laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ζυμαρικά > Λαζάνια με μανιτάρια

Λαζάνια με μανιτάρια

Συνταγές

Λαζάνια με μανιτάρια
0.00

Χρόνος παρασκευής: 35 λεπτά 4 άτομα

 

Υλικά Συνταγής

350 γρ. λαζάνια

220 γρ. μανιτάρια

100 γρ. γραβιέρα ανάλατη

2 κουταλιές ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο

1 κουταλιά λευκό κρασί

3 κουταλιές ανθόγαλο

2 κουταλιές ζουμί

Αλάτιπιπέρι

Εκτέλεση συνταγής
 

Σε κατσαρόλα, καβουρδίζετε το σκόρδο με 2 κουταλιές λάδι. Στη συνέχεια το πετάτε και ρίχνετε στη κατσαρόλα τα μανιτάρια, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες. Τα ψήνετε σεε χαμηλή φωτιά και τα βρέχετε με 2 κουταλιές ζουμί, αλάτι και πιπέρι. Στο μεταξύ κόβετε τη γραβιέρα σε λεπτές λωρίδες και τις βάζετε σε μια μικρή λεκάνη. Προσθέτετε 1 κουταλιά λευκό κρασί και 2 κουταλιές λάδι. Βάζετε τη λεκάνη σε μπεν – μαρί και αφήνετε το τυρί να λιώσει.

Βράζετε τα λαζάνια σε μπόλικο νερό, τα σουρώνετε και τα ρίχνετε μέσα στη λιωμένη γραβιέρα. Τα ανακατεύετε, ρίχνετε από πάνω τα μανιτάρια και τα σερβίρετε αμέσως

Κιμάς μοσχαρίσιος κοκκινιστό
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και ύστερα από λίγο προσθέτουμε τον κιμά

Μακαρονάκι κοφτό με χταπόδι
Πλένετε το χταπόδι και το βράζετε σε αλατισμένο νερό (να μη βράσει τελείως). Το βγάζετε από το νερό και το κόβετε σε μικρά κομμάτια

Πέννες με κοτόπουλο, πιπεριές και γιαούρτι
Βράζω τις πέννες για 8-10 λεπτά σε καλά αλατισμένο νερό. Κόβω σε λεπτές λωρίδες το κοτόπουλο και την πιπεριά και ψιλοκόβω το κρεμμυδάκι

Μακαρόνια αλά καρμπονάρα
Βάζετε το βούτυρο στην κατσαρόλα να κάψει και ρίχνετε το μπέικον μέχρι να ροδίσει

Ραβιόλια με κρέας και κρέμα γάλακτος
Βράζουμε τα ραβιόλια σε άφθονο αλατισμένο νερό ώσπου να γίνουν al dente. Βάζουμε την μισή κρέμα γάλακτος και το βούτυρο σε τηγάνι και ζεσταίνουμε το μείγμα για 1 λεπτό, ώσπου να λιώσει το βούτυρο.

Σπαγγέτι με μελιτζάνες <<ΑΛ΄ ΑΜΑΤΡΙΤΣΙΑΝΑ>>
Σερβίρετε τα μακαρόνια πασπαλισμένα με ξύσματα παρμεζάνας και ψιλοκομμένο μαϊντανό

Ταλιατέλες με Θαλασσινά και Ντομάτα
Βράστε τις ταλιατέλες. Στραγγίστε τες. Ξύστε τα μύδια και αφαιρέστε τα μουστάκια. Καθαρίστε τις γαρίδες και αφήστε τις ουρές.

Πράσινες ταλιατέλες με σπανάκι
Βράζουμε τις ταλιατέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό, ώσπου να γίνουν al dente και τις σουρώνουμε.

Μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα λαχανικών
Μπορούμε να βάλουμε τυρί βιολογικό τριμμένο λίγο πριν το σερβίρισμα!!