Χρόνος παρασκευής: 45 λεπτά 6 άτομα
Υλικά Συνταγής
1 κιλό πατάτες
100 γρ. βούτυρο
5 κρόκοι
4 κουταλιές γαλέτα κοπανισμένη
Αλάτι και πιπέρι
Μοσχοκάρυδο τριμμένο
Αλεύρι
Λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση Συνταγής
Καθαρίζετε και βράζετε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό. Μην τις αφήνετε να βράσουν πολύ. Τις αφήνετε 5 – 10 λεπτά στο φούρνο να στραγγίσουν τελείως. Τις περνάτε από μηχανή του πουρέ όπως είναι πολύ ζεστές και προσθέτετε τη φρυγανιά, τους κρόκους, το βούτυρο, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο. Πλάθετε το μίγμα σε κεφτεδάκια στρόγγυλα ή όπως θέλετε. τα αλευρώνετε και τα τηγανίζετε με το λάδι. Γαρνίρετε την πιατέλα με φύλλα μαϊντανού