laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ζυμαρικά > Λαζάνια με μανιτάρια

Λαζάνια με μανιτάρια

Συνταγές

Λαζάνια με μανιτάρια
0.00

Χρόνος παρασκευής: 35 λεπτά 4 άτομα

 

Υλικά Συνταγής

350 γρ. λαζάνια

220 γρ. μανιτάρια

100 γρ. γραβιέρα ανάλατη

2 κουταλιές ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο

1 κουταλιά λευκό κρασί

3 κουταλιές ανθόγαλο

2 κουταλιές ζουμί

Αλάτιπιπέρι

Εκτέλεση συνταγής
 

Σε κατσαρόλα, καβουρδίζετε το σκόρδο με 2 κουταλιές λάδι. Στη συνέχεια το πετάτε και ρίχνετε στη κατσαρόλα τα μανιτάρια, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες. Τα ψήνετε σεε χαμηλή φωτιά και τα βρέχετε με 2 κουταλιές ζουμί, αλάτι και πιπέρι. Στο μεταξύ κόβετε τη γραβιέρα σε λεπτές λωρίδες και τις βάζετε σε μια μικρή λεκάνη. Προσθέτετε 1 κουταλιά λευκό κρασί και 2 κουταλιές λάδι. Βάζετε τη λεκάνη σε μπεν – μαρί και αφήνετε το τυρί να λιώσει.

Βράζετε τα λαζάνια σε μπόλικο νερό, τα σουρώνετε και τα ρίχνετε μέσα στη λιωμένη γραβιέρα. Τα ανακατεύετε, ρίχνετε από πάνω τα μανιτάρια και τα σερβίρετε αμέσως

Ταλιατέλες με καβουρόψιχα
Βράζετε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό ώσπου να γίνουν al dente. Τα σουρώνετε και τα διατηρείτε ζεστά.

Λαζάνια με μανιτάρια
Βράζετε τα λαζάνια σε μπόλικο νερό, τα σουρώνετε και τα ρίχνετε μέσα στη λιωμένη γραβιέρα. Τα ανακατεύετε, ρίχνετε από πάνω τα μανιτάρια και τα σερβίρετε αμέσως

Πέννες με ελιές και ντομάτα
Βράζετε τα ζυμαρικά με βάση τις οδηγείστε ένα τηγάνι σοτάρουμε λίγο το κρεμμύδι,

Κανελόνια γεμιστά
Χρησιμοποιούμε κατά προτίμηση κανελόνια που είναι χοντρά και έχουν μήκος περίπου 10 εκατοστά. Τα ρίχνουμε σε αλατισμένο νερό, που ήδη βράζει, να σιγοβράσουν, τα κατεβάζουμε, ρίχνουμε στην κατσαρόλα 2 ποτήρια κρύο νερό και τα σουρώνουμε προσεκτικά για να μ

Φετουτσίνι
Μια μεγαλειώδης συνταγή που φτιάχτηκε για πρώτη φορά στη ρώμη από το chef Αlfredo σε μια στιγμή που είχαν τελειώσει τα περισσότερα υλικά της κουζίνας και ήρθαν πεινασμένοι πελάτες. Μπορείτε να την κάνετε εναλλακτική είτε με φετουτσίνι είτε με ταλιατέρες

Σπαγγέτι με συκωτάκια πουλιών
Πλένετε τα συκωτάκια και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια. Τα βάζετε σε μικρή κατσαρόλα ή τηγάνι με τη φυτίνη και λίγο αλατοπίπερο

Αρωματικά λαχανικά με κους κους
Ζεσταίνετε 1 κουταλιά ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα με χοντρή βάση. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, ώσπου να μαλακώσει και να χρυσίσει.

Σπαγγέτι με γαρίδες στο φούρνο
Πλένετε τις γαρίδες και τις ρίχνετε σε νερό που βράζει (λίγο νερό ώστε μόλις να τις σκεπάζει)

Ραβιόλια
Κοσκινίζετε το αλεύρι και το βάζετε σε μικρή λεκάνη. Καίτε το λάδι, το ρίχνετε στο αλεύρι και το τρίβετε με τα δάχτυλα