laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Αρνί με αρακά

Συνταγές

Αρνί με αρακά
0.00

 

Χρόνος παρασκευής: 1 ώρα και 30 λεπτά

Υλικά Συνταγής

6 άτομα

Υλικά: 

1 ½ κιλού αρνί (παχύ μπούτι)

2 κιλά αρακάς τρυφερός

½ φλιτζάνι βούτυρο

1 κουταλιά ψιλοκομμένος άνηθος 

½ κιλό ώριμες ντομάτες

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζετε το μπούτι από το έντερο, το πλένετε, το αλατοπιπερώνετε και το βάζετε στο 

ταψί. Περνάτε τις ντομάτες από τρυπητό και προσθέτετε το 1/3 του πολτού στο κρέας. 

Ρίχνετε και το βούτυρο και βάζετε το κρέας σε μέτριο φούρνο να μισοψηθεί. Στο μεταξύ 

καθαρίζετε τον αρακά, τον πλένετε και τον στραγγίζετε μέσα στο τρυπητό. Προσθέτετε 

στο κρέας την υπόλοιπη ντομάτα και 1 – 2 φλιτζάνια νερό και αφού αρχίσουν να 

βράζουν, ρίχνετε τον αρακά και το άνηθο. Ρίχνετε το αλάτι – πιπέρι και αφήνετε το 

φαγητό να σιγοψηθεί μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Πατάτες και πράσα ογκρατέν
Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 25-30 λεπτά. Τις σουρώνουμε, τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε.

Ογκρατέν λαχανικών με λουκάνικα
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Βράζετε την πατάτα για 10-15 λεπτά, ώσπου να μαλακώσει και την σουρώνετε. Στο μεταξύ, ζεσταίνετε το λάδισε τηγάνι και σωτάρετε τα λουκάνικα και το κρεμμύδι για 5 λεπτά.

Ο κλασικός κεφτές
Αγαπημένος από όλους, μικρούς καί μεγάλους, ό κεφτές είναι παιδί τής φτωχικής, καθημερινής κουζίνας, πού προσπαθεί μέ λίγα υλικά καί χωρίς ιδιαίτερα έξοδα νά χορτάσει πολλά πεινασμένα στόματα. Ό κεφτές, είναι μερακλής. Θέλει τά μυρωδικά του, θέλει φαντασί

Καλαμαράκια γεμιστά με πλιγούρι,κάπαρη και ελιές
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης. Γεμίζουμε τα καλαμάρια και κλείνουμε με οδοντογλυφίδες το άνοιγμα , ώστε να μην χυθεί η γέμιση

Κοτόπουλο με μπάμιες
Ρίχνετε τις καθαρισμένες μπάμιες σε ταψί,τις αλατίζετε,τις βρέχετε με το ξύδι και τις αφήνετε για 1-2 ώρες στον ήλιο ή στο φούρνο,στους 120οC.

Λαχανικά ογκρατέν
Βράζουμε τις πατάτες κα το καρότο σε αλατισμένο νερό για 10-15 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν, τα σουρώνουμε και τα πολτοποιούμε μαζί με το βούτυρο και λίγο πιπέρι.

Ινδονησιακό μοσχαράκι
Αφαιρούμε τα εξωτερικά μέρη του λεμονόχορτου και ψιλοκόβουμε το άσπρο τμήμα, πετώντας το ινώδες κομμάτι.

Φιλέτο σολωμού με σάλτσα ντομάτας
Βάζετε τα φιλέτα σολωμού σε ρηχό τηγάνι και περιχύνετε το κρασί. Ζεσταίνετε ελαφρά το κρασί και σιγοβράζετε το σολωμό για 6 λεπτά.

Ριγανάτο στιγμής
Κόβετε το κρέας σε μικρές λωρίδες και τις τσιγαρίζετε σε λάδι.