laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Κολιοί Φούρνου

Συνταγές

Κολιοί Φούρνου
0.00

 

Υλικά Συνταγής:

1 κιλό κολιοί

1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι

½ κιλό ντομάτες ώριμες

2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο

2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι

3 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός

1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά

1 λεμόνι

 Αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζετε και πλένετε τους κολιούς πολύ καλά. Τους αλατοπιπερώνετε, τους βάζετε σε ένα ταψάκι και τους περιχύνετε με το χυμό λεμονιού. Τους αφήνετε στο ψυγείο μισή ώρα. Περνάτε τις ντομάτες από τρυπητό και ετοιμάζετε τα άλλα υλικά. Παίρνετε το τα ταψάκι με τους κολιούς και το πασπαλίζετε με το σκόρδο, το κρεμμύδι, το μαϊντανό και την πιπεριά. Ρίχνετε το λάδι και τον πολτό της ντομάτας, λίγο αλάτι, πιπέρι και βάζετε το φαγητό να ψηθεί σε μέτριο φούρνο ( 200 – 250) επί ¼ της ώρας. Τότε ρίχνετε και το κρασί, παίρνετε με ένα κουτάλι σάλτσα και βρέχετε τα ψάρια και ξαναβάζετε στο φούρνο να ψηθούν ακόμη 30 λεπτά της ώρας και να μείνουν σχεδόν με το λάδι τους

Χταπόδι κρασάτο
Αφαιρέστε τα ράμφη και κόψτε τα χταποδάκια στα τέσσερα

Μπουρεκάκια Καισαρείας
τοποθετώντας μέσα τη γέμιση και τυλίγετε σε μπουρεκάκια όλο το φύλλο

Κολοκυθοκεφτέδες Λιβάνου
Πλάθετε κεφτέδες με μίγμα και τους πατάτε για να γίνουν επίπεδοι

Μπεκρή μεζές
Βάλτε το κρέας σ ένα μπολ, πήξτε την μουστάρδα και ανακατέψτε ώσπου να λερωθούν όλα τα κομματάκια

Μπακαλιάρος παστός τηγανητός
Κόβετε το μπακαλιάρο σε κομμάτια και τα αφήνετε να μουσκεύουν για 12 – 15 ώρες σε νερό

Ντολμαδάκια με σπανάκι και ρύζι
Βράζετε το σπανάκι ώσπου να μαλακώσει. Το σουρώνετε και το στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας.

Πικάντικη σαλάτα καλαμαράκια
Κόψτε τα καλαμαράκια σε ροδέλες .Ζεστάνετε το λαδί και σωτάρετε τα καλαμαράκια 2-3 λεπτά

Μύδια φούρνου
Εκτέλεση συνταγής Ξύστε τα μύδια και αφαιρέστε τα μουστάκια τους . Ζεστάνετε το νερό σε κατσαρόλα, βάλτε τα μύδια και βράστε τα σκεπασμένα σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά, ώσπου να ανοίξουν

Μεξικάνικα λουκάνικα
Τοποθετούμε τα λουκάνικα σε λαμαρίνα που έχουμε αλείψει με λάδι και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς.