laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Χοιρινό με πράσα

Συνταγές

Χοιρινό με πράσα
0.00

 

Υλικά Συνταγής

2 κιλά πράσα

1 κούπα λάδι

1 ½ κιλού χοιρινή σπάλα, σε μερίδες

½ κούπας τριμμένο κρεμμύδι(προαιρετικά)

2 κούπες πολτοποιημένα ντοματάκια

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίστε τα πράσα και πετάξτε όλα τα σκούρα πράσινα φύλλα. Πλύντε τα και κόψτε τα σε κομμάτια. Βάλτε τα σε κατσαρόλα μέσα σε νερό που βράζει και βράστε τα 10'. Στραγγίστε τα. Βάλτε το λάδι σε κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά, ρίξτε μέσα το κρέας και σοτάρετε το απ όλες τις πλευρές. Αν είναι πολύ παχύ, αφαιρέστε λίγο λίπος πριν το βάλετε στην κατσαρόλα. Ρίξτε το κρεμμύδι και σοτάρετε το κι αυτό ελαφρά. Ρίξτε την ντομάτα, αλάτι και πιπέρι, σκεπάστε και σιγοβράστε, ώσπου να μαλακώσει το κρέας. Ρίξτε τα στραγγισμένα πράσα και συνεχίστε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά, ώσπου να μαλακώσει εντελώς το κρέας και τα πράσα και να μείνουν σχεδόν με το λίπος. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο νερό. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.

 

Ελάφι με σως βατόμουρο
Ζεσταίνουμε το μισό διαυγές βούτυρο σε κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και σκεπάζουμε το σκεύος. Μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά για 20-25 λεπτά, ανακατεύοντας, ώσπου να ροδίσουν και να μαλακώσουν.

Γεμιστά πιπέρια με ρύζι
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τις πιπεριές της ανοίγουμε από πάνω αφαιρούμε τα σπόριασε ένα τηγάνι βάζουμε το λαδί σοτάρουμε τα κρεμμύδια το σκόρδο και το ρύζι προσθέτουμε νερό, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Λαχανικά ογκρατέν
Βράζουμε τις πατάτες κα το καρότο σε αλατισμένο νερό για 10-15 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν, τα σουρώνουμε και τα πολτοποιούμε μαζί με το βούτυρο και λίγο πιπέρι.

Φιλέτο σολωμού με σάλτσα ντομάτας
Βάζετε τα φιλέτα σολωμού σε ρηχό τηγάνι και περιχύνετε το κρασί. Ζεσταίνετε ελαφρά το κρασί και σιγοβράζετε το σολωμό για 6 λεπτά.

Μοσχάρι κοκκινιστό με φασολάκια
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρέας. Ύστερα από λίγο ρίχνουμε το κρεμμύδι, το ροδίζουμε και μετά

Χταπόδι πιλάφι
Μία εξαιρετικά νόστιμη συνταγή καί ένα λαχταριστό πιάτο γιά όλη τήν Οικογένεια. Καλομαγειρεμένο μαμαδίστικο φαγητό, πικάντικο όσο πρέπει, μέ λίγο πιπεράκι παραπάνω, πανεύκολο καί πεντανόστιμο. Κλασικό, Ελληνικό πιάτο.

Μπριάμ λαχανικά μεγαλύτερη νοστιμιά
Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, τις πατάτες, τα κολοκυθάκια και τα Κρεμμύδια και τα κόβουμε σε κύβους .

Μοσχαρίσιες μπριζόλες με βούτυρο σκόρδου
Κατ'αρχάς, ετοιμάζετε το βούτυρο σκόρδου. Αναμειγνύετε σε μπολ το βούτυρο, το σκόρδο και το μαϊντανό. Μεταφέρετε το μείγμα σε διάφανη μμβράνη και το τυλίγετε ώστε να φτιάξετε ένα ρολό διαμέτρου 3 εκ. Διπλώνετε τις άκρες για να κλείσει και το βάζετε στο ψυ

Σπανακόρυζο
Σωτάρετε στο λάδι το πράσο και το σκόρδο ανακατώνοντας ώσπου να μαλακώσει το πράσο.