laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Καλαμαράκια με σπανάκι

Συνταγές

Καλαμαράκια με σπανάκι
0.00

Χρόνος παρασκευής: 50 λεπτά

Υλικά Συνταγής

6 άτομα

Υλικά:

½ κιλό καλαμαράκια

½ κιλό σπανάκι

1 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι

1 κουταλιά της σούπας γεμάτη πάστα ντομάτας

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

3 σκελίδες σκόρδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Πλένετε, καθαρίζετε και κόβετε τα καλαμαράκια. Τα σκουπίζετε καλά. Βάζετε σε μια κατσαρόλα το λάδι να κάψει και ρίχνετε το σκόρδο, το κρεμμύδι και τα καλαμαράκια να ψηθούν ελαφρά. Προσθέτετε τη ντομάτα, λιωμένη σε ένα φλιτζάνι με ζεστό νερό και αφήνετε το φαγητό να βράσει για 15 λεπτά. Στο μεταξύ, καθαρίζετε το σπανάκι, το πλένετε, το κόβετε σε 2 – 3 κομμάτια και το ρίχνετε σε βραστό νερό να ζεματιστεί. Το ρίχνετε σε ένα τρυπητό σκεύος και το αφήνετε να στραγγίξει πολύ καλά. Ρίχνετε το σπανάκι στα καλαμαράκια, αλάτι – πιπέρι, σκεπάζετε και αφήνετε να σιγοβράσει για περίπου 30 λεπτά.  

Σνίτσελ Κοτόπουλο
Βάζουμε σε μπολ τα αυγά που τα έχουμε χτυπήσει καλά

Μοσχάρι κοκκινιστό με φασολάκια
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρέας. Ύστερα από λίγο ρίχνουμε το κρεμμύδι, το ροδίζουμε και μετά

Ριζότο με μοσχαράκι, μανιτάρια και δεντρολίβανο
Σ΄ ένα κατσαρολάκι με λάδι σοτάρω το κρέας . Μόλις πάρει χρώμα συνεχίζω με το ρύζι για 3-5 λεπτά και το φρέσκο δεντρολίβανο

Κουνέλι με γιαούρτι
Κόβετε το κουνέλι σε κομμάτια και τα μαρινάρετε με το αλατοπίπερο,τη ρίγανη και το ξύδι για τουλάχιστον δύο ώρες.

Χταπόδι πιλάφι
Μία εξαιρετικά νόστιμη συνταγή καί ένα λαχταριστό πιάτο γιά όλη τήν Οικογένεια. Καλομαγειρεμένο μαμαδίστικο φαγητό, πικάντικο όσο πρέπει, μέ λίγο πιπεράκι παραπάνω, πανεύκολο καί πεντανόστιμο. Κλασικό, Ελληνικό πιάτο.

Κοτόπουλο πάπρικας
Βάλτε το λάδι σε κατσαρόλα, επάνω σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά, ρίξτε και σοτάρετε τα κομμάτια του πουλιού απ όλες τις πλευρές

Κοτόπουλο με εστραγκόν
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Αναμειγνύουμε το ψιλοκομμένο εστραγκόν με το σκόρδο και το μισό βούτυρο. Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε το μείγμα στην κοιλιά του κοτόπουλου.

Ρύζι με ανάμεικτα λαχανικά
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα φρέσκα λαχανικά

Μπριάμ λαχανικά μεγαλύτερη νοστιμιά
Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, τις πατάτες, τα κολοκυθάκια και τα Κρεμμύδια και τα κόβουμε σε κύβους .