laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Πατατοκεφτέδες

Συνταγές

Πατατοκεφτέδες
3.00

Χρόνος παρασκευής: 45 λεπτά 6 άτομα

 

Υλικά Συνταγής

 

1 κιλό πατάτες

100 γρ. βούτυρο

5 κρόκοι

4 κουταλιές γαλέτα κοπανισμένη

Αλάτι και πιπέρι

Μοσχοκάρυδο τριμμένο

Αλεύρι

Λάδι για τηγάνισμα

 

Εκτέλεση Συνταγής

Καθαρίζετε και βράζετε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό. Μην τις αφήνετε να βράσουν πολύ. Τις αφήνετε 5 – 10 λεπτά στο φούρνο να στραγγίσουν τελείως. Τις περνάτε από μηχανή του πουρέ όπως είναι πολύ ζεστές και προσθέτετε τη φρυγανιά, τους κρόκους, το βούτυρο, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο. Πλάθετε το μίγμα σε κεφτεδάκια στρόγγυλα ή όπως θέλετε. τα αλευρώνετε και τα τηγανίζετε με το λάδι. Γαρνίρετε την πιατέλα με φύλλα μαϊντανού

Αγγουράκια γεμιστά
Τό ούζο έχει τήν τιμητική του τό καλοκαίρι καί είναι ιδιαίτερα ιδανικό γιά μία φιλική συγκέντρωση. Είναι γνωστό πώς ό καλός Οικοδεσπότης δέν σερβίρει τό ούζο ποτέ σκέτο. Σερβίρεται πάντα μέ κάποιον μεζέ: ελιές, αγγουράκι, λίγο τυρί ή καί πιό περίτεχνα καί

Μανιτάρια με σκόρδο
Ξεπλύντε τα μανιτάρια με μπόλικο νερό, να φύγει το χώμα

Μανιτάρια γεμιστά με πέστο
Κόβεται τα κοτσάνια των μανιταριών και τα ψιλοκόβετε. Κόβετε σε μικρά κομμάτια τα δύο μανιτάρια. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι. Σωτάρετε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και τα κοτσάνια μαζί με τα κρεμμυδάκια.

Τάρτα με κρεμμύδια
Βράζουμε τις πατάτες κα το καρότο σε αλατισμένο νερό για 10-15 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν, τα σουρώνουμε και τα πολτοποιούμε μαζί με το βούτυρο και λίγο πιπέρι.

Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές
Πλένετε τις πιπεριές,τις κόβετε από το κοτσάνι και αφαιρείτε τους σπόρους.

Ντομάτες φούρνου
Ανακατώστε καλά το σκόρδο, το μαϊντανο,

Κεφτεδάκια
Πλάθουμε αρκετά καλά το κιμά να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα

"Φωλιές" πατάτας με κεφτεδάκια
Κατ΄αρχάς ετοιμάζετε τη σως. Αναμειγνύετε σε μπολ την κρεμ φρες, τη μουστάρδα και τα σχοινόπρασα. Σκεπάζετε το σκεύος και το βάζετε στο ψυγείο.

Σαγανάκι με κεφαλοτύρι
Κόβετε το τυρί σε κομμάτια πάχους 1-2 εκ..