laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Πατατοκεφτέδες

Συνταγές

Πατατοκεφτέδες
3.00

Χρόνος παρασκευής: 45 λεπτά 6 άτομα

 

Υλικά Συνταγής

 

1 κιλό πατάτες

100 γρ. βούτυρο

5 κρόκοι

4 κουταλιές γαλέτα κοπανισμένη

Αλάτι και πιπέρι

Μοσχοκάρυδο τριμμένο

Αλεύρι

Λάδι για τηγάνισμα

 

Εκτέλεση Συνταγής

Καθαρίζετε και βράζετε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό. Μην τις αφήνετε να βράσουν πολύ. Τις αφήνετε 5 – 10 λεπτά στο φούρνο να στραγγίσουν τελείως. Τις περνάτε από μηχανή του πουρέ όπως είναι πολύ ζεστές και προσθέτετε τη φρυγανιά, τους κρόκους, το βούτυρο, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο. Πλάθετε το μίγμα σε κεφτεδάκια στρόγγυλα ή όπως θέλετε. τα αλευρώνετε και τα τηγανίζετε με το λάδι. Γαρνίρετε την πιατέλα με φύλλα μαϊντανού

Μανιτάρια με σκόρδο
Ξεπλύντε τα μανιτάρια με μπόλικο νερό, να φύγει το χώμα

Κεφτεδάκια
Πλάθουμε αρκετά καλά το κιμά να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα

Πουρές σαλάτας με σπανάκι & αγκινάρα
Πλένουμε το σπανάκι και το στραγγίζουμε καλά

Κεφτέδες με πράσινα κολοκύθια
Πλύντε τα κολοκύθια και τρίψτε τα στον τρίφτη του κρεμμυδιού

Σαγανάκι με κεφαλοτύρι
Κόβετε το τυρί σε κομμάτια πάχους 1-2 εκ..

Αυγά βραστά γεμιστά
Κόβετε τα αυγά στα δύο και αφαιρείται τους κρόκους.Χτυπάτε στο μίξερ την κάθε γέμιση χωριστά

"Φωλιές" πατάτας με κεφτεδάκια
Κατ΄αρχάς ετοιμάζετε τη σως. Αναμειγνύετε σε μπολ την κρεμ φρες, τη μουστάρδα και τα σχοινόπρασα. Σκεπάζετε το σκεύος και το βάζετε στο ψυγείο.

Αγγουράκια γεμιστά
Τό ούζο έχει τήν τιμητική του τό καλοκαίρι καί είναι ιδιαίτερα ιδανικό γιά μία φιλική συγκέντρωση. Είναι γνωστό πώς ό καλός Οικοδεσπότης δέν σερβίρει τό ούζο ποτέ σκέτο. Σερβίρεται πάντα μέ κάποιον μεζέ: ελιές, αγγουράκι, λίγο τυρί ή καί πιό περίτεχνα καί

Μους σολομού
Στραγγίζετε καλά το σολομό,τον ρίχνετε μέσα στο μίξερ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάτε μέχρι να γίνουν κρέμα.