laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Μανιτάρια με σκόρδο

Συνταγές

Μανιτάρια με σκόρδο
0.00

 

Υλικά Συνταγής

1 κιλό μανιτάρια φρέσκα

½ κιλού ώριμες ντομάτες, σε κομματάκια

10 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια

1 κούπα λάδι

αλάτι, πιπέρι,ρίγανη

2 κουταλιές χυμό λεμονιού

Εκτέλεση συνταγής

Ξεπλύντε τα μανιτάρια με μπόλικο νερό, να φύγει το χώμα. Αν είναι πολύ μεγάλα, κόψτε τα στη μέση. Αφήστε τα σε τρυπητό, να στραγγίσουν καλά και βάλτε τα σ ένα γκιουβέτσι μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατέψτε τα  καλά και ψήστε τα στους 175 βαθμούς για μία ώρα περίπου ή ώσπου να μείνουν σχεδόν με το λάδι. Στο διάστημα αυτό ανακατέψτε τα δύο-τρεις φορές, ώστε να βρέχονται με την σάλτσα. Σερβίρετε τα ζεστά. Ωραία γαρνιτούρα για ψητό κρέας και κυνήγι.

Φλογέρες
Τηγανίζετε τις κρέπες σε τηγάνι διαμέτρου 12 εκ.

Κεφτέδες με πράσινα κολοκύθια
Πλύντε τα κολοκύθια και τρίψτε τα στον τρίφτη του κρεμμυδιού

Μανιτάρια γεμιστά με πέστο
Κόβεται τα κοτσάνια των μανιταριών και τα ψιλοκόβετε. Κόβετε σε μικρά κομμάτια τα δύο μανιτάρια. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι. Σωτάρετε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και τα κοτσάνια μαζί με τα κρεμμυδάκια.

Αυγά γεμιστά
Βράζετε τα αυγά σφικτά,τα καθαρίζετε,τα χωρίζετε στη μέση και κόβετε τις άκρες για να στέκονται όρθια.

ΠΑΤΑΤΕΣ μέ ΜΠΕΙΚΟΝ καί ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ στό ΦΟΥΡΝΟ
Όλη ή νοστιμιά σ' ένα πιάτο. Οικονομικό, γρήγορο, πεντανόστιμο. Ένα φαγητό από αυτά τά γρήγορα τού φούρνου.

Κις λορέν με μπέϊκον
Ετοιμάζουμε την ζύμη. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι σε ένα μπολ και ρίχνουμε το βούτυρο. Τρίβουμε με τα δάχτυλα , ώσπου το μείγμα να μοιάζει με ψίχα ψωμιού.

Μους σολομού
Στραγγίζετε καλά το σολομό,τον ρίχνετε μέσα στο μίξερ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάτε μέχρι να γίνουν κρέμα.

Ντομάτες φούρνου
Ανακατώστε καλά το σκόρδο, το μαϊντανο,

Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές
Πλένετε τις πιπεριές,τις κόβετε από το κοτσάνι και αφαιρείτε τους σπόρους.