laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Μύδια με κρέμα

Συνταγές

Μύδια με κρέμα
0.00

Χρόνος παρασκευής: 30 λεπτά

4 άτομα

Υλικά Συνταγής

1 κιλό μύδια

1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί

1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο

30 γρ. βούτυρο

2 κουταλιές γεμάτες αλέυρι

1 ½ ποτήρι ανθόγαλο

1 φύλλο δάφνης

Λίγο ξύσμα λεμονιού

1 κουταλιά χυμός λεμονιού

3 κόκκοι πιπέρι

Αλάτι

Για το γαρνίρισμα:

200 γρ. γαρίδες κατεψυγμένες
 

Εκτέλεση συνταγής

Τρίβετε και ξεπλένετε τα μύδια σε πολλά νερά και τα ρίχνετε σε ένα τηγάνι μαζί με το κρεμμύδι τριμμένο, 3 κόκκοι πιπέρι κι ένα φύλο δάφνης. Προσθέτετε 1 ποτήρι λευκό κρασί κι αφήνετε τα μύδια να ανοίξουν σε μέτρια φωτιά. Πετάτε τα μισά άδεια κοχύλια και τα υπόλοιπα (με το μαλάκιο) τα τακτοποιείτε σε μια βαθιά στρόγγυλη πιατέλα. Σιγοβράζετε τώρα το κρασί μαζί με το νερό που έβγαλαν τα μύδια ώσπου να μείνει περίπου το 1/3 και το περνάτε από ψιλό σουρωτήρι. Σε μια μικρή κατσαρόλα λιώνετε 30 γρ. βούτυρο, ρίχνετε το αλεύρι, ανακατεύετε και το αραιώνετε με το φιλτραρισμένο ζουμί. Προσθέτετε λίγο – λίγο το ανθόγαλο κι ανακατεύετε διαρκώς τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά ώσπου να ψηθεί και να πήξει. Ρίχνετε μέσα λίγο αλάτι, λίγο ξύσμα λεμονιού και μια κουταλιά χυμό λεμονιού. Περιχύνετε με τη ζεστή σάλτσα τα μύδια και γαρνίρετε με τις γαρίδες. Σερβίρετε αμέσως

Ντολμαδάκια με σπανάκι και ρύζι
Βράζετε το σπανάκι ώσπου να μαλακώσει. Το σουρώνετε και το στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας.

Μπαρμπούνια τηγανητά
Μαρινάρετε τα μπαρμπούνια με το αλάτι , το πιπέρι , τη ρίγανη

Μαριναρισμένα καλαμαράκια με ντρέσινγκ λεμόνι
άζετε το χυμό λεμονιού, το σκόρδο και το λάδι σε μπολ, ρίχνετε τα καλαμαράκια και τα αφήνετε να μαριναριστούν για τουλάχιστον 3 ώρες.

Χταπόδι πιλάφι
Μία εξαιρετικά νόστιμη συνταγή καί ένα λαχταριστό πιάτο γιά όλη τήν Οικογένεια. Καλομαγειρεμένο μαμαδίστικο φαγητό, πικάντικο όσο πρέπει, μέ λίγο πιπεράκι παραπάνω, πανεύκολο καί πεντανόστιμο. Κλασικό, Ελληνικό πιάτο.

ΠΑΤΑΤΕΣ μέ ΜΠΕΙΚΟΝ καί ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ στό ΦΟΥΡΝΟ
Όλη ή νοστιμιά σ' ένα πιάτο. Οικονομικό, γρήγορο, πεντανόστιμο. Ένα φαγητό από αυτά τά γρήγορα τού φούρνου.

Μπεκρή μεζές
Βάλτε το κρέας σ ένα μπολ, πήξτε την μουστάρδα και ανακατέψτε ώσπου να λερωθούν όλα τα κομματάκια

Ρολάκια με τυρί και πέστο
Ετοιμάζουμε την ζύμη. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι σε ένα μπολ και ρίχνουμε το βούτυρο. Τρίβουμε με τα δάχτυλα ώσπου το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα.

Καραβίδες ψητές
Πλύντε τις καραβίδες, στραγγίστε τες καλά και πασπαλίστε τες με αλάτι. Ψήστε τες στα κάρβουνα ή στο γκρίλ 10

Μπουρεκάκια Καισαρείας
τοποθετώντας μέσα τη γέμιση και τυλίγετε σε μπουρεκάκια όλο το φύλλο