laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ζυμαρικά > Μακαρονάκι κοφτό με χταπόδι

Μακαρονάκι κοφτό με χταπόδι

Συνταγές

Μακαρονάκι κοφτό με χταπόδι
0.00

Υλικά Συνταγής:

1 κιλό χταπόδι

¼  κιλού μακαρονάκι κοφτό

1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κιλό ντομάτες ώριμες ή 1 κουταλιά σούπας πελτές ντομάτας

Αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση συνταγής

Πλένετε το χταπόδι και το βράζετε σε αλατισμένο νερό (να μη βράσει τελείως). Το βγάζετε από το νερό και το κόβετε σε μικρά κομμάτια.  Βάζετε το λάδι σε κατσαρόλα να κάψει, ρίχνετε το κρεμμύδι να μαραθεί και τις ντομάτες, περασμένες από τρυπητό ή τον πελτέ λιωμένο σε δύο φλιτζάνια ζωμού (που έβρασε με το χταπόδι). Μόλις αρχίσουν να βράζουν, ρίχνετε το χταπόδι και μετά από 5 λεπτά προσθέτετε 2 – 3 φλιτζάνια ζουμί ακόμη, αφήνετε να πάρουν βράση και προσθέτετε το μακαρονάκι. Ανακατεύετε ελαφρά και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει και να μείνει με το λάδι του. Πασπαλίζετε με πιπέρι, ανακατεύετε και σερβίρετε σε πιατέλα ζεστό. 

Πράσινες ταλιατέλες με σπανάκι
Βράζουμε τις ταλιατέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό, ώσπου να γίνουν al dente και τις σουρώνουμε.

Λαζάνια με σπανάκι και γραβιέρα
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Πλένετε το σπανάκι και το τοποθετείτε σε κατσαρόλα. Σκεπάζετε το σκεύος και ζεματίζετε το σπανάκι για 5 λεπτά. Το ξεπλένετε με νερό και το στύβετε καλά. Έπειτα το ψιλοκόβετε.

Η μακαρονάδα του φράνκο με ωμα λαχανικά και ανθότυρο
Τούτη τη μακαρονάδα την πρωτοέφαγα πριν από χρόνια στο Μιλάνο από τα χέρια του καλού μου φίλου φράνκο Σάρτι, Η ιδιομορφία της είναι ότι η σάλτσα είναι ωμή και όχι μαγειρεμένη

Σπαγγέτι με συκωτάκια πουλιών
Πλένετε τα συκωτάκια και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια. Τα βάζετε σε μικρή κατσαρόλα ή τηγάνι με τη φυτίνη και λίγο αλατοπίπερο

Πέννες με ελιές και ντομάτα
Βράζετε τα ζυμαρικά με βάση τις οδηγείστε ένα τηγάνι σοτάρουμε λίγο το κρεμμύδι,

Βίδες με πιπεριές και μελιτζάνες
Ζεσταίνετε 5 κουταλιές λάδι σε τηγάνι και σωτάρετε το σκόρδο για 1 λεπτό. Ρίχνετε την μελιτζάνα και τις πιπεριές και μαγειρεύετε για 5 λεπτά ανακατεύοντας, ώσπου να πάρουν χρώμα.

Μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα λαχανικών
Μπορούμε να βάλουμε τυρί βιολογικό τριμμένο λίγο πριν το σερβίρισμα!!

Μακαρόνια αλά καρμπονάρα
Βάζετε το βούτυρο στην κατσαρόλα να κάψει και ρίχνετε το μπέικον μέχρι να ροδίσει

Ταλιατέλες με καβουρόψιχα
Βράζετε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό ώσπου να γίνουν al dente. Τα σουρώνετε και τα διατηρείτε ζεστά.