laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Μανιτάρια με σκόρδο

Συνταγές

Μανιτάρια με σκόρδο
0.00

 

Υλικά Συνταγής

1 κιλό μανιτάρια φρέσκα

½ κιλού ώριμες ντομάτες, σε κομματάκια

10 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια

1 κούπα λάδι

αλάτι, πιπέρι,ρίγανη

2 κουταλιές χυμό λεμονιού

Εκτέλεση συνταγής

Ξεπλύντε τα μανιτάρια με μπόλικο νερό, να φύγει το χώμα. Αν είναι πολύ μεγάλα, κόψτε τα στη μέση. Αφήστε τα σε τρυπητό, να στραγγίσουν καλά και βάλτε τα σ ένα γκιουβέτσι μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατέψτε τα  καλά και ψήστε τα στους 175 βαθμούς για μία ώρα περίπου ή ώσπου να μείνουν σχεδόν με το λάδι. Στο διάστημα αυτό ανακατέψτε τα δύο-τρεις φορές, ώστε να βρέχονται με την σάλτσα. Σερβίρετε τα ζεστά. Ωραία γαρνιτούρα για ψητό κρέας και κυνήγι.

Φλογέρες
Τηγανίζετε τις κρέπες σε τηγάνι διαμέτρου 12 εκ.

Μους με ψίχα καβουριού
Χτυπάτε το βούτυρο με την καβουρόψιχα στο μίξερ και ρίχνετε διαδοχικά λίγο-λίγο το ούζο,το μπράντυ,την κέτσαπ,την αγγλική σάλτσα,το ταμπάσκο

Αυγά βραστά γεμιστά
Κόβετε τα αυγά στα δύο και αφαιρείται τους κρόκους.Χτυπάτε στο μίξερ την κάθε γέμιση χωριστά

Τάρτα με κρεμμύδια
Βράζουμε τις πατάτες κα το καρότο σε αλατισμένο νερό για 10-15 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν, τα σουρώνουμε και τα πολτοποιούμε μαζί με το βούτυρο και λίγο πιπέρι.

Μανιτάρια γεμιστά με πέστο
Κόβεται τα κοτσάνια των μανιταριών και τα ψιλοκόβετε. Κόβετε σε μικρά κομμάτια τα δύο μανιτάρια. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι. Σωτάρετε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και τα κοτσάνια μαζί με τα κρεμμυδάκια.

Μους πέστροφας
Χτυπάτε στο μίξερ όλα τα υλικά και χρησιμοποιείτε το μίγμα σε καναπεδάκια,ταρτάκια,μικρά σάντουιτς και αλμυρά μπισκότα

Πουρές σαλάτας με σπανάκι & αγκινάρα
Πλένουμε το σπανάκι και το στραγγίζουμε καλά

Αυγά γεμιστά
Βράζετε τα αυγά σφικτά,τα καθαρίζετε,τα χωρίζετε στη μέση και κόβετε τις άκρες για να στέκονται όρθια.

Πατατοκεφτέδες
Καθαρίζετε και βράζετε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό