laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Πατατοκεφτέδες

Συνταγές

Πατατοκεφτέδες
3.00

Χρόνος παρασκευής: 45 λεπτά 6 άτομα

 

Υλικά Συνταγής

 

1 κιλό πατάτες

100 γρ. βούτυρο

5 κρόκοι

4 κουταλιές γαλέτα κοπανισμένη

Αλάτι και πιπέρι

Μοσχοκάρυδο τριμμένο

Αλεύρι

Λάδι για τηγάνισμα

 

Εκτέλεση Συνταγής

Καθαρίζετε και βράζετε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό. Μην τις αφήνετε να βράσουν πολύ. Τις αφήνετε 5 – 10 λεπτά στο φούρνο να στραγγίσουν τελείως. Τις περνάτε από μηχανή του πουρέ όπως είναι πολύ ζεστές και προσθέτετε τη φρυγανιά, τους κρόκους, το βούτυρο, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο. Πλάθετε το μίγμα σε κεφτεδάκια στρόγγυλα ή όπως θέλετε. τα αλευρώνετε και τα τηγανίζετε με το λάδι. Γαρνίρετε την πιατέλα με φύλλα μαϊντανού

Αυγά γεμιστά
Βράζετε τα αυγά σφικτά,τα καθαρίζετε,τα χωρίζετε στη μέση και κόβετε τις άκρες για να στέκονται όρθια.

Τάρτα με κρεμμύδια
Βράζουμε τις πατάτες κα το καρότο σε αλατισμένο νερό για 10-15 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν, τα σουρώνουμε και τα πολτοποιούμε μαζί με το βούτυρο και λίγο πιπέρι.

Μους με ντομάτες λιαστές
Ρίχνετε στο μίξερ το βούτυρο και την παρμεζάνα και τα χτυπάτε

Αγγουράκια γεμιστά
Τό ούζο έχει τήν τιμητική του τό καλοκαίρι καί είναι ιδιαίτερα ιδανικό γιά μία φιλική συγκέντρωση. Είναι γνωστό πώς ό καλός Οικοδεσπότης δέν σερβίρει τό ούζο ποτέ σκέτο. Σερβίρεται πάντα μέ κάποιον μεζέ: ελιές, αγγουράκι, λίγο τυρί ή καί πιό περίτεχνα καί

Κις λορέν με μπέϊκον
Ετοιμάζουμε την ζύμη. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι σε ένα μπολ και ρίχνουμε το βούτυρο. Τρίβουμε με τα δάχτυλα , ώσπου το μείγμα να μοιάζει με ψίχα ψωμιού.

ΠΑΤΑΤΕΣ μέ ΜΠΕΙΚΟΝ καί ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ στό ΦΟΥΡΝΟ
Όλη ή νοστιμιά σ' ένα πιάτο. Οικονομικό, γρήγορο, πεντανόστιμο. Ένα φαγητό από αυτά τά γρήγορα τού φούρνου.

Πουρές σαλάτας με σπανάκι & αγκινάρα
Πλένουμε το σπανάκι και το στραγγίζουμε καλά

Φλογέρες
Τηγανίζετε τις κρέπες σε τηγάνι διαμέτρου 12 εκ.

Μους με ψίχα καβουριού
Χτυπάτε το βούτυρο με την καβουρόψιχα στο μίξερ και ρίχνετε διαδοχικά λίγο-λίγο το ούζο,το μπράντυ,την κέτσαπ,την αγγλική σάλτσα,το ταμπάσκο