laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Καλαμαράκια με σπανάκι

Συνταγές

Καλαμαράκια με σπανάκι
0.00

Χρόνος παρασκευής: 50 λεπτά

Υλικά Συνταγής

6 άτομα

Υλικά:

½ κιλό καλαμαράκια

½ κιλό σπανάκι

1 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι

1 κουταλιά της σούπας γεμάτη πάστα ντομάτας

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

3 σκελίδες σκόρδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Πλένετε, καθαρίζετε και κόβετε τα καλαμαράκια. Τα σκουπίζετε καλά. Βάζετε σε μια κατσαρόλα το λάδι να κάψει και ρίχνετε το σκόρδο, το κρεμμύδι και τα καλαμαράκια να ψηθούν ελαφρά. Προσθέτετε τη ντομάτα, λιωμένη σε ένα φλιτζάνι με ζεστό νερό και αφήνετε το φαγητό να βράσει για 15 λεπτά. Στο μεταξύ, καθαρίζετε το σπανάκι, το πλένετε, το κόβετε σε 2 – 3 κομμάτια και το ρίχνετε σε βραστό νερό να ζεματιστεί. Το ρίχνετε σε ένα τρυπητό σκεύος και το αφήνετε να στραγγίξει πολύ καλά. Ρίχνετε το σπανάκι στα καλαμαράκια, αλάτι – πιπέρι, σκεπάζετε και αφήνετε να σιγοβράσει για περίπου 30 λεπτά.  

Μπριάμι
Κόψτε τις ντομάτες σε λεπτές φέτες. Κόψτε σε χοντρά κομμάτια πατάτες και κρεμμύδια. Κόψτε τα κολοκυθάκια κατά μήκος σε κομμάτια 3 εκ.

Πρασοσέλινο ή Πρασοτηγανιά
Βράζετε σε λίγο νερό τα καρότα και το σέλινο ή τη σελινόριζα και κρατάτε το νερό τους.

Καρέ χοιρινού με λεμόνι
Με ένα μαχαίρι χαράσσουμε το κρέας στα χοντρά σημεία και βάζουμε μέσα λίγο σκόρδο. Αλείφουμε την επιφάνεια του χοιρινού με λάδι και λεμόνι.

Πατάτες και πράσα ογκρατέν
Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 25-30 λεπτά. Τις σουρώνουμε, τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε.

Κοτόπουλο πάπρικας
Βάλτε το λάδι σε κατσαρόλα, επάνω σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά, ρίξτε και σοτάρετε τα κομμάτια του πουλιού απ όλες τις πλευρές

Γεμιστά

Μπριάμ λαχανικά μεγαλύτερη νοστιμιά
Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, τις πατάτες, τα κολοκυθάκια και τα Κρεμμύδια και τα κόβουμε σε κύβους .

Καλαμαράκια με σπανάκι
Πλένετε, καθαρίζετε και κόβετε τα καλαμαράκια. Τα σκουπίζετε καλά.

Αρωματικά λαχανικά με κους κους
Ζεσταίνετε 1 κουταλιά ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα με χοντρή βάση. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, ώσπου να μαλακώσει και να χρυσίσει.