laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Μανιτάρια με σκόρδο

Συνταγές

Μανιτάρια με σκόρδο
0.00

 

Υλικά Συνταγής

1 κιλό μανιτάρια φρέσκα

½ κιλού ώριμες ντομάτες, σε κομματάκια

10 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια

1 κούπα λάδι

αλάτι, πιπέρι,ρίγανη

2 κουταλιές χυμό λεμονιού

Εκτέλεση συνταγής

Ξεπλύντε τα μανιτάρια με μπόλικο νερό, να φύγει το χώμα. Αν είναι πολύ μεγάλα, κόψτε τα στη μέση. Αφήστε τα σε τρυπητό, να στραγγίσουν καλά και βάλτε τα σ ένα γκιουβέτσι μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατέψτε τα  καλά και ψήστε τα στους 175 βαθμούς για μία ώρα περίπου ή ώσπου να μείνουν σχεδόν με το λάδι. Στο διάστημα αυτό ανακατέψτε τα δύο-τρεις φορές, ώστε να βρέχονται με την σάλτσα. Σερβίρετε τα ζεστά. Ωραία γαρνιτούρα για ψητό κρέας και κυνήγι.

Μανιτάρια με σκόρδο
Ξεπλύντε τα μανιτάρια με μπόλικο νερό, να φύγει το χώμα

Μους σολομού
Στραγγίζετε καλά το σολομό,τον ρίχνετε μέσα στο μίξερ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάτε μέχρι να γίνουν κρέμα.

Πουρές σαλάτας με σπανάκι & αγκινάρα
Πλένουμε το σπανάκι και το στραγγίζουμε καλά

Φλογέρες
Τηγανίζετε τις κρέπες σε τηγάνι διαμέτρου 12 εκ.

Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές
Πλένετε τις πιπεριές,τις κόβετε από το κοτσάνι και αφαιρείτε τους σπόρους.

Μους με ψίχα καβουριού
Χτυπάτε το βούτυρο με την καβουρόψιχα στο μίξερ και ρίχνετε διαδοχικά λίγο-λίγο το ούζο,το μπράντυ,την κέτσαπ,την αγγλική σάλτσα,το ταμπάσκο

Μανιτάρια γεμιστά με πέστο
Κόβεται τα κοτσάνια των μανιταριών και τα ψιλοκόβετε. Κόβετε σε μικρά κομμάτια τα δύο μανιτάρια. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι. Σωτάρετε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και τα κοτσάνια μαζί με τα κρεμμυδάκια.

"Φωλιές" πατάτας με κεφτεδάκια
Κατ΄αρχάς ετοιμάζετε τη σως. Αναμειγνύετε σε μπολ την κρεμ φρες, τη μουστάρδα και τα σχοινόπρασα. Σκεπάζετε το σκεύος και το βάζετε στο ψυγείο.

Αυγά βραστά γεμιστά
Κόβετε τα αυγά στα δύο και αφαιρείται τους κρόκους.Χτυπάτε στο μίξερ την κάθε γέμιση χωριστά