laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Κεφτέδες με πράσινα κολοκύθια

Συνταγές

Κεφτέδες με πράσινα κολοκύθια
0.00

Υλικά Συνταγής

1 κιλό κολοκύθια μέτρια

1⁄4 κούπας λάδι

1⁄4 κούπας τριμμένο κρεμμύδι

1 κούπα τριμμένο κεφαλοτύρι γλυκό

3⁄4 κούπας τριμμένη φρυγανιά

3⁄4 κούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

3 αυγά

1⁄4 κούπας ψιλοκομμένο άνηθο ή δυόσμο

αλάτι, πιπέρι

λάδι για τηγάνισμα
 

Εκτέλεση Συνταγής

Πλύντε τα κολοκύθια και τρίψτε τα στον τρίφτη του κρεμμυδιού.

Πασπαλίστε τα με 1⁄2 κουταλάκι αλάτι και αφήστε τα να στραγγίσουν 

λίγο σε τρυπητό. Πρέπει να είναι 4 κούπες κολοκύθι. Σοτάρετε ελαφρά 

το κρεμμύδι στο λάδι. Ανακατέψτε τα κολοκύθια με τα υπόλοιπα υλικά 

σ ένα μπόλ. Ρίξτε κι ανακατέψτε το σοταρισμένο κρεμμύδι, αλάτι και 

πιπέρι. Σ ένα τηγάνι ζεστάνετε μπόλικο λάδι και ρίξτε κουταλιές από το 

μίγμα. Τηγανίστε τες, να ροδίσουν κι απο τις δύο πλευρές. Σερβίρετε τα 

κεφτεδάκια ζεστά συνοδεύοντας τα με τζατζίκι ή σκορδαλιά.

Μους πέστροφας
Χτυπάτε στο μίξερ όλα τα υλικά και χρησιμοποιείτε το μίγμα σε καναπεδάκια,ταρτάκια,μικρά σάντουιτς και αλμυρά μπισκότα

Τάρτα με κρεμμύδια
Βράζουμε τις πατάτες κα το καρότο σε αλατισμένο νερό για 10-15 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν, τα σουρώνουμε και τα πολτοποιούμε μαζί με το βούτυρο και λίγο πιπέρι.

Αγγουράκια γεμιστά
Τό ούζο έχει τήν τιμητική του τό καλοκαίρι καί είναι ιδιαίτερα ιδανικό γιά μία φιλική συγκέντρωση. Είναι γνωστό πώς ό καλός Οικοδεσπότης δέν σερβίρει τό ούζο ποτέ σκέτο. Σερβίρεται πάντα μέ κάποιον μεζέ: ελιές, αγγουράκι, λίγο τυρί ή καί πιό περίτεχνα καί

Ντομάτες φούρνου
Ανακατώστε καλά το σκόρδο, το μαϊντανο,

"Φωλιές" πατάτας με κεφτεδάκια
Κατ΄αρχάς ετοιμάζετε τη σως. Αναμειγνύετε σε μπολ την κρεμ φρες, τη μουστάρδα και τα σχοινόπρασα. Σκεπάζετε το σκεύος και το βάζετε στο ψυγείο.

Κεφτέδες με πράσινα κολοκύθια
Πλύντε τα κολοκύθια και τρίψτε τα στον τρίφτη του κρεμμυδιού

Αυγά γεμιστά
Βράζετε τα αυγά σφικτά,τα καθαρίζετε,τα χωρίζετε στη μέση και κόβετε τις άκρες για να στέκονται όρθια.

Κις λορέν με μπέϊκον
Ετοιμάζουμε την ζύμη. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι σε ένα μπολ και ρίχνουμε το βούτυρο. Τρίβουμε με τα δάχτυλα , ώσπου το μείγμα να μοιάζει με ψίχα ψωμιού.

Ψαροκεφτέδες
Βάζετε το μπακαλιάρο να ξαλμυρίσει από το προηγούμενο βράδυ σε μπόλικο νερό.