laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Μύδια Σαγανάκι

Συνταγές

Μύδια Σαγανάκι
5.00

 

Υλικά Συνταγής
 

½ κιλού μύδια φρέσκα καθαρισμένα

½ κούπας λάδι

¼ κούπας νερό

3 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό

1 μικρή καυτερή πιπεριά κομμένη σε κρίκους

αλάτι, πιπέρι

¼ κούπας χυμό λεμονιού

Εκτέλεση συνταγής

Ξεπλένετε και στραγγίστε καλά τα μύδια. Απλώστε τα σε απορροφητικό χαρτί, σκεπάστε τα με ένα δεύτερο φύλλο χαρτιού και πατήστε ελαφρά με τις παλάμες σας να στεγνώσει το νερό που έμεινε. Βάλτε σε κατσαρόλα, επάνω σε δυνατή φωτιά το λάδι, το νερό, το μαϊντανό, την πιπεριά, αλάτι και πιπέρι. Όταν αρχίσει να βράζει, ρίξτε μέσα τα μύδια και αφήστε τα να βράσουν 5΄ μόνο. Δεν πρέπει να βράσουν περισσότερο γιατί μαζεύουν και σκληραίνουν. Κατεβάστε τα από την φωτιά και περιχύστε τα με χυμό λεμονιού. Σερβίρετε τα αμέσως.

Ρολάκια με τυρί και πέστο
Ετοιμάζουμε την ζύμη. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι σε ένα μπολ και ρίχνουμε το βούτυρο. Τρίβουμε με τα δάχτυλα ώσπου το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα.

Μπουρεκάκια Καισαρείας
τοποθετώντας μέσα τη γέμιση και τυλίγετε σε μπουρεκάκια όλο το φύλλο

Μπαρμπούνια στον φούρνο
Καθαρίστε και πλύντε καλά τα ψάρια. Στραγγίστε τα, αραδιάστε τα σε ταψάκι και περιχύστε τα με το χυμό λεμονιού

Γαρίδες με ντιπ λεμονιού-τζίντζερ
Κοσκινίζετε τα δύο είδη αλεύρι σε μπολ και ανοίγετε στο κέντρο μια λακουβίτσα. Αναμειγνύετε το τζίντζερ, το σκόρδο και τον κουρκουμά με 1 φλιτζάνι νερό και προσθέτετε το μείγμα στο κοσκινισμένο αλεύρι. Χρησιμοποιώντας το σύρμα, ανακατεύετε τα υλικά για να

Ορεκτικά με μπαγκέτα
Κόψτε το ψωμί σε φέτες πάχους 1,5 εκ και ροδίστε τες

Μους με βραστό κοτόπουλο ή άλλο κρέας
Χτυπάτε στο μίξερ όλα τα υλικά και χρησιμοποιείτε το μίγμα σε καναπεδάκια,ταρτάκια,μικρά σάντουιτς,τόστ ή πίτες.

Χταποδόπιτα κεφαλονίτικη
Βράστε τα χταποδάκια χωρίς καθόλου νερό ή με πολύ λίγο, μέχρι να μαλακώσουν

Κολιοί Φούρνου
Καθαρίζετε και πλένετε τους κολιούς πολύ καλά. Τους αλατοπιπερώνετε, τους βάζετε σε ένα ταψάκι και τους περιχύνετε με το χυμό λεμονιού

Ντολμαδάκια με σπανάκι και ρύζι
Βράζετε το σπανάκι ώσπου να μαλακώσει. Το σουρώνετε και το στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας.