Χρόνος παρασκευής: 50 λεπτά
Υλικά Συνταγής
6 άτομα
Υλικά:
½ κιλό καλαμαράκια
½ κιλό σπανάκι
1 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
1 κουταλιά της σούπας γεμάτη πάστα ντομάτας
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Πλένετε, καθαρίζετε και κόβετε τα καλαμαράκια. Τα σκουπίζετε καλά. Βάζετε σε μια κατσαρόλα το λάδι να κάψει και ρίχνετε το σκόρδο, το κρεμμύδι και τα καλαμαράκια να ψηθούν ελαφρά. Προσθέτετε τη ντομάτα, λιωμένη σε ένα φλιτζάνι με ζεστό νερό και αφήνετε το φαγητό να βράσει για 15 λεπτά. Στο μεταξύ, καθαρίζετε το σπανάκι, το πλένετε, το κόβετε σε 2 – 3 κομμάτια και το ρίχνετε σε βραστό νερό να ζεματιστεί. Το ρίχνετε σε ένα τρυπητό σκεύος και το αφήνετε να στραγγίξει πολύ καλά. Ρίχνετε το σπανάκι στα καλαμαράκια, αλάτι – πιπέρι, σκεπάζετε και αφήνετε να σιγοβράσει για περίπου 30 λεπτά.