Υλικά Συνταγής
3 κούπες γιαούρτι
1 αγγουράκι ψιλοκομμένο
3-4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
1⁄4 κουταλάκι αλάτι
3-4 κουταλιές λάδι
3 κουταλιές ψιλοκομμένο άνηθο
μερικά ρεπανάκια για το στόλισμα
Εκτέλεση συνταγής
Στρώστε ένα διπλό απορροφητικό χαρτί κουζίνας ή τουλπάνι στο τρυπητό
κι αδειάστε πάνω σ αυτό το γιαούρτι. Αφήστε το να στραγγίσει το
λιγότερο 2 ώρες. Αδειάστε το στραγγισμένο γιαούρτι σ ένα μπόλ. Ρίξτε
κι ανακατέψτε μέσα το αγγουράκι, το σκόρδο, το αλάτι και το λάδι.
Σκεπάστε και φυλάξτε το τζατζίκι στο ψυγείο. Όταν πρόκειται να το
σερβίρετε, αδειάστε το μίγμα σε πιατελίτσα, πασπαλίστε την επιφάνεια με
το άνηθο και στολίστε, αν θέλετε με ρεπανάκια.