laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Γαρίδες σαγανάκι με φέτα

Συνταγές

Γαρίδες σαγανάκι με φέτα
0.00

 

Υλικά Συνταγής

8 μεγάλες γαρίδες

¼ κούπας λάδι

¼ κούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια

¼ κούπας λευκό κρασί

1 κούπα ψιλοκομμένη φρέσκια ντομάτα

½ κουταλάκι ρίγανη

2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό

½ κούπας κυβάκια φέτας

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίστε τις γαρίδες αφήνοντας τα κεφάλια και τις ουρές. Σε ένα σαγανάκι ζεστάνετε το λάδι, ρίξτε και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέστε το κρασί και την ντομάτα και βράστε τις γαρίδες ακάλυπτες μερικά λεπτά ώσπου να αρχίσει να πίζει η σάλτσα. Προσθέστε το τυρί και τη ρίγανη και ανακατέψτε επάνω στη φωτιά, ώσπου να δέσει η σάλτσα. Κατέβαστε από την φωτιά, πασπαλίστε με τον μαϊντανό και σερβίρετε τες αμέσως.

ΡΙΓΑΝΟΚΕΦΤΕΔΕΣ
Παίρνατε από την μηχανή του πουρέ τις βρασμένες πατάτες και τον ταραμά

Χταπόδι πιλάφι
Μία εξαιρετικά νόστιμη συνταγή καί ένα λαχταριστό πιάτο γιά όλη τήν Οικογένεια. Καλομαγειρεμένο μαμαδίστικο φαγητό, πικάντικο όσο πρέπει, μέ λίγο πιπεράκι παραπάνω, πανεύκολο καί πεντανόστιμο. Κλασικό, Ελληνικό πιάτο.

ΠΑΤΑΤΕΣ μέ ΜΠΕΙΚΟΝ καί ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ στό ΦΟΥΡΝΟ
Όλη ή νοστιμιά σ' ένα πιάτο. Οικονομικό, γρήγορο, πεντανόστιμο. Ένα φαγητό από αυτά τά γρήγορα τού φούρνου.

Ντολμαδάκια με σπανάκι και ρύζι
Βράζετε το σπανάκι ώσπου να μαλακώσει. Το σουρώνετε και το στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας.

Ορεκτικά με μπαγκέτα
Κόψτε το ψωμί σε φέτες πάχους 1,5 εκ και ροδίστε τες

Καραβίδες ψητές
Πλύντε τις καραβίδες, στραγγίστε τες καλά και πασπαλίστε τες με αλάτι. Ψήστε τες στα κάρβουνα ή στο γκρίλ 10

Μύδια φούρνου
Εκτέλεση συνταγής Ξύστε τα μύδια και αφαιρέστε τα μουστάκια τους . Ζεστάνετε το νερό σε κατσαρόλα, βάλτε τα μύδια και βράστε τα σκεπασμένα σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά, ώσπου να ανοίξουν

Γαρίδες σαγανάκι με φέτα
Καθαρίστε τις γαρίδες αφήνοντας τα κεφάλια

Ρολάκια με τυρί και πέστο
Ετοιμάζουμε την ζύμη. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι σε ένα μπολ και ρίχνουμε το βούτυρο. Τρίβουμε με τα δάχτυλα ώσπου το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα.