laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Μανιτάρια με σκόρδο

Συνταγές

Μανιτάρια με σκόρδο
0.00

 

Υλικά Συνταγής

1 κιλό μανιτάρια φρέσκα

½ κιλού ώριμες ντομάτες, σε κομματάκια

10 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια

1 κούπα λάδι

αλάτι, πιπέρι,ρίγανη

2 κουταλιές χυμό λεμονιού

Εκτέλεση συνταγής

Ξεπλύντε τα μανιτάρια με μπόλικο νερό, να φύγει το χώμα. Αν είναι πολύ μεγάλα, κόψτε τα στη μέση. Αφήστε τα σε τρυπητό, να στραγγίσουν καλά και βάλτε τα σ ένα γκιουβέτσι μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατέψτε τα  καλά και ψήστε τα στους 175 βαθμούς για μία ώρα περίπου ή ώσπου να μείνουν σχεδόν με το λάδι. Στο διάστημα αυτό ανακατέψτε τα δύο-τρεις φορές, ώστε να βρέχονται με την σάλτσα. Σερβίρετε τα ζεστά. Ωραία γαρνιτούρα για ψητό κρέας και κυνήγι.

Κεφτέδες με πράσινα κολοκύθια
Πλύντε τα κολοκύθια και τρίψτε τα στον τρίφτη του κρεμμυδιού

ΠΑΤΑΤΕΣ μέ ΜΠΕΙΚΟΝ καί ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ στό ΦΟΥΡΝΟ
Όλη ή νοστιμιά σ' ένα πιάτο. Οικονομικό, γρήγορο, πεντανόστιμο. Ένα φαγητό από αυτά τά γρήγορα τού φούρνου.

Μους πέστροφας
Χτυπάτε στο μίξερ όλα τα υλικά και χρησιμοποιείτε το μίγμα σε καναπεδάκια,ταρτάκια,μικρά σάντουιτς και αλμυρά μπισκότα

Ντομάτες φούρνου
Ανακατώστε καλά το σκόρδο, το μαϊντανο,

Ψαροκεφτέδες
Βάζετε το μπακαλιάρο να ξαλμυρίσει από το προηγούμενο βράδυ σε μπόλικο νερό.

Αγγουράκια γεμιστά
Τό ούζο έχει τήν τιμητική του τό καλοκαίρι καί είναι ιδιαίτερα ιδανικό γιά μία φιλική συγκέντρωση. Είναι γνωστό πώς ό καλός Οικοδεσπότης δέν σερβίρει τό ούζο ποτέ σκέτο. Σερβίρεται πάντα μέ κάποιον μεζέ: ελιές, αγγουράκι, λίγο τυρί ή καί πιό περίτεχνα καί

Μους σολομού
Στραγγίζετε καλά το σολομό,τον ρίχνετε μέσα στο μίξερ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάτε μέχρι να γίνουν κρέμα.

Σαγανάκι με κεφαλοτύρι
Κόβετε το τυρί σε κομμάτια πάχους 1-2 εκ..

Φλογέρες
Τηγανίζετε τις κρέπες σε τηγάνι διαμέτρου 12 εκ.