laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Τζατζίκι

Συνταγές

Τζατζίκι
0.00

 

Υλικά Συνταγής

3 κούπες γιαούρτι

1 αγγουράκι ψιλοκομμένο

3-4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο

1⁄4 κουταλάκι αλάτι

3-4 κουταλιές λάδι

3 κουταλιές ψιλοκομμένο άνηθο

μερικά ρεπανάκια για το στόλισμα

Εκτέλεση συνταγής

Στρώστε ένα διπλό απορροφητικό χαρτί κουζίνας ή τουλπάνι στο τρυπητό 

κι αδειάστε πάνω σ αυτό το γιαούρτι. Αφήστε το να στραγγίσει το 

λιγότερο 2 ώρες. Αδειάστε το στραγγισμένο γιαούρτι σ ένα μπόλ. Ρίξτε 

κι ανακατέψτε μέσα το αγγουράκι, το σκόρδο, το αλάτι και το λάδι. 

Σκεπάστε και φυλάξτε το τζατζίκι στο ψυγείο. Όταν πρόκειται να το 

σερβίρετε, αδειάστε το μίγμα σε πιατελίτσα, πασπαλίστε την επιφάνεια με 

το άνηθο και στολίστε, αν θέλετε με ρεπανάκια.

 

 

Ζεστή σαλάτα με αντίδια και πατάτα
Σωτάρετε με λάδι τις πατάτες και το σκόρδο ανακατώνοντας ώσπου να μαλακώσουν και να ροδίσουν

Ταμπουλέ (Λιβανέζικη σαλάτα)
Βάζετε το πλιγούρι σε ένα μπολ και ψιλοκόβετε τις ντομάτες από πάνω,έτσι ώστε να πάει όλος ο χυμός τους στο πλιγούρι

Σαλάτα πολιτική
Σ ένα μπόλ ανακατέψτε όλα μαζί τα ψιλοκομμένα λαχανικά

Κουνουπίδι με αρωματικά
Χτυπήστε το λάδι με το ξίδι το λεμόνι ,το πιπέρι και τα αρωματικά

Κουνουπίδι με σπόρους μουστάρδας
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλο γουόκ, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε τους σπόρους του κύμινου και της μουστάρδας. Τους σωτάρουμε, ανακατεύοντας για 1 λεπτό, ώσπου οι σπόροι της μουστάτδας να αρχίσουν να σκάνε.

Ελληνική πατατοσαλάτα
Βράστε τις πατάτες ώσπου να μαλακώσουν, στραγγίστε και αφήστε τες να κρυώσουν

Ιταλική Πατατοσαλάτα
Βράστε τις πατάτες ώσπου να μαλακώσουν

Σαλάτα με καρότο και μαϊντανό
Η καλύτερη συνοδεία για τα καλοκαιρινά σας φαγητά

Φασολάκια πράσινα σαλάτα
Καθαρίζετε και πλένετε τα φασολάκια. Τα βάζετε στο πανεράκι της χύτρας μαζί με την πατάτα, αφού την καθαρίσετε και την κόψετε στη μέση.