laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Αρνί με αρακά

Συνταγές

Αρνί με αρακά
0.00

 

Χρόνος παρασκευής: 1 ώρα και 30 λεπτά

Υλικά Συνταγής

6 άτομα

Υλικά: 

1 ½ κιλού αρνί (παχύ μπούτι)

2 κιλά αρακάς τρυφερός

½ φλιτζάνι βούτυρο

1 κουταλιά ψιλοκομμένος άνηθος 

½ κιλό ώριμες ντομάτες

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζετε το μπούτι από το έντερο, το πλένετε, το αλατοπιπερώνετε και το βάζετε στο 

ταψί. Περνάτε τις ντομάτες από τρυπητό και προσθέτετε το 1/3 του πολτού στο κρέας. 

Ρίχνετε και το βούτυρο και βάζετε το κρέας σε μέτριο φούρνο να μισοψηθεί. Στο μεταξύ 

καθαρίζετε τον αρακά, τον πλένετε και τον στραγγίζετε μέσα στο τρυπητό. Προσθέτετε 

στο κρέας την υπόλοιπη ντομάτα και 1 – 2 φλιτζάνια νερό και αφού αρχίσουν να 

βράζουν, ρίχνετε τον αρακά και το άνηθο. Ρίχνετε το αλάτι – πιπέρι και αφήνετε το 

φαγητό να σιγοψηθεί μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Κοτόπουλο με εστραγκόν
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Αναμειγνύουμε το ψιλοκομμένο εστραγκόν με το σκόρδο και το μισό βούτυρο. Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε το μείγμα στην κοιλιά του κοτόπουλου.

Ριζότο με μανιτάρια
Ζεσταίνουμε το βούτυρο και το λάδι σε κατσαρόλα και σωτάρουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε το ρύζι και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά για 4 λεπτά.

Χταπόδι πιλάφι
Μία εξαιρετικά νόστιμη συνταγή καί ένα λαχταριστό πιάτο γιά όλη τήν Οικογένεια. Καλομαγειρεμένο μαμαδίστικο φαγητό, πικάντικο όσο πρέπει, μέ λίγο πιπεράκι παραπάνω, πανεύκολο καί πεντανόστιμο. Κλασικό, Ελληνικό πιάτο.

Κιμάς μοσχαρίσιος κοκκινιστό
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και ύστερα από λίγο προσθέτουμε τον κιμά

Νιόκι με χοιρινό και πιπεριές
Βάζετε το χοιρινό σε ρηχό ,μη μεταλλικό σκεύος και το αναμειγνύετε με το μισό σκόρδο, τη ρίγανη, το χυμό λεμονιού και 1 κουταλιά λάδι. Αλατοπιπερώνετε. Σκεπάζετε το σκεύος και το βάζετε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 1 ώρα.

Αρωματικά λαχανικά με κους κους
Ζεσταίνετε 1 κουταλιά ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα με χοντρή βάση. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, ώσπου να μαλακώσει και να χρυσίσει.

Γεμιστά

Πατάτες Γιαχνί
Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τις πατάτες. Τις κόβουμε σε μεγάλους κύβους και τις ανακατεύουμε με το χυμό λεμονιού

Ρύζι με ανάμεικτα λαχανικά
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα φρέσκα λαχανικά