laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Καλαμαράκια με σπανάκι

Συνταγές

Καλαμαράκια με σπανάκι
0.00

Χρόνος παρασκευής: 50 λεπτά

Υλικά Συνταγής

6 άτομα

Υλικά:

½ κιλό καλαμαράκια

½ κιλό σπανάκι

1 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι

1 κουταλιά της σούπας γεμάτη πάστα ντομάτας

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

3 σκελίδες σκόρδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Πλένετε, καθαρίζετε και κόβετε τα καλαμαράκια. Τα σκουπίζετε καλά. Βάζετε σε μια κατσαρόλα το λάδι να κάψει και ρίχνετε το σκόρδο, το κρεμμύδι και τα καλαμαράκια να ψηθούν ελαφρά. Προσθέτετε τη ντομάτα, λιωμένη σε ένα φλιτζάνι με ζεστό νερό και αφήνετε το φαγητό να βράσει για 15 λεπτά. Στο μεταξύ, καθαρίζετε το σπανάκι, το πλένετε, το κόβετε σε 2 – 3 κομμάτια και το ρίχνετε σε βραστό νερό να ζεματιστεί. Το ρίχνετε σε ένα τρυπητό σκεύος και το αφήνετε να στραγγίξει πολύ καλά. Ρίχνετε το σπανάκι στα καλαμαράκια, αλάτι – πιπέρι, σκεπάζετε και αφήνετε να σιγοβράσει για περίπου 30 λεπτά.  

Μοσχαρίσιες μπριζόλες με βούτυρο σκόρδου
Κατ'αρχάς, ετοιμάζετε το βούτυρο σκόρδου. Αναμειγνύετε σε μπολ το βούτυρο, το σκόρδο και το μαϊντανό. Μεταφέρετε το μείγμα σε διάφανη μμβράνη και το τυλίγετε ώστε να φτιάξετε ένα ρολό διαμέτρου 3 εκ. Διπλώνετε τις άκρες για να κλείσει και το βάζετε στο ψυ

Ογκρατέν λαχανικών με λουκάνικα
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Βράζετε την πατάτα για 10-15 λεπτά, ώσπου να μαλακώσει και την σουρώνετε. Στο μεταξύ, ζεσταίνετε το λάδισε τηγάνι και σωτάρετε τα λουκάνικα και το κρεμμύδι για 5 λεπτά.

Ελάφι με σως βατόμουρο
Ζεσταίνουμε το μισό διαυγές βούτυρο σε κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και σκεπάζουμε το σκεύος. Μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά για 20-25 λεπτά, ανακατεύοντας, ώσπου να ροδίσουν και να μαλακώσουν.

Καλαμαράκια με σπανάκι
Πλένετε, καθαρίζετε και κόβετε τα καλαμαράκια. Τα σκουπίζετε καλά.

Σνίτσελ Κοτόπουλο
Βάζουμε σε μπολ τα αυγά που τα έχουμε χτυπήσει καλά

Μπριάμ λαχανικά μεγαλύτερη νοστιμιά
Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, τις πατάτες, τα κολοκυθάκια και τα Κρεμμύδια και τα κόβουμε σε κύβους .

Πατάτες Γιαχνί
Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τις πατάτες. Τις κόβουμε σε μεγάλους κύβους και τις ανακατεύουμε με το χυμό λεμονιού

Ψάρι πλακί
Αλατοπιπερώνετε το ψάρι και το πασπαλίζετε με τη ρίγανη μέσα έξω,το βρέχετε με το χυμό του λεμονιού και το βάζετε μέσα σε ένα ταψί.

Πάπια με φραμπουάζ
Χαράσσετε τα στήθη πάπιας αλλά μόνο την πέτσα και το λίπος, όχι το ψαχνό. Τα σωτάρετε στο τηγάνι, με την πέτσα προς τα κάτω, ώσπου να ροδίσει η πέτσα και να ρευστοποιηθεί το λίπος. Βγάζετε την πάπια από το τηγάνι και πετάτε τη μεγαλύτερη ποσότητα λίπους.