laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Αρνί με αρακά

Συνταγές

Αρνί με αρακά
0.00

 

Χρόνος παρασκευής: 1 ώρα και 30 λεπτά

Υλικά Συνταγής

6 άτομα

Υλικά: 

1 ½ κιλού αρνί (παχύ μπούτι)

2 κιλά αρακάς τρυφερός

½ φλιτζάνι βούτυρο

1 κουταλιά ψιλοκομμένος άνηθος 

½ κιλό ώριμες ντομάτες

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζετε το μπούτι από το έντερο, το πλένετε, το αλατοπιπερώνετε και το βάζετε στο 

ταψί. Περνάτε τις ντομάτες από τρυπητό και προσθέτετε το 1/3 του πολτού στο κρέας. 

Ρίχνετε και το βούτυρο και βάζετε το κρέας σε μέτριο φούρνο να μισοψηθεί. Στο μεταξύ 

καθαρίζετε τον αρακά, τον πλένετε και τον στραγγίζετε μέσα στο τρυπητό. Προσθέτετε 

στο κρέας την υπόλοιπη ντομάτα και 1 – 2 φλιτζάνια νερό και αφού αρχίσουν να 

βράζουν, ρίχνετε τον αρακά και το άνηθο. Ρίχνετε το αλάτι – πιπέρι και αφήνετε το 

φαγητό να σιγοψηθεί μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Μοσχαρίσιες μπριζόλες με βούτυρο σκόρδου
Κατ'αρχάς, ετοιμάζετε το βούτυρο σκόρδου. Αναμειγνύετε σε μπολ το βούτυρο, το σκόρδο και το μαϊντανό. Μεταφέρετε το μείγμα σε διάφανη μμβράνη και το τυλίγετε ώστε να φτιάξετε ένα ρολό διαμέτρου 3 εκ. Διπλώνετε τις άκρες για να κλείσει και το βάζετε στο ψυ

Κοτόπουλο τηγανητό με τσίλι και μέλι
Κόβετε κάθε φιλέτο κοτόπουλου σε 4 κομμάτια. Γεμίζετε το γουόκ με λάδιμέχρι το ένα τρίτο και το ζεσταίνετε στους 180 βαθμούς, τόσο ώστε να ροδίσει ένας κύβος ψωμιού όταν βυθιστεί στο λάδι, σε 15 δευτερόλεπτα.

Γεμιστά πιπέρια με ρύζι
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τις πιπεριές της ανοίγουμε από πάνω αφαιρούμε τα σπόριασε ένα τηγάνι βάζουμε το λαδί σοτάρουμε τα κρεμμύδια το σκόρδο και το ρύζι προσθέτουμε νερό, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Ρύζι με ανάμεικτα λαχανικά
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα φρέσκα λαχανικά

Ινδονησιακό μοσχαράκι
Αφαιρούμε τα εξωτερικά μέρη του λεμονόχορτου και ψιλοκόβουμε το άσπρο τμήμα, πετώντας το ινώδες κομμάτι.

Ριγανάτο στιγμής
Κόβετε το κρέας σε μικρές λωρίδες και τις τσιγαρίζετε σε λάδι.

Φιλέτο σολωμού με σάλτσα ντομάτας
Βάζετε τα φιλέτα σολωμού σε ρηχό τηγάνι και περιχύνετε το κρασί. Ζεσταίνετε ελαφρά το κρασί και σιγοβράζετε το σολωμό για 6 λεπτά.

Σπετσοφάι Πηλίου
Τηγανίζετε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές σε μπόλικο λάδι και τις στραγγίζετε.Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες.

Πρασοσέλινο ή Πρασοτηγανιά
Βράζετε σε λίγο νερό τα καρότα και το σέλινο ή τη σελινόριζα και κρατάτε το νερό τους.