laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Πατατοκεφτέδες

Συνταγές

Πατατοκεφτέδες
3.00

Χρόνος παρασκευής: 45 λεπτά 6 άτομα

 

Υλικά Συνταγής

 

1 κιλό πατάτες

100 γρ. βούτυρο

5 κρόκοι

4 κουταλιές γαλέτα κοπανισμένη

Αλάτι και πιπέρι

Μοσχοκάρυδο τριμμένο

Αλεύρι

Λάδι για τηγάνισμα

 

Εκτέλεση Συνταγής

Καθαρίζετε και βράζετε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό. Μην τις αφήνετε να βράσουν πολύ. Τις αφήνετε 5 – 10 λεπτά στο φούρνο να στραγγίσουν τελείως. Τις περνάτε από μηχανή του πουρέ όπως είναι πολύ ζεστές και προσθέτετε τη φρυγανιά, τους κρόκους, το βούτυρο, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο. Πλάθετε το μίγμα σε κεφτεδάκια στρόγγυλα ή όπως θέλετε. τα αλευρώνετε και τα τηγανίζετε με το λάδι. Γαρνίρετε την πιατέλα με φύλλα μαϊντανού

"Φωλιές" πατάτας με κεφτεδάκια
Κατ΄αρχάς ετοιμάζετε τη σως. Αναμειγνύετε σε μπολ την κρεμ φρες, τη μουστάρδα και τα σχοινόπρασα. Σκεπάζετε το σκεύος και το βάζετε στο ψυγείο.

Πατατοκεφτέδες
Καθαρίζετε και βράζετε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό

Αυγά βραστά γεμιστά
Κόβετε τα αυγά στα δύο και αφαιρείται τους κρόκους.Χτυπάτε στο μίξερ την κάθε γέμιση χωριστά

Κεφτεδάκια
Πλάθουμε αρκετά καλά το κιμά να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα

Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές
Πλένετε τις πιπεριές,τις κόβετε από το κοτσάνι και αφαιρείτε τους σπόρους.

Αυγά γεμιστά
Βράζετε τα αυγά σφικτά,τα καθαρίζετε,τα χωρίζετε στη μέση και κόβετε τις άκρες για να στέκονται όρθια.

Ψαροκεφτέδες
Βάζετε το μπακαλιάρο να ξαλμυρίσει από το προηγούμενο βράδυ σε μπόλικο νερό.

Κις λορέν με μπέϊκον
Ετοιμάζουμε την ζύμη. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι σε ένα μπολ και ρίχνουμε το βούτυρο. Τρίβουμε με τα δάχτυλα , ώσπου το μείγμα να μοιάζει με ψίχα ψωμιού.

Φλογέρες
Τηγανίζετε τις κρέπες σε τηγάνι διαμέτρου 12 εκ.