laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Μύδια Σαγανάκι

Συνταγές

Μύδια Σαγανάκι
5.00

 

Υλικά Συνταγής
 

½ κιλού μύδια φρέσκα καθαρισμένα

½ κούπας λάδι

¼ κούπας νερό

3 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό

1 μικρή καυτερή πιπεριά κομμένη σε κρίκους

αλάτι, πιπέρι

¼ κούπας χυμό λεμονιού

Εκτέλεση συνταγής

Ξεπλένετε και στραγγίστε καλά τα μύδια. Απλώστε τα σε απορροφητικό χαρτί, σκεπάστε τα με ένα δεύτερο φύλλο χαρτιού και πατήστε ελαφρά με τις παλάμες σας να στεγνώσει το νερό που έμεινε. Βάλτε σε κατσαρόλα, επάνω σε δυνατή φωτιά το λάδι, το νερό, το μαϊντανό, την πιπεριά, αλάτι και πιπέρι. Όταν αρχίσει να βράζει, ρίξτε μέσα τα μύδια και αφήστε τα να βράσουν 5΄ μόνο. Δεν πρέπει να βράσουν περισσότερο γιατί μαζεύουν και σκληραίνουν. Κατεβάστε τα από την φωτιά και περιχύστε τα με χυμό λεμονιού. Σερβίρετε τα αμέσως.

Ο κλασικός κεφτές
Αγαπημένος από όλους, μικρούς καί μεγάλους, ό κεφτές είναι παιδί τής φτωχικής, καθημερινής κουζίνας, πού προσπαθεί μέ λίγα υλικά καί χωρίς ιδιαίτερα έξοδα νά χορτάσει πολλά πεινασμένα στόματα. Ό κεφτές, είναι μερακλής. Θέλει τά μυρωδικά του, θέλει φαντασί

Μους με βραστό κοτόπουλο ή άλλο κρέας
Χτυπάτε στο μίξερ όλα τα υλικά και χρησιμοποιείτε το μίγμα σε καναπεδάκια,ταρτάκια,μικρά σάντουιτς,τόστ ή πίτες.

ΡΙΓΑΝΟΚΕΦΤΕΔΕΣ
Παίρνατε από την μηχανή του πουρέ τις βρασμένες πατάτες και τον ταραμά

Πατατοκροκέτες με κύμινο
Βράζουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε σε κύβους και τις αφήνουμε στην άκρη. Αναμειγνύουμε το αλεύρι, την παρμεζάνα, το μπέικιν πάουντερ, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι.

Σαρδέλες λαδορίγανη
Καθαρίστε και πλύντε τα ψάρια. Αφαιρέστε, αν θέλετε τη ραχοκοκαλιά. Βάλτε το λάδι σε κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά, ρίξτε και σοτάρετε ελαφρά το σκόρδο.

Γαρίδες με ντιπ λεμονιού-τζίντζερ
Κοσκινίζετε τα δύο είδη αλεύρι σε μπολ και ανοίγετε στο κέντρο μια λακουβίτσα. Αναμειγνύετε το τζίντζερ, το σκόρδο και τον κουρκουμά με 1 φλιτζάνι νερό και προσθέτετε το μείγμα στο κοσκινισμένο αλεύρι. Χρησιμοποιώντας το σύρμα, ανακατεύετε τα υλικά για να

Κολιοί Φούρνου
Καθαρίζετε και πλένετε τους κολιούς πολύ καλά. Τους αλατοπιπερώνετε, τους βάζετε σε ένα ταψάκι και τους περιχύνετε με το χυμό λεμονιού

Μύδια σαγανάκι με κόκκινη σάλτσα
Παίρνετε ένα μεγάλο τηγάνι και το βάζετε στη φωτιά.Ρίχνετε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε καλά.

Γαρίδες σαγανάκι με φέτα
Καθαρίστε τις γαρίδες αφήνοντας τα κεφάλια