laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ζυμαρικά > Μακαρονάκι κοφτό με χταπόδι

Μακαρονάκι κοφτό με χταπόδι

Συνταγές

Μακαρονάκι κοφτό με χταπόδι
0.00

Υλικά Συνταγής:

1 κιλό χταπόδι

¼  κιλού μακαρονάκι κοφτό

1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κιλό ντομάτες ώριμες ή 1 κουταλιά σούπας πελτές ντομάτας

Αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση συνταγής

Πλένετε το χταπόδι και το βράζετε σε αλατισμένο νερό (να μη βράσει τελείως). Το βγάζετε από το νερό και το κόβετε σε μικρά κομμάτια.  Βάζετε το λάδι σε κατσαρόλα να κάψει, ρίχνετε το κρεμμύδι να μαραθεί και τις ντομάτες, περασμένες από τρυπητό ή τον πελτέ λιωμένο σε δύο φλιτζάνια ζωμού (που έβρασε με το χταπόδι). Μόλις αρχίσουν να βράζουν, ρίχνετε το χταπόδι και μετά από 5 λεπτά προσθέτετε 2 – 3 φλιτζάνια ζουμί ακόμη, αφήνετε να πάρουν βράση και προσθέτετε το μακαρονάκι. Ανακατεύετε ελαφρά και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει και να μείνει με το λάδι του. Πασπαλίζετε με πιπέρι, ανακατεύετε και σερβίρετε σε πιατέλα ζεστό. 

Η μακαρονάδα του φράνκο με ωμα λαχανικά και ανθότυρο
Τούτη τη μακαρονάδα την πρωτοέφαγα πριν από χρόνια στο Μιλάνο από τα χέρια του καλού μου φίλου φράνκο Σάρτι, Η ιδιομορφία της είναι ότι η σάλτσα είναι ωμή και όχι μαγειρεμένη

Πράσινες ταλιατέλες με σπανάκι
Βράζουμε τις ταλιατέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό, ώσπου να γίνουν al dente και τις σουρώνουμε.

Ταλιατέλες με Θαλασσινά και Ντομάτα
Βράστε τις ταλιατέλες. Στραγγίστε τες. Ξύστε τα μύδια και αφαιρέστε τα μουστάκια. Καθαρίστε τις γαρίδες και αφήστε τις ουρές.

Ταλιατέλες με καβουρόψιχα
Βράζετε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό ώσπου να γίνουν al dente. Τα σουρώνετε και τα διατηρείτε ζεστά.

Αρωματικά λαχανικά με κους κους
Ζεσταίνετε 1 κουταλιά ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα με χοντρή βάση. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, ώσπου να μαλακώσει και να χρυσίσει.

Σπαγγέτι με γαρίδες στο φούρνο
Πλένετε τις γαρίδες και τις ρίχνετε σε νερό που βράζει (λίγο νερό ώστε μόλις να τις σκεπάζει)

Μακαρόνια με Πιπεριές και Μελιτζάνες
Κόψτε τις μελιτζάνες σε στρογγυλές φέτες. Βάλτε τες στο τρυπητό, πασπαλίστε με χοντρό αλάτι και αφήστε να σταθούν 30 λεπτά.

Φετουτσίνι
Μια μεγαλειώδης συνταγή που φτιάχτηκε για πρώτη φορά στη ρώμη από το chef Αlfredo σε μια στιγμή που είχαν τελειώσει τα περισσότερα υλικά της κουζίνας και ήρθαν πεινασμένοι πελάτες. Μπορείτε να την κάνετε εναλλακτική είτε με φετουτσίνι είτε με ταλιατέρες

Ραβιόλια
Κοσκινίζετε το αλεύρι και το βάζετε σε μικρή λεκάνη. Καίτε το λάδι, το ρίχνετε στο αλεύρι και το τρίβετε με τα δάχτυλα