laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Τζατζίκι

Συνταγές

Τζατζίκι
0.00

 

Υλικά Συνταγής

3 κούπες γιαούρτι

1 αγγουράκι ψιλοκομμένο

3-4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο

1⁄4 κουταλάκι αλάτι

3-4 κουταλιές λάδι

3 κουταλιές ψιλοκομμένο άνηθο

μερικά ρεπανάκια για το στόλισμα

Εκτέλεση συνταγής

Στρώστε ένα διπλό απορροφητικό χαρτί κουζίνας ή τουλπάνι στο τρυπητό 

κι αδειάστε πάνω σ αυτό το γιαούρτι. Αφήστε το να στραγγίσει το 

λιγότερο 2 ώρες. Αδειάστε το στραγγισμένο γιαούρτι σ ένα μπόλ. Ρίξτε 

κι ανακατέψτε μέσα το αγγουράκι, το σκόρδο, το αλάτι και το λάδι. 

Σκεπάστε και φυλάξτε το τζατζίκι στο ψυγείο. Όταν πρόκειται να το 

σερβίρετε, αδειάστε το μίγμα σε πιατελίτσα, πασπαλίστε την επιφάνεια με 

το άνηθο και στολίστε, αν θέλετε με ρεπανάκια.

 

 

Τζατζίκι
Αδειάστε το στραγγισμένο γιαούρτι σ ένα μπόλ. Ρίξτε κι ανακατέψτε μέσα το αγγουράκι, το σκόρδο, το αλάτι και το λάδι

Σαλάτα φακή
Καρφώστε τα γαρίφαλα στο κρεμμύδι

Κουνουπίδι με αρωματικά
Χτυπήστε το λάδι με το ξίδι το λεμόνι ,το πιπέρι και τα αρωματικά

Ζεστή σαλάτα με αντίδια και πατάτα
Σωτάρετε με λάδι τις πατάτες και το σκόρδο ανακατώνοντας ώσπου να μαλακώσουν και να ροδίσουν

Κοτοσαλάτα με αβοκάντο
Κατ'αρχάς ετοιμάζεται την σως. Αναμειγνύετε σε μπολ το χυμό λεμόνι, το ταμπάσκο και 1 κουταλάκι ρίγανη. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και συνεχίζετε το ανακάτεμα ώσπου να αποκτήσει η σως λεία υφή. Προσθέτετε το κρεμμύδι και ανακατεύετε ξανά.

Κουνουπίδι με σπόρους μουστάρδας
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλο γουόκ, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε τους σπόρους του κύμινου και της μουστάρδας. Τους σωτάρουμε, ανακατεύοντας για 1 λεπτό, ώσπου οι σπόροι της μουστάτδας να αρχίσουν να σκάνε.

Φασολάκια πράσινα σαλάτα
Καθαρίζετε και πλένετε τα φασολάκια. Τα βάζετε στο πανεράκι της χύτρας μαζί με την πατάτα, αφού την καθαρίσετε και την κόψετε στη μέση.

Σαλάτα πολιτική
Σ ένα μπόλ ανακατέψτε όλα μαζί τα ψιλοκομμένα λαχανικά

Μαυρομάτικα σαλάτα
Βράζετε τα φασόλια καλά. Τα στραγγίζετε και τα βάζετε σε ένα μπωλ