laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Πατατοκεφτέδες

Συνταγές

Πατατοκεφτέδες
3.00

Χρόνος παρασκευής: 45 λεπτά 6 άτομα

 

Υλικά Συνταγής

 

1 κιλό πατάτες

100 γρ. βούτυρο

5 κρόκοι

4 κουταλιές γαλέτα κοπανισμένη

Αλάτι και πιπέρι

Μοσχοκάρυδο τριμμένο

Αλεύρι

Λάδι για τηγάνισμα

 

Εκτέλεση Συνταγής

Καθαρίζετε και βράζετε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό. Μην τις αφήνετε να βράσουν πολύ. Τις αφήνετε 5 – 10 λεπτά στο φούρνο να στραγγίσουν τελείως. Τις περνάτε από μηχανή του πουρέ όπως είναι πολύ ζεστές και προσθέτετε τη φρυγανιά, τους κρόκους, το βούτυρο, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο. Πλάθετε το μίγμα σε κεφτεδάκια στρόγγυλα ή όπως θέλετε. τα αλευρώνετε και τα τηγανίζετε με το λάδι. Γαρνίρετε την πιατέλα με φύλλα μαϊντανού

"Φωλιές" πατάτας με κεφτεδάκια
Κατ΄αρχάς ετοιμάζετε τη σως. Αναμειγνύετε σε μπολ την κρεμ φρες, τη μουστάρδα και τα σχοινόπρασα. Σκεπάζετε το σκεύος και το βάζετε στο ψυγείο.

Κις λορέν με μπέϊκον
Ετοιμάζουμε την ζύμη. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι σε ένα μπολ και ρίχνουμε το βούτυρο. Τρίβουμε με τα δάχτυλα , ώσπου το μείγμα να μοιάζει με ψίχα ψωμιού.

Φλογέρες
Τηγανίζετε τις κρέπες σε τηγάνι διαμέτρου 12 εκ.

Ψαροκεφτέδες
Βάζετε το μπακαλιάρο να ξαλμυρίσει από το προηγούμενο βράδυ σε μπόλικο νερό.

Μανιτάρια με σκόρδο
Ξεπλύντε τα μανιτάρια με μπόλικο νερό, να φύγει το χώμα

Μους με ψίχα καβουριού
Χτυπάτε το βούτυρο με την καβουρόψιχα στο μίξερ και ρίχνετε διαδοχικά λίγο-λίγο το ούζο,το μπράντυ,την κέτσαπ,την αγγλική σάλτσα,το ταμπάσκο

Αυγά γεμιστά
Βράζετε τα αυγά σφικτά,τα καθαρίζετε,τα χωρίζετε στη μέση και κόβετε τις άκρες για να στέκονται όρθια.

Ντομάτες φούρνου
Ανακατώστε καλά το σκόρδο, το μαϊντανο,

Αγγουράκια γεμιστά
Τό ούζο έχει τήν τιμητική του τό καλοκαίρι καί είναι ιδιαίτερα ιδανικό γιά μία φιλική συγκέντρωση. Είναι γνωστό πώς ό καλός Οικοδεσπότης δέν σερβίρει τό ούζο ποτέ σκέτο. Σερβίρεται πάντα μέ κάποιον μεζέ: ελιές, αγγουράκι, λίγο τυρί ή καί πιό περίτεχνα καί