laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Χοιρινό με πράσα

Συνταγές

Χοιρινό με πράσα
0.00

 

Υλικά Συνταγής

2 κιλά πράσα

1 κούπα λάδι

1 ½ κιλού χοιρινή σπάλα, σε μερίδες

½ κούπας τριμμένο κρεμμύδι(προαιρετικά)

2 κούπες πολτοποιημένα ντοματάκια

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίστε τα πράσα και πετάξτε όλα τα σκούρα πράσινα φύλλα. Πλύντε τα και κόψτε τα σε κομμάτια. Βάλτε τα σε κατσαρόλα μέσα σε νερό που βράζει και βράστε τα 10'. Στραγγίστε τα. Βάλτε το λάδι σε κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά, ρίξτε μέσα το κρέας και σοτάρετε το απ όλες τις πλευρές. Αν είναι πολύ παχύ, αφαιρέστε λίγο λίπος πριν το βάλετε στην κατσαρόλα. Ρίξτε το κρεμμύδι και σοτάρετε το κι αυτό ελαφρά. Ρίξτε την ντομάτα, αλάτι και πιπέρι, σκεπάστε και σιγοβράστε, ώσπου να μαλακώσει το κρέας. Ρίξτε τα στραγγισμένα πράσα και συνεχίστε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά, ώσπου να μαλακώσει εντελώς το κρέας και τα πράσα και να μείνουν σχεδόν με το λίπος. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο νερό. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.

 

Ριζότο με μανιτάρια
Ζεσταίνουμε το βούτυρο και το λάδι σε κατσαρόλα και σωτάρουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε το ρύζι και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά για 4 λεπτά.

Χοιρινό με πράσα
Καθαρίστε τα πράσα και πετάξτε όλα τα σκούρα πράσινα φύλλα. Πλύντε τα και κόψτε τα σε κομμάτια

Καλαμαράκια με σπανάκι
Πλένετε, καθαρίζετε και κόβετε τα καλαμαράκια. Τα σκουπίζετε καλά.

Κοτόπουλο πάπρικας
Βάλτε το λάδι σε κατσαρόλα, επάνω σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά, ρίξτε και σοτάρετε τα κομμάτια του πουλιού απ όλες τις πλευρές

Ριζότο με μοσχαράκι, μανιτάρια και δεντρολίβανο
Σ΄ ένα κατσαρολάκι με λάδι σοτάρω το κρέας . Μόλις πάρει χρώμα συνεχίζω με το ρύζι για 3-5 λεπτά και το φρέσκο δεντρολίβανο

Κοτόπουλο με μπάμιες
Ρίχνετε τις καθαρισμένες μπάμιες σε ταψί,τις αλατίζετε,τις βρέχετε με το ξύδι και τις αφήνετε για 1-2 ώρες στον ήλιο ή στο φούρνο,στους 120οC.

Ριγανάτο στιγμής
Κόβετε το κρέας σε μικρές λωρίδες και τις τσιγαρίζετε σε λάδι.

Ογκρατέν λαχανικών με λουκάνικα
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Βράζετε την πατάτα για 10-15 λεπτά, ώσπου να μαλακώσει και την σουρώνετε. Στο μεταξύ, ζεσταίνετε το λάδισε τηγάνι και σωτάρετε τα λουκάνικα και το κρεμμύδι για 5 λεπτά.

Μοσχάρι κοκκινιστό με φασολάκια
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρέας. Ύστερα από λίγο ρίχνουμε το κρεμμύδι, το ροδίζουμε και μετά