laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Γαρίδες σαγανάκι με φέτα

Συνταγές

Γαρίδες σαγανάκι με φέτα
0.00

 

Υλικά Συνταγής

8 μεγάλες γαρίδες

¼ κούπας λάδι

¼ κούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια

¼ κούπας λευκό κρασί

1 κούπα ψιλοκομμένη φρέσκια ντομάτα

½ κουταλάκι ρίγανη

2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό

½ κούπας κυβάκια φέτας

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίστε τις γαρίδες αφήνοντας τα κεφάλια και τις ουρές. Σε ένα σαγανάκι ζεστάνετε το λάδι, ρίξτε και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέστε το κρασί και την ντομάτα και βράστε τις γαρίδες ακάλυπτες μερικά λεπτά ώσπου να αρχίσει να πίζει η σάλτσα. Προσθέστε το τυρί και τη ρίγανη και ανακατέψτε επάνω στη φωτιά, ώσπου να δέσει η σάλτσα. Κατέβαστε από την φωτιά, πασπαλίστε με τον μαϊντανό και σερβίρετε τες αμέσως.

Ντολμαδάκια με σπανάκι και ρύζι
Βράζετε το σπανάκι ώσπου να μαλακώσει. Το σουρώνετε και το στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας.

Πικάντικη σαλάτα καλαμαράκια
Κόψτε τα καλαμαράκια σε ροδέλες .Ζεστάνετε το λαδί και σωτάρετε τα καλαμαράκια 2-3 λεπτά

Μύδια φούρνου
Εκτέλεση συνταγής Ξύστε τα μύδια και αφαιρέστε τα μουστάκια τους . Ζεστάνετε το νερό σε κατσαρόλα, βάλτε τα μύδια και βράστε τα σκεπασμένα σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά, ώσπου να ανοίξουν

ΠΑΤΑΤΕΣ μέ ΜΠΕΙΚΟΝ καί ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ στό ΦΟΥΡΝΟ
Όλη ή νοστιμιά σ' ένα πιάτο. Οικονομικό, γρήγορο, πεντανόστιμο. Ένα φαγητό από αυτά τά γρήγορα τού φούρνου.

Μπεκρή μεζές
Βάλτε το κρέας σ ένα μπολ, πήξτε την μουστάρδα και ανακατέψτε ώσπου να λερωθούν όλα τα κομματάκια

Χταποδόπιτα κεφαλονίτικη
Βράστε τα χταποδάκια χωρίς καθόλου νερό ή με πολύ λίγο, μέχρι να μαλακώσουν

Καγιανά ή Στραπατσάδα
Ρίχνετε σε τηγάνι τις αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες ντομάτες μαζί με το ζουμί τους,το αλάτι,τα πιπέρια,τη ρίγανη,τη ζάχαρη,το σκόρδο και το βούτυρο.

Μύδια Σαγανάκι
Ξεπλένετε και στραγγίστε καλά τα μύδια

Γαρίδες με ντιπ λεμονιού-τζίντζερ
Κοσκινίζετε τα δύο είδη αλεύρι σε μπολ και ανοίγετε στο κέντρο μια λακουβίτσα. Αναμειγνύετε το τζίντζερ, το σκόρδο και τον κουρκουμά με 1 φλιτζάνι νερό και προσθέτετε το μείγμα στο κοσκινισμένο αλεύρι. Χρησιμοποιώντας το σύρμα, ανακατεύετε τα υλικά για να