laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Μύδια με κρέμα

Συνταγές

Μύδια με κρέμα
0.00

Χρόνος παρασκευής: 30 λεπτά

4 άτομα

Υλικά Συνταγής

1 κιλό μύδια

1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί

1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο

30 γρ. βούτυρο

2 κουταλιές γεμάτες αλέυρι

1 ½ ποτήρι ανθόγαλο

1 φύλλο δάφνης

Λίγο ξύσμα λεμονιού

1 κουταλιά χυμός λεμονιού

3 κόκκοι πιπέρι

Αλάτι

Για το γαρνίρισμα:

200 γρ. γαρίδες κατεψυγμένες
 

Εκτέλεση συνταγής

Τρίβετε και ξεπλένετε τα μύδια σε πολλά νερά και τα ρίχνετε σε ένα τηγάνι μαζί με το κρεμμύδι τριμμένο, 3 κόκκοι πιπέρι κι ένα φύλο δάφνης. Προσθέτετε 1 ποτήρι λευκό κρασί κι αφήνετε τα μύδια να ανοίξουν σε μέτρια φωτιά. Πετάτε τα μισά άδεια κοχύλια και τα υπόλοιπα (με το μαλάκιο) τα τακτοποιείτε σε μια βαθιά στρόγγυλη πιατέλα. Σιγοβράζετε τώρα το κρασί μαζί με το νερό που έβγαλαν τα μύδια ώσπου να μείνει περίπου το 1/3 και το περνάτε από ψιλό σουρωτήρι. Σε μια μικρή κατσαρόλα λιώνετε 30 γρ. βούτυρο, ρίχνετε το αλεύρι, ανακατεύετε και το αραιώνετε με το φιλτραρισμένο ζουμί. Προσθέτετε λίγο – λίγο το ανθόγαλο κι ανακατεύετε διαρκώς τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά ώσπου να ψηθεί και να πήξει. Ρίχνετε μέσα λίγο αλάτι, λίγο ξύσμα λεμονιού και μια κουταλιά χυμό λεμονιού. Περιχύνετε με τη ζεστή σάλτσα τα μύδια και γαρνίρετε με τις γαρίδες. Σερβίρετε αμέσως

Κολοκυθοκεφτέδες Λιβάνου
Πλάθετε κεφτέδες με μίγμα και τους πατάτε για να γίνουν επίπεδοι

Μπαρμπούνια τηγανητά
Μαρινάρετε τα μπαρμπούνια με το αλάτι , το πιπέρι , τη ρίγανη

Μους με βραστό κοτόπουλο ή άλλο κρέας
Χτυπάτε στο μίξερ όλα τα υλικά και χρησιμοποιείτε το μίγμα σε καναπεδάκια,ταρτάκια,μικρά σάντουιτς,τόστ ή πίτες.

Μπαρμπούνια στον φούρνο
Καθαρίστε και πλύντε καλά τα ψάρια. Στραγγίστε τα, αραδιάστε τα σε ταψάκι και περιχύστε τα με το χυμό λεμονιού

Κολιοί Φούρνου
Καθαρίζετε και πλένετε τους κολιούς πολύ καλά. Τους αλατοπιπερώνετε, τους βάζετε σε ένα ταψάκι και τους περιχύνετε με το χυμό λεμονιού

Ντολμαδάκια με σπανάκι και ρύζι
Βράζετε το σπανάκι ώσπου να μαλακώσει. Το σουρώνετε και το στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας.

Αγγουράκια γεμιστά
Τό ούζο έχει τήν τιμητική του τό καλοκαίρι καί είναι ιδιαίτερα ιδανικό γιά μία φιλική συγκέντρωση. Είναι γνωστό πώς ό καλός Οικοδεσπότης δέν σερβίρει τό ούζο ποτέ σκέτο. Σερβίρεται πάντα μέ κάποιον μεζέ: ελιές, αγγουράκι, λίγο τυρί ή καί πιό περίτεχνα καί

Ψαροκροκέτες στον ατμό
Για να ετοιμάσετε τη σως, αναμειγνύετε όλα τα υλικά με 3 κουταλιές νερό σε μπολ και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να σχηματιστεί ομοιόμορφο μείγμα.

ΠΑΤΑΤΕΣ μέ ΜΠΕΙΚΟΝ καί ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ στό ΦΟΥΡΝΟ
Όλη ή νοστιμιά σ' ένα πιάτο. Οικονομικό, γρήγορο, πεντανόστιμο. Ένα φαγητό από αυτά τά γρήγορα τού φούρνου.