laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Χοιρινό με πράσα

Συνταγές

Χοιρινό με πράσα
0.00

 

Υλικά Συνταγής

2 κιλά πράσα

1 κούπα λάδι

1 ½ κιλού χοιρινή σπάλα, σε μερίδες

½ κούπας τριμμένο κρεμμύδι(προαιρετικά)

2 κούπες πολτοποιημένα ντοματάκια

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίστε τα πράσα και πετάξτε όλα τα σκούρα πράσινα φύλλα. Πλύντε τα και κόψτε τα σε κομμάτια. Βάλτε τα σε κατσαρόλα μέσα σε νερό που βράζει και βράστε τα 10'. Στραγγίστε τα. Βάλτε το λάδι σε κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά, ρίξτε μέσα το κρέας και σοτάρετε το απ όλες τις πλευρές. Αν είναι πολύ παχύ, αφαιρέστε λίγο λίπος πριν το βάλετε στην κατσαρόλα. Ρίξτε το κρεμμύδι και σοτάρετε το κι αυτό ελαφρά. Ρίξτε την ντομάτα, αλάτι και πιπέρι, σκεπάστε και σιγοβράστε, ώσπου να μαλακώσει το κρέας. Ρίξτε τα στραγγισμένα πράσα και συνεχίστε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά, ώσπου να μαλακώσει εντελώς το κρέας και τα πράσα και να μείνουν σχεδόν με το λίπος. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο νερό. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.

 

Κοτόπουλο πάπρικας
Βάλτε το λάδι σε κατσαρόλα, επάνω σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά, ρίξτε και σοτάρετε τα κομμάτια του πουλιού απ όλες τις πλευρές

Κουνέλι με γιαούρτι
Κόβετε το κουνέλι σε κομμάτια και τα μαρινάρετε με το αλατοπίπερο,τη ρίγανη και το ξύδι για τουλάχιστον δύο ώρες.

Γλώσσες με κρασί
Καθαρίζετε τις γλώσσες, τις πλένετε, τις λαδώνετε και τις αλατοπιπερώνετε

Γεμιστά

Σπανακόρυζο
Σωτάρετε στο λάδι το πράσο και το σκόρδο ανακατώνοντας ώσπου να μαλακώσει το πράσο.

Ριγανάτο στιγμής
Κόβετε το κρέας σε μικρές λωρίδες και τις τσιγαρίζετε σε λάδι.

Καλαμαράκια με σπανάκι
Πλένετε, καθαρίζετε και κόβετε τα καλαμαράκια. Τα σκουπίζετε καλά.

Ινδονησιακό μοσχαράκι
Αφαιρούμε τα εξωτερικά μέρη του λεμονόχορτου και ψιλοκόβουμε το άσπρο τμήμα, πετώντας το ινώδες κομμάτι.

Μοσχαρίσιες μπριζόλες με βούτυρο σκόρδου
Κατ'αρχάς, ετοιμάζετε το βούτυρο σκόρδου. Αναμειγνύετε σε μπολ το βούτυρο, το σκόρδο και το μαϊντανό. Μεταφέρετε το μείγμα σε διάφανη μμβράνη και το τυλίγετε ώστε να φτιάξετε ένα ρολό διαμέτρου 3 εκ. Διπλώνετε τις άκρες για να κλείσει και το βάζετε στο ψυ