laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Μπεκρή μεζές

Συνταγές

Μπεκρή μεζές
0.00

 

Υλικά Συνταγής

600γρ. ψαρονέφρι ή τρυφερό χοιρινό σε κομματάκια μπουκιάς

1 κουταλιά μουστάρδα

¼ κούπας λάδι

2 σκελίδες σκόρδο

1 κούπα κόκκινο κρασί

1 κούπα χυμό ντομάτας

20 σταγόνες ταμπάσκο σος

αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

5-6 κόκκους μπαχάρι

Εκτέλεση συνταγής

Βάλτε το κρέας σε ένα μπολ, πήξτε την μουστάρδα και ανακατέψτε ώσπου να λερωθούν όλα τα κομματάκια. Σε ένα τηγάνι με βαθύ πάτο ζεστάνετε το λάδι και σοτάρετε ελαφρά το σκόρδο και κατόπιν το κρέας. Ρίξτε το κρασί σε τρείς δόσεις, ανακατεύοντας ελαφρά επάνω σε δυνατή φωτιά, ώστε το κρασί να εξατμίζεται. Όταν τελειώσει όλο το κρασί, προσθέστε τη ντομάτα, το ταμπάσκο, το μπαχάρι και την ρίγανη και βράστε 15' περίπου, ώσπου να δέσει η σάλτσα. Σερβίρετε αμέσως.

 

 

Μύδια με κρέμα
Τρίβετε και ξεπλένετε τα μύδια σε πολλά νερά και τα ρίχνετε σε ένα τηγάνι μαζί με το κρεμμύδι τριμμένο,

Ο κλασικός κεφτές
Αγαπημένος από όλους, μικρούς καί μεγάλους, ό κεφτές είναι παιδί τής φτωχικής, καθημερινής κουζίνας, πού προσπαθεί μέ λίγα υλικά καί χωρίς ιδιαίτερα έξοδα νά χορτάσει πολλά πεινασμένα στόματα. Ό κεφτές, είναι μερακλής. Θέλει τά μυρωδικά του, θέλει φαντασί

Μύδια Σαγανάκι
Ξεπλένετε και στραγγίστε καλά τα μύδια

Σαρδέλες λαδορίγανη
Καθαρίστε και πλύντε τα ψάρια. Αφαιρέστε, αν θέλετε τη ραχοκοκαλιά. Βάλτε το λάδι σε κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά, ρίξτε και σοτάρετε ελαφρά το σκόρδο.

Σαρδέλες ψητές
Καθαρίστε τις σαρδέλες κι αφαιρέστε με προσοχή τη ραχοκοκαλιά, προσέχοντας να μη χωρίσουν στη μέση.

Μπουρεκάκια Καισαρείας
τοποθετώντας μέσα τη γέμιση και τυλίγετε σε μπουρεκάκια όλο το φύλλο

Ορεκτικά με μπαγκέτα
Κόψτε το ψωμί σε φέτες πάχους 1,5 εκ και ροδίστε τες

Ρολάκια με τυρί και πέστο
Ετοιμάζουμε την ζύμη. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι σε ένα μπολ και ρίχνουμε το βούτυρο. Τρίβουμε με τα δάχτυλα ώσπου το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα.

Χταποδόπιτα κεφαλονίτικη
Βράστε τα χταποδάκια χωρίς καθόλου νερό ή με πολύ λίγο, μέχρι να μαλακώσουν