laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Χοιρινό με πράσα

Συνταγές

Χοιρινό με πράσα
0.00

 

Υλικά Συνταγής

2 κιλά πράσα

1 κούπα λάδι

1 ½ κιλού χοιρινή σπάλα, σε μερίδες

½ κούπας τριμμένο κρεμμύδι(προαιρετικά)

2 κούπες πολτοποιημένα ντοματάκια

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίστε τα πράσα και πετάξτε όλα τα σκούρα πράσινα φύλλα. Πλύντε τα και κόψτε τα σε κομμάτια. Βάλτε τα σε κατσαρόλα μέσα σε νερό που βράζει και βράστε τα 10'. Στραγγίστε τα. Βάλτε το λάδι σε κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά, ρίξτε μέσα το κρέας και σοτάρετε το απ όλες τις πλευρές. Αν είναι πολύ παχύ, αφαιρέστε λίγο λίπος πριν το βάλετε στην κατσαρόλα. Ρίξτε το κρεμμύδι και σοτάρετε το κι αυτό ελαφρά. Ρίξτε την ντομάτα, αλάτι και πιπέρι, σκεπάστε και σιγοβράστε, ώσπου να μαλακώσει το κρέας. Ρίξτε τα στραγγισμένα πράσα και συνεχίστε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά, ώσπου να μαλακώσει εντελώς το κρέας και τα πράσα και να μείνουν σχεδόν με το λίπος. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο νερό. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.

 

Γεμιστά

Αρνί με αρακά
Καθαρίζετε το μπούτι από το έντερο, το πλένετε, το αλατοπιπερώνετε και το βάζετε στο ταψί

Πάπια με φραμπουάζ
Χαράσσετε τα στήθη πάπιας αλλά μόνο την πέτσα και το λίπος, όχι το ψαχνό. Τα σωτάρετε στο τηγάνι, με την πέτσα προς τα κάτω, ώσπου να ροδίσει η πέτσα και να ρευστοποιηθεί το λίπος. Βγάζετε την πάπια από το τηγάνι και πετάτε τη μεγαλύτερη ποσότητα λίπους.

ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΜΑΤΟΣ
ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΜΑΤΟΣ,Αλευρώνω,Ανάβω,Αρώματα,Αρωματικά χόρτα,Αρωματικός ζωμός,Βουτυρώνω,Δένω,Ζεματίζω,Καβουρδίζω,Μαραίνω,Μαρινάρω,Πρέζα,Ροδίζουμε,Τσιγαρίζω,Σβήνω,Ρου

Πατάτες και πράσα ογκρατέν
Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 25-30 λεπτά. Τις σουρώνουμε, τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε.

Καρέ χοιρινού με λεμόνι
Με ένα μαχαίρι χαράσσουμε το κρέας στα χοντρά σημεία και βάζουμε μέσα λίγο σκόρδο. Αλείφουμε την επιφάνεια του χοιρινού με λάδι και λεμόνι.

Ριζότο με μοσχαράκι, μανιτάρια και δεντρολίβανο
Σ΄ ένα κατσαρολάκι με λάδι σοτάρω το κρέας . Μόλις πάρει χρώμα συνεχίζω με το ρύζι για 3-5 λεπτά και το φρέσκο δεντρολίβανο

Φιλέτο σολωμού με σάλτσα ντομάτας
Βάζετε τα φιλέτα σολωμού σε ρηχό τηγάνι και περιχύνετε το κρασί. Ζεσταίνετε ελαφρά το κρασί και σιγοβράζετε το σολωμό για 6 λεπτά.

Ριζότο με μανιτάρια
Ζεσταίνουμε το βούτυρο και το λάδι σε κατσαρόλα και σωτάρουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε το ρύζι και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά για 4 λεπτά.