Χρόνος παρασκευής: 35 λεπτά 4 άτομα
Υλικά Συνταγής
350 γρ. λαζάνια
220 γρ. μανιτάρια
100 γρ. γραβιέρα ανάλατη
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά λευκό κρασί
3 κουταλιές ανθόγαλο
2 κουταλιές ζουμί
Εκτέλεση συνταγής
Σε κατσαρόλα, καβουρδίζετε το σκόρδο με 2 κουταλιές λάδι. Στη συνέχεια το πετάτε και ρίχνετε στη κατσαρόλα τα μανιτάρια, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες. Τα ψήνετε σεε χαμηλή φωτιά και τα βρέχετε με 2 κουταλιές ζουμί, αλάτι και πιπέρι. Στο μεταξύ κόβετε τη γραβιέρα σε λεπτές λωρίδες και τις βάζετε σε μια μικρή λεκάνη. Προσθέτετε 1 κουταλιά λευκό κρασί και 2 κουταλιές λάδι. Βάζετε τη λεκάνη σε μπεν – μαρί και αφήνετε το τυρί να λιώσει.
Βράζετε τα λαζάνια σε μπόλικο νερό, τα σουρώνετε και τα ρίχνετε μέσα στη λιωμένη γραβιέρα. Τα ανακατεύετε, ρίχνετε από πάνω τα μανιτάρια και τα σερβίρετε αμέσως