laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ζυμαρικά > Λαζάνια με μανιτάρια

Λαζάνια με μανιτάρια

Συνταγές

Λαζάνια με μανιτάρια
0.00

Χρόνος παρασκευής: 35 λεπτά 4 άτομα

 

Υλικά Συνταγής

350 γρ. λαζάνια

220 γρ. μανιτάρια

100 γρ. γραβιέρα ανάλατη

2 κουταλιές ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο

1 κουταλιά λευκό κρασί

3 κουταλιές ανθόγαλο

2 κουταλιές ζουμί

Αλάτιπιπέρι

Εκτέλεση συνταγής
 

Σε κατσαρόλα, καβουρδίζετε το σκόρδο με 2 κουταλιές λάδι. Στη συνέχεια το πετάτε και ρίχνετε στη κατσαρόλα τα μανιτάρια, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες. Τα ψήνετε σεε χαμηλή φωτιά και τα βρέχετε με 2 κουταλιές ζουμί, αλάτι και πιπέρι. Στο μεταξύ κόβετε τη γραβιέρα σε λεπτές λωρίδες και τις βάζετε σε μια μικρή λεκάνη. Προσθέτετε 1 κουταλιά λευκό κρασί και 2 κουταλιές λάδι. Βάζετε τη λεκάνη σε μπεν – μαρί και αφήνετε το τυρί να λιώσει.

Βράζετε τα λαζάνια σε μπόλικο νερό, τα σουρώνετε και τα ρίχνετε μέσα στη λιωμένη γραβιέρα. Τα ανακατεύετε, ρίχνετε από πάνω τα μανιτάρια και τα σερβίρετε αμέσως

Νουντλ με καπνιστό ζαμπόν
Ετοιμάζετε τα νουντλ σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία.

Μακαρόνια παστίτσιο με τυρί φέτα
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε τα αυγά ολόκληρα, προσθέτετε το γάλα και το τυρί κομμένο σε μικρά κομματάκια

Η μακαρονάδα του φράνκο με ωμα λαχανικά και ανθότυρο
Τούτη τη μακαρονάδα την πρωτοέφαγα πριν από χρόνια στο Μιλάνο από τα χέρια του καλού μου φίλου φράνκο Σάρτι, Η ιδιομορφία της είναι ότι η σάλτσα είναι ωμή και όχι μαγειρεμένη

Σπαγγέτι με γαρίδες στο φούρνο
Πλένετε τις γαρίδες και τις ρίχνετε σε νερό που βράζει (λίγο νερό ώστε μόλις να τις σκεπάζει)

Φετουτσίνι
Μια μεγαλειώδης συνταγή που φτιάχτηκε για πρώτη φορά στη ρώμη από το chef Αlfredo σε μια στιγμή που είχαν τελειώσει τα περισσότερα υλικά της κουζίνας και ήρθαν πεινασμένοι πελάτες. Μπορείτε να την κάνετε εναλλακτική είτε με φετουτσίνι είτε με ταλιατέρες

Μακαρόνια με Πιπεριές και Μελιτζάνες
Κόψτε τις μελιτζάνες σε στρογγυλές φέτες. Βάλτε τες στο τρυπητό, πασπαλίστε με χοντρό αλάτι και αφήστε να σταθούν 30 λεπτά.

Ραβιόλια με κρέας και κρέμα γάλακτος
Βράζουμε τα ραβιόλια σε άφθονο αλατισμένο νερό ώσπου να γίνουν al dente. Βάζουμε την μισή κρέμα γάλακτος και το βούτυρο σε τηγάνι και ζεσταίνουμε το μείγμα για 1 λεπτό, ώσπου να λιώσει το βούτυρο.

Ταλιατέλες με Θαλασσινά και Ντομάτα
Βράστε τις ταλιατέλες. Στραγγίστε τες. Ξύστε τα μύδια και αφαιρέστε τα μουστάκια. Καθαρίστε τις γαρίδες και αφήστε τις ουρές.

Σπαγγέτι με συκωτάκια πουλιών
Πλένετε τα συκωτάκια και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια. Τα βάζετε σε μικρή κατσαρόλα ή τηγάνι με τη φυτίνη και λίγο αλατοπίπερο