laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Μύδια με κρέμα

Συνταγές

Μύδια με κρέμα
0.00

Χρόνος παρασκευής: 30 λεπτά

4 άτομα

Υλικά Συνταγής

1 κιλό μύδια

1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί

1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο

30 γρ. βούτυρο

2 κουταλιές γεμάτες αλέυρι

1 ½ ποτήρι ανθόγαλο

1 φύλλο δάφνης

Λίγο ξύσμα λεμονιού

1 κουταλιά χυμός λεμονιού

3 κόκκοι πιπέρι

Αλάτι

Για το γαρνίρισμα:

200 γρ. γαρίδες κατεψυγμένες
 

Εκτέλεση συνταγής

Τρίβετε και ξεπλένετε τα μύδια σε πολλά νερά και τα ρίχνετε σε ένα τηγάνι μαζί με το κρεμμύδι τριμμένο, 3 κόκκοι πιπέρι κι ένα φύλο δάφνης. Προσθέτετε 1 ποτήρι λευκό κρασί κι αφήνετε τα μύδια να ανοίξουν σε μέτρια φωτιά. Πετάτε τα μισά άδεια κοχύλια και τα υπόλοιπα (με το μαλάκιο) τα τακτοποιείτε σε μια βαθιά στρόγγυλη πιατέλα. Σιγοβράζετε τώρα το κρασί μαζί με το νερό που έβγαλαν τα μύδια ώσπου να μείνει περίπου το 1/3 και το περνάτε από ψιλό σουρωτήρι. Σε μια μικρή κατσαρόλα λιώνετε 30 γρ. βούτυρο, ρίχνετε το αλεύρι, ανακατεύετε και το αραιώνετε με το φιλτραρισμένο ζουμί. Προσθέτετε λίγο – λίγο το ανθόγαλο κι ανακατεύετε διαρκώς τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά ώσπου να ψηθεί και να πήξει. Ρίχνετε μέσα λίγο αλάτι, λίγο ξύσμα λεμονιού και μια κουταλιά χυμό λεμονιού. Περιχύνετε με τη ζεστή σάλτσα τα μύδια και γαρνίρετε με τις γαρίδες. Σερβίρετε αμέσως

Κολοκυθοκεφτέδες Λιβάνου
Πλάθετε κεφτέδες με μίγμα και τους πατάτε για να γίνουν επίπεδοι

Σαρδέλες λαδορίγανη
Καθαρίστε και πλύντε τα ψάρια. Αφαιρέστε, αν θέλετε τη ραχοκοκαλιά. Βάλτε το λάδι σε κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά, ρίξτε και σοτάρετε ελαφρά το σκόρδο.

Μύδια σαγανάκι με κόκκινη σάλτσα
Παίρνετε ένα μεγάλο τηγάνι και το βάζετε στη φωτιά.Ρίχνετε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε καλά.

Μπουρεκάκια Καισαρείας
τοποθετώντας μέσα τη γέμιση και τυλίγετε σε μπουρεκάκια όλο το φύλλο

Μύδια φούρνου
Εκτέλεση συνταγής Ξύστε τα μύδια και αφαιρέστε τα μουστάκια τους . Ζεστάνετε το νερό σε κατσαρόλα, βάλτε τα μύδια και βράστε τα σκεπασμένα σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά, ώσπου να ανοίξουν

Ντολμαδάκια με σπανάκι και ρύζι
Βράζετε το σπανάκι ώσπου να μαλακώσει. Το σουρώνετε και το στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας.

Μοσχάρι καρπάτσο
Τοποθετείτε 4 φέτες μοσχάρι σε απόσταση 5 εκ. βάζετε από πάνω άλλη μια λαδόκολλα και χτυπάτε λίγο το κρέας, ώστε να διπλασιαστεί σε μέγεθος. Κάνετε το ίδιο και με τις υπόλοιπες φέτες.

Μύδια με κρέμα
Τρίβετε και ξεπλένετε τα μύδια σε πολλά νερά και τα ρίχνετε σε ένα τηγάνι μαζί με το κρεμμύδι τριμμένο,

Γαρίδες σαγανάκι με φέτα
Καθαρίστε τις γαρίδες αφήνοντας τα κεφάλια