laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Μύδια Σαγανάκι

Συνταγές

Μύδια Σαγανάκι
5.00

 

Υλικά Συνταγής
 

½ κιλού μύδια φρέσκα καθαρισμένα

½ κούπας λάδι

¼ κούπας νερό

3 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό

1 μικρή καυτερή πιπεριά κομμένη σε κρίκους

αλάτι, πιπέρι

¼ κούπας χυμό λεμονιού

Εκτέλεση συνταγής

Ξεπλένετε και στραγγίστε καλά τα μύδια. Απλώστε τα σε απορροφητικό χαρτί, σκεπάστε τα με ένα δεύτερο φύλλο χαρτιού και πατήστε ελαφρά με τις παλάμες σας να στεγνώσει το νερό που έμεινε. Βάλτε σε κατσαρόλα, επάνω σε δυνατή φωτιά το λάδι, το νερό, το μαϊντανό, την πιπεριά, αλάτι και πιπέρι. Όταν αρχίσει να βράζει, ρίξτε μέσα τα μύδια και αφήστε τα να βράσουν 5΄ μόνο. Δεν πρέπει να βράσουν περισσότερο γιατί μαζεύουν και σκληραίνουν. Κατεβάστε τα από την φωτιά και περιχύστε τα με χυμό λεμονιού. Σερβίρετε τα αμέσως.

Μύδια φούρνου
Εκτέλεση συνταγής Ξύστε τα μύδια και αφαιρέστε τα μουστάκια τους . Ζεστάνετε το νερό σε κατσαρόλα, βάλτε τα μύδια και βράστε τα σκεπασμένα σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά, ώσπου να ανοίξουν

Γαυράκι Μυτιλήνης
Καθαρίζουμε το γαύρο και τον τοποθετούμε σ΄ ένα αρκετά μεγάλο ταψί

Κολοκυθοκεφτέδες Λιβάνου
Πλάθετε κεφτέδες με μίγμα και τους πατάτε για να γίνουν επίπεδοι

Μους με βραστό κοτόπουλο ή άλλο κρέας
Χτυπάτε στο μίξερ όλα τα υλικά και χρησιμοποιείτε το μίγμα σε καναπεδάκια,ταρτάκια,μικρά σάντουιτς,τόστ ή πίτες.

Μπακαλιάρος παστός τηγανητός
Κόβετε το μπακαλιάρο σε κομμάτια και τα αφήνετε να μουσκεύουν για 12 – 15 ώρες σε νερό

Ο κλασικός κεφτές
Αγαπημένος από όλους, μικρούς καί μεγάλους, ό κεφτές είναι παιδί τής φτωχικής, καθημερινής κουζίνας, πού προσπαθεί μέ λίγα υλικά καί χωρίς ιδιαίτερα έξοδα νά χορτάσει πολλά πεινασμένα στόματα. Ό κεφτές, είναι μερακλής. Θέλει τά μυρωδικά του, θέλει φαντασί

Μεξικάνικα λουκάνικα
Τοποθετούμε τα λουκάνικα σε λαμαρίνα που έχουμε αλείψει με λάδι και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Καγιανά ή Στραπατσάδα
Ρίχνετε σε τηγάνι τις αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες ντομάτες μαζί με το ζουμί τους,το αλάτι,τα πιπέρια,τη ρίγανη,τη ζάχαρη,το σκόρδο και το βούτυρο.

Ρολάκια με τυρί και πέστο
Ετοιμάζουμε την ζύμη. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι σε ένα μπολ και ρίχνουμε το βούτυρο. Τρίβουμε με τα δάχτυλα ώσπου το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα.