laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Μπεκρή μεζές

Συνταγές

Μπεκρή μεζές
0.00

 

Υλικά Συνταγής

600γρ. ψαρονέφρι ή τρυφερό χοιρινό σε κομματάκια μπουκιάς

1 κουταλιά μουστάρδα

¼ κούπας λάδι

2 σκελίδες σκόρδο

1 κούπα κόκκινο κρασί

1 κούπα χυμό ντομάτας

20 σταγόνες ταμπάσκο σος

αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

5-6 κόκκους μπαχάρι

Εκτέλεση συνταγής

Βάλτε το κρέας σε ένα μπολ, πήξτε την μουστάρδα και ανακατέψτε ώσπου να λερωθούν όλα τα κομματάκια. Σε ένα τηγάνι με βαθύ πάτο ζεστάνετε το λάδι και σοτάρετε ελαφρά το σκόρδο και κατόπιν το κρέας. Ρίξτε το κρασί σε τρείς δόσεις, ανακατεύοντας ελαφρά επάνω σε δυνατή φωτιά, ώστε το κρασί να εξατμίζεται. Όταν τελειώσει όλο το κρασί, προσθέστε τη ντομάτα, το ταμπάσκο, το μπαχάρι και την ρίγανη και βράστε 15' περίπου, ώσπου να δέσει η σάλτσα. Σερβίρετε αμέσως.

 

 

Κολιοί Φούρνου
Καθαρίζετε και πλένετε τους κολιούς πολύ καλά. Τους αλατοπιπερώνετε, τους βάζετε σε ένα ταψάκι και τους περιχύνετε με το χυμό λεμονιού

Μπεκρή μεζές
Βάλτε το κρέας σ ένα μπολ, πήξτε την μουστάρδα και ανακατέψτε ώσπου να λερωθούν όλα τα κομματάκια

Μπαρμπούνια στον φούρνο
Καθαρίστε και πλύντε καλά τα ψάρια. Στραγγίστε τα, αραδιάστε τα σε ταψάκι και περιχύστε τα με το χυμό λεμονιού

Μοσχάρι καρπάτσο
Τοποθετείτε 4 φέτες μοσχάρι σε απόσταση 5 εκ. βάζετε από πάνω άλλη μια λαδόκολλα και χτυπάτε λίγο το κρέας, ώστε να διπλασιαστεί σε μέγεθος. Κάνετε το ίδιο και με τις υπόλοιπες φέτες.

Γαρίδες με ντιπ λεμονιού-τζίντζερ
Κοσκινίζετε τα δύο είδη αλεύρι σε μπολ και ανοίγετε στο κέντρο μια λακουβίτσα. Αναμειγνύετε το τζίντζερ, το σκόρδο και τον κουρκουμά με 1 φλιτζάνι νερό και προσθέτετε το μείγμα στο κοσκινισμένο αλεύρι. Χρησιμοποιώντας το σύρμα, ανακατεύετε τα υλικά για να

ΡΙΓΑΝΟΚΕΦΤΕΔΕΣ
Παίρνατε από την μηχανή του πουρέ τις βρασμένες πατάτες και τον ταραμά

Κολοκυθοκεφτέδες Λιβάνου
Πλάθετε κεφτέδες με μίγμα και τους πατάτε για να γίνουν επίπεδοι

Ορεκτικά με μπαγκέτα
Κόψτε το ψωμί σε φέτες πάχους 1,5 εκ και ροδίστε τες

Μύδια φούρνου
Εκτέλεση συνταγής Ξύστε τα μύδια και αφαιρέστε τα μουστάκια τους . Ζεστάνετε το νερό σε κατσαρόλα, βάλτε τα μύδια και βράστε τα σκεπασμένα σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά, ώσπου να ανοίξουν