laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Μύδια με κρέμα

Συνταγές

Μύδια με κρέμα
0.00

Χρόνος παρασκευής: 30 λεπτά

4 άτομα

Υλικά Συνταγής

1 κιλό μύδια

1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί

1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο

30 γρ. βούτυρο

2 κουταλιές γεμάτες αλέυρι

1 ½ ποτήρι ανθόγαλο

1 φύλλο δάφνης

Λίγο ξύσμα λεμονιού

1 κουταλιά χυμός λεμονιού

3 κόκκοι πιπέρι

Αλάτι

Για το γαρνίρισμα:

200 γρ. γαρίδες κατεψυγμένες
 

Εκτέλεση συνταγής

Τρίβετε και ξεπλένετε τα μύδια σε πολλά νερά και τα ρίχνετε σε ένα τηγάνι μαζί με το κρεμμύδι τριμμένο, 3 κόκκοι πιπέρι κι ένα φύλο δάφνης. Προσθέτετε 1 ποτήρι λευκό κρασί κι αφήνετε τα μύδια να ανοίξουν σε μέτρια φωτιά. Πετάτε τα μισά άδεια κοχύλια και τα υπόλοιπα (με το μαλάκιο) τα τακτοποιείτε σε μια βαθιά στρόγγυλη πιατέλα. Σιγοβράζετε τώρα το κρασί μαζί με το νερό που έβγαλαν τα μύδια ώσπου να μείνει περίπου το 1/3 και το περνάτε από ψιλό σουρωτήρι. Σε μια μικρή κατσαρόλα λιώνετε 30 γρ. βούτυρο, ρίχνετε το αλεύρι, ανακατεύετε και το αραιώνετε με το φιλτραρισμένο ζουμί. Προσθέτετε λίγο – λίγο το ανθόγαλο κι ανακατεύετε διαρκώς τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά ώσπου να ψηθεί και να πήξει. Ρίχνετε μέσα λίγο αλάτι, λίγο ξύσμα λεμονιού και μια κουταλιά χυμό λεμονιού. Περιχύνετε με τη ζεστή σάλτσα τα μύδια και γαρνίρετε με τις γαρίδες. Σερβίρετε αμέσως

Κολιοί Φούρνου
Καθαρίζετε και πλένετε τους κολιούς πολύ καλά. Τους αλατοπιπερώνετε, τους βάζετε σε ένα ταψάκι και τους περιχύνετε με το χυμό λεμονιού

Χταπόδι πιλάφι
Μία εξαιρετικά νόστιμη συνταγή καί ένα λαχταριστό πιάτο γιά όλη τήν Οικογένεια. Καλομαγειρεμένο μαμαδίστικο φαγητό, πικάντικο όσο πρέπει, μέ λίγο πιπεράκι παραπάνω, πανεύκολο καί πεντανόστιμο. Κλασικό, Ελληνικό πιάτο.

Χταποδόπιτα κεφαλονίτικη
Βράστε τα χταποδάκια χωρίς καθόλου νερό ή με πολύ λίγο, μέχρι να μαλακώσουν

Μπουρεκάκια Καισαρείας
τοποθετώντας μέσα τη γέμιση και τυλίγετε σε μπουρεκάκια όλο το φύλλο

Μύδια σαγανάκι με κόκκινη σάλτσα
Παίρνετε ένα μεγάλο τηγάνι και το βάζετε στη φωτιά.Ρίχνετε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε καλά.

Καγιανά ή Στραπατσάδα
Ρίχνετε σε τηγάνι τις αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες ντομάτες μαζί με το ζουμί τους,το αλάτι,τα πιπέρια,τη ρίγανη,τη ζάχαρη,το σκόρδο και το βούτυρο.

Μαριναρισμένα καλαμαράκια με ντρέσινγκ λεμόνι
άζετε το χυμό λεμονιού, το σκόρδο και το λάδι σε μπολ, ρίχνετε τα καλαμαράκια και τα αφήνετε να μαριναριστούν για τουλάχιστον 3 ώρες.

Μπαρμπούνια τηγανητά
Μαρινάρετε τα μπαρμπούνια με το αλάτι , το πιπέρι , τη ρίγανη

Γαρίδες με ντιπ λεμονιού-τζίντζερ
Κοσκινίζετε τα δύο είδη αλεύρι σε μπολ και ανοίγετε στο κέντρο μια λακουβίτσα. Αναμειγνύετε το τζίντζερ, το σκόρδο και τον κουρκουμά με 1 φλιτζάνι νερό και προσθέτετε το μείγμα στο κοσκινισμένο αλεύρι. Χρησιμοποιώντας το σύρμα, ανακατεύετε τα υλικά για να