαρονάκι κοφτό με χταπόδι
Πλένετε το χταπόδι και το βράζετε σε αλατισμένο νερό (να μη βράσει τελείως). Το βγάζετε από το νερό και το κόβετε σε μικρά κομμάτια

Κιμάς μοσχαρίσιος κοκκινιστό
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και ύστερα από λίγο προσθέτουμε τον κιμά

Βίδες με πιπεριές και μελιτζάνες
Ζεσταίνετε 5 κουταλιές λάδι σε τηγάνι και σωτάρετε το σκόρδο για 1 λεπτό. Ρίχνετε την μελιτζάνα και τις πιπεριές και μαγειρεύετε για 5 λεπτά ανακατεύοντας, ώσπου να πάρουν χρώμα.

Μακαρόνια παστίτσιο με τυρί φέτα
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε τα αυγά ολόκληρα, προσθέτετε το γάλα και το τυρί κομμένο σε μικρά κομματάκια

Φετουτσίνι
Μια μεγαλειώδης συνταγή που φτιάχτηκε για πρώτη φορά στη ρώμη από το chef Αlfredo σε μια στιγμή που είχαν τελειώσει τα περισσότερα υλικά της κουζίνας και ήρθαν πεινασμένοι πελάτες. Μπορείτε να την κάνετε εναλλακτική είτε με φετουτσίνι είτε με ταλιατέρες

Πράσινες ταλιατέλες με σπανάκι
Βράζουμε τις ταλιατέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό, ώσπου να γίνουν al dente και τις σουρώνουμε.

Νουντλ με καπνιστό ζαμπόν
Ετοιμάζετε τα νουντλ σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία.

Ταλιατέλες με Θαλασσινά και Ντομάτα
Βράστε τις ταλιατέλες. Στραγγίστε τες. Ξύστε τα μύδια και αφαιρέστε τα μουστάκια. Καθαρίστε τις γαρίδες και αφήστε τις ουρές.

Ραβιόλια
Κοσκινίζετε το αλεύρι και το βάζετε σε μικρή λεκάνη. Καίτε το λάδι, το ρίχνετε στο αλεύρι και το τρίβετε με τα δάχτυλα