Υλικά Συνταγής
1 κιλό κολοκύθια μέτρια
1⁄4 κούπας λάδι
1⁄4 κούπας τριμμένο κρεμμύδι
1 κούπα τριμμένο κεφαλοτύρι γλυκό
3⁄4 κούπας τριμμένη φρυγανιά
3⁄4 κούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 αυγά
1⁄4 κούπας ψιλοκομμένο άνηθο ή δυόσμο
αλάτι, πιπέρι
λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση Συνταγής
Πλύντε τα κολοκύθια και τρίψτε τα στον τρίφτη του κρεμμυδιού.
Πασπαλίστε τα με 1⁄2 κουταλάκι αλάτι και αφήστε τα να στραγγίσουν
λίγο σε τρυπητό. Πρέπει να είναι 4 κούπες κολοκύθι. Σοτάρετε ελαφρά
το κρεμμύδι στο λάδι. Ανακατέψτε τα κολοκύθια με τα υπόλοιπα υλικά
σ ένα μπόλ. Ρίξτε κι ανακατέψτε το σοταρισμένο κρεμμύδι, αλάτι και
πιπέρι. Σ ένα τηγάνι ζεστάνετε μπόλικο λάδι και ρίξτε κουταλιές από το
μίγμα. Τηγανίστε τες, να ροδίσουν κι απο τις δύο πλευρές. Σερβίρετε τα
κεφτεδάκια ζεστά συνοδεύοντας τα με τζατζίκι ή σκορδαλιά.