laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Γαρίδες σαγανάκι με φέτα

Συνταγές

Γαρίδες σαγανάκι με φέτα
0.00

 

Υλικά Συνταγής

8 μεγάλες γαρίδες

¼ κούπας λάδι

¼ κούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια

¼ κούπας λευκό κρασί

1 κούπα ψιλοκομμένη φρέσκια ντομάτα

½ κουταλάκι ρίγανη

2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό

½ κούπας κυβάκια φέτας

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίστε τις γαρίδες αφήνοντας τα κεφάλια και τις ουρές. Σε ένα σαγανάκι ζεστάνετε το λάδι, ρίξτε και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέστε το κρασί και την ντομάτα και βράστε τις γαρίδες ακάλυπτες μερικά λεπτά ώσπου να αρχίσει να πίζει η σάλτσα. Προσθέστε το τυρί και τη ρίγανη και ανακατέψτε επάνω στη φωτιά, ώσπου να δέσει η σάλτσα. Κατέβαστε από την φωτιά, πασπαλίστε με τον μαϊντανό και σερβίρετε τες αμέσως.

Σαρδέλες λαδορίγανη
Καθαρίστε και πλύντε τα ψάρια. Αφαιρέστε, αν θέλετε τη ραχοκοκαλιά. Βάλτε το λάδι σε κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά, ρίξτε και σοτάρετε ελαφρά το σκόρδο.

Μύδια με κρέμα
Τρίβετε και ξεπλένετε τα μύδια σε πολλά νερά και τα ρίχνετε σε ένα τηγάνι μαζί με το κρεμμύδι τριμμένο,

Ψαροκροκέτες στον ατμό
Για να ετοιμάσετε τη σως, αναμειγνύετε όλα τα υλικά με 3 κουταλιές νερό σε μπολ και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να σχηματιστεί ομοιόμορφο μείγμα.

Ορεκτικά με μπαγκέτα
Κόψτε το ψωμί σε φέτες πάχους 1,5 εκ και ροδίστε τες

Μπαρμπούνια στον φούρνο
Καθαρίστε και πλύντε καλά τα ψάρια. Στραγγίστε τα, αραδιάστε τα σε ταψάκι και περιχύστε τα με το χυμό λεμονιού

Μπεκρή μεζές
Βάλτε το κρέας σ ένα μπολ, πήξτε την μουστάρδα και ανακατέψτε ώσπου να λερωθούν όλα τα κομματάκια

Μύδια φούρνου
Εκτέλεση συνταγής Ξύστε τα μύδια και αφαιρέστε τα μουστάκια τους . Ζεστάνετε το νερό σε κατσαρόλα, βάλτε τα μύδια και βράστε τα σκεπασμένα σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά, ώσπου να ανοίξουν

Μεξικάνικα λουκάνικα
Τοποθετούμε τα λουκάνικα σε λαμαρίνα που έχουμε αλείψει με λάδι και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Κολιοί Φούρνου
Καθαρίζετε και πλένετε τους κολιούς πολύ καλά. Τους αλατοπιπερώνετε, τους βάζετε σε ένα ταψάκι και τους περιχύνετε με το χυμό λεμονιού