Υλικά Συνταγής
½ κιλού μύδια φρέσκα καθαρισμένα
½ κούπας λάδι
¼ κούπας νερό
3 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 μικρή καυτερή πιπεριά κομμένη σε κρίκους
αλάτι, πιπέρι
¼ κούπας χυμό λεμονιού
Εκτέλεση συνταγής
Ξεπλένετε και στραγγίστε καλά τα μύδια. Απλώστε τα σε απορροφητικό χαρτί, σκεπάστε τα με ένα δεύτερο φύλλο χαρτιού και πατήστε ελαφρά με τις παλάμες σας να στεγνώσει το νερό που έμεινε. Βάλτε σε κατσαρόλα, επάνω σε δυνατή φωτιά το λάδι, το νερό, το μαϊντανό, την πιπεριά, αλάτι και πιπέρι. Όταν αρχίσει να βράζει, ρίξτε μέσα τα μύδια και αφήστε τα να βράσουν 5΄ μόνο. Δεν πρέπει να βράσουν περισσότερο γιατί μαζεύουν και σκληραίνουν. Κατεβάστε τα από την φωτιά και περιχύστε τα με χυμό λεμονιού. Σερβίρετε τα αμέσως.