laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Μπεκρή μεζές

Συνταγές

Μπεκρή μεζές
0.00

 

Υλικά Συνταγής

600γρ. ψαρονέφρι ή τρυφερό χοιρινό σε κομματάκια μπουκιάς

1 κουταλιά μουστάρδα

¼ κούπας λάδι

2 σκελίδες σκόρδο

1 κούπα κόκκινο κρασί

1 κούπα χυμό ντομάτας

20 σταγόνες ταμπάσκο σος

αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

5-6 κόκκους μπαχάρι

Εκτέλεση συνταγής

Βάλτε το κρέας σε ένα μπολ, πήξτε την μουστάρδα και ανακατέψτε ώσπου να λερωθούν όλα τα κομματάκια. Σε ένα τηγάνι με βαθύ πάτο ζεστάνετε το λάδι και σοτάρετε ελαφρά το σκόρδο και κατόπιν το κρέας. Ρίξτε το κρασί σε τρείς δόσεις, ανακατεύοντας ελαφρά επάνω σε δυνατή φωτιά, ώστε το κρασί να εξατμίζεται. Όταν τελειώσει όλο το κρασί, προσθέστε τη ντομάτα, το ταμπάσκο, το μπαχάρι και την ρίγανη και βράστε 15' περίπου, ώσπου να δέσει η σάλτσα. Σερβίρετε αμέσως.

 

 

Κολιοί Φούρνου
Καθαρίζετε και πλένετε τους κολιούς πολύ καλά. Τους αλατοπιπερώνετε, τους βάζετε σε ένα ταψάκι και τους περιχύνετε με το χυμό λεμονιού

Ορεκτικά με μπαγκέτα
Κόψτε το ψωμί σε φέτες πάχους 1,5 εκ και ροδίστε τες

Ο κλασικός κεφτές
Αγαπημένος από όλους, μικρούς καί μεγάλους, ό κεφτές είναι παιδί τής φτωχικής, καθημερινής κουζίνας, πού προσπαθεί μέ λίγα υλικά καί χωρίς ιδιαίτερα έξοδα νά χορτάσει πολλά πεινασμένα στόματα. Ό κεφτές, είναι μερακλής. Θέλει τά μυρωδικά του, θέλει φαντασί

Γαυράκι Μυτιλήνης
Καθαρίζουμε το γαύρο και τον τοποθετούμε σ΄ ένα αρκετά μεγάλο ταψί

Μπεκρή μεζές
Βάλτε το κρέας σ ένα μπολ, πήξτε την μουστάρδα και ανακατέψτε ώσπου να λερωθούν όλα τα κομματάκια

Μύδια σαγανάκι με κόκκινη σάλτσα
Παίρνετε ένα μεγάλο τηγάνι και το βάζετε στη φωτιά.Ρίχνετε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε καλά.

Χταπόδι πιλάφι
Μία εξαιρετικά νόστιμη συνταγή καί ένα λαχταριστό πιάτο γιά όλη τήν Οικογένεια. Καλομαγειρεμένο μαμαδίστικο φαγητό, πικάντικο όσο πρέπει, μέ λίγο πιπεράκι παραπάνω, πανεύκολο καί πεντανόστιμο. Κλασικό, Ελληνικό πιάτο.

Χταποδόπιτα κεφαλονίτικη
Βράστε τα χταποδάκια χωρίς καθόλου νερό ή με πολύ λίγο, μέχρι να μαλακώσουν

Μπουρεκάκια Καισαρείας
τοποθετώντας μέσα τη γέμιση και τυλίγετε σε μπουρεκάκια όλο το φύλλο