laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Κεφτέδες με πράσινα κολοκύθια

Συνταγές

Κεφτέδες με πράσινα κολοκύθια
0.00

Υλικά Συνταγής

1 κιλό κολοκύθια μέτρια

1⁄4 κούπας λάδι

1⁄4 κούπας τριμμένο κρεμμύδι

1 κούπα τριμμένο κεφαλοτύρι γλυκό

3⁄4 κούπας τριμμένη φρυγανιά

3⁄4 κούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

3 αυγά

1⁄4 κούπας ψιλοκομμένο άνηθο ή δυόσμο

αλάτι, πιπέρι

λάδι για τηγάνισμα
 

Εκτέλεση Συνταγής

Πλύντε τα κολοκύθια και τρίψτε τα στον τρίφτη του κρεμμυδιού.

Πασπαλίστε τα με 1⁄2 κουταλάκι αλάτι και αφήστε τα να στραγγίσουν 

λίγο σε τρυπητό. Πρέπει να είναι 4 κούπες κολοκύθι. Σοτάρετε ελαφρά 

το κρεμμύδι στο λάδι. Ανακατέψτε τα κολοκύθια με τα υπόλοιπα υλικά 

σ ένα μπόλ. Ρίξτε κι ανακατέψτε το σοταρισμένο κρεμμύδι, αλάτι και 

πιπέρι. Σ ένα τηγάνι ζεστάνετε μπόλικο λάδι και ρίξτε κουταλιές από το 

μίγμα. Τηγανίστε τες, να ροδίσουν κι απο τις δύο πλευρές. Σερβίρετε τα 

κεφτεδάκια ζεστά συνοδεύοντας τα με τζατζίκι ή σκορδαλιά.

Πατατοκεφτέδες
Καθαρίζετε και βράζετε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό

Μανιτάρια με σκόρδο
Ξεπλύντε τα μανιτάρια με μπόλικο νερό, να φύγει το χώμα

ΠΑΤΑΤΕΣ μέ ΜΠΕΙΚΟΝ καί ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ στό ΦΟΥΡΝΟ
Όλη ή νοστιμιά σ' ένα πιάτο. Οικονομικό, γρήγορο, πεντανόστιμο. Ένα φαγητό από αυτά τά γρήγορα τού φούρνου.

Αγγουράκια γεμιστά
Τό ούζο έχει τήν τιμητική του τό καλοκαίρι καί είναι ιδιαίτερα ιδανικό γιά μία φιλική συγκέντρωση. Είναι γνωστό πώς ό καλός Οικοδεσπότης δέν σερβίρει τό ούζο ποτέ σκέτο. Σερβίρεται πάντα μέ κάποιον μεζέ: ελιές, αγγουράκι, λίγο τυρί ή καί πιό περίτεχνα καί

Τάρτα με κρεμμύδια
Βράζουμε τις πατάτες κα το καρότο σε αλατισμένο νερό για 10-15 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν, τα σουρώνουμε και τα πολτοποιούμε μαζί με το βούτυρο και λίγο πιπέρι.

Αυγά γεμιστά
Βράζετε τα αυγά σφικτά,τα καθαρίζετε,τα χωρίζετε στη μέση και κόβετε τις άκρες για να στέκονται όρθια.

Μους σολομού
Στραγγίζετε καλά το σολομό,τον ρίχνετε μέσα στο μίξερ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάτε μέχρι να γίνουν κρέμα.

Μους με ντομάτες λιαστές
Ρίχνετε στο μίξερ το βούτυρο και την παρμεζάνα και τα χτυπάτε

Κις λορέν με μπέϊκον
Ετοιμάζουμε την ζύμη. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι σε ένα μπολ και ρίχνουμε το βούτυρο. Τρίβουμε με τα δάχτυλα , ώσπου το μείγμα να μοιάζει με ψίχα ψωμιού.