laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Καλαμαράκια με σπανάκι

Συνταγές

Καλαμαράκια με σπανάκι
0.00

Χρόνος παρασκευής: 50 λεπτά

Υλικά Συνταγής

6 άτομα

Υλικά:

½ κιλό καλαμαράκια

½ κιλό σπανάκι

1 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι

1 κουταλιά της σούπας γεμάτη πάστα ντομάτας

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

3 σκελίδες σκόρδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Πλένετε, καθαρίζετε και κόβετε τα καλαμαράκια. Τα σκουπίζετε καλά. Βάζετε σε μια κατσαρόλα το λάδι να κάψει και ρίχνετε το σκόρδο, το κρεμμύδι και τα καλαμαράκια να ψηθούν ελαφρά. Προσθέτετε τη ντομάτα, λιωμένη σε ένα φλιτζάνι με ζεστό νερό και αφήνετε το φαγητό να βράσει για 15 λεπτά. Στο μεταξύ, καθαρίζετε το σπανάκι, το πλένετε, το κόβετε σε 2 – 3 κομμάτια και το ρίχνετε σε βραστό νερό να ζεματιστεί. Το ρίχνετε σε ένα τρυπητό σκεύος και το αφήνετε να στραγγίξει πολύ καλά. Ρίχνετε το σπανάκι στα καλαμαράκια, αλάτι – πιπέρι, σκεπάζετε και αφήνετε να σιγοβράσει για περίπου 30 λεπτά.  

Γλώσσες με κρασί
Καθαρίζετε τις γλώσσες, τις πλένετε, τις λαδώνετε και τις αλατοπιπερώνετε

Πατάτες και πράσα ογκρατέν
Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 25-30 λεπτά. Τις σουρώνουμε, τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε.

Σπετσοφάι Πηλίου
Τηγανίζετε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές σε μπόλικο λάδι και τις στραγγίζετε.Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες.

Ψάρι πλακί
Αλατοπιπερώνετε το ψάρι και το πασπαλίζετε με τη ρίγανη μέσα έξω,το βρέχετε με το χυμό του λεμονιού και το βάζετε μέσα σε ένα ταψί.

Ριζότο με μοσχαράκι, μανιτάρια και δεντρολίβανο
Σ΄ ένα κατσαρολάκι με λάδι σοτάρω το κρέας . Μόλις πάρει χρώμα συνεχίζω με το ρύζι για 3-5 λεπτά και το φρέσκο δεντρολίβανο

Κοτόπουλο με εστραγκόν
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Αναμειγνύουμε το ψιλοκομμένο εστραγκόν με το σκόρδο και το μισό βούτυρο. Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε το μείγμα στην κοιλιά του κοτόπουλου.

Ελάφι με σως βατόμουρο
Ζεσταίνουμε το μισό διαυγές βούτυρο σε κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και σκεπάζουμε το σκεύος. Μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά για 20-25 λεπτά, ανακατεύοντας, ώσπου να ροδίσουν και να μαλακώσουν.

Κουνέλι με γιαούρτι
Κόβετε το κουνέλι σε κομμάτια και τα μαρινάρετε με το αλατοπίπερο,τη ρίγανη και το ξύδι για τουλάχιστον δύο ώρες.

Μπριάμ λαχανικά μεγαλύτερη νοστιμιά
Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, τις πατάτες, τα κολοκυθάκια και τα Κρεμμύδια και τα κόβουμε σε κύβους .