laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Μπακαλιάρος παστός τηγανητός

Συνταγές

Μπακαλιάρος παστός τηγανητός
0.00

Χρόνος παρασκευής: 45 λεπτά

Υλικά Συνταγής

1 κιλό μπακαλιάρος παστός

Για το χυλό του τηγανίσματος:

1 ποτήρι αλεύρι

1 κουταλιά λάδι

1 ποτήρι νερό ή μπύρα

½ κουταλάκι του γλυκού σόδα

Πιπέρι

Λάδι για τηγάνισμα

 

Εκτέλεση συνταγής

Κόβετε το μπακαλιάρο σε κομμάτια και τα αφήνετε να μουσκεύουν για 12 – 15 ώρες σε νερό. Αλλάζετε το νερό 2 – 3 φορές. Ξεπλένετε τα ξαρμυρισμένα κομμάτια του μπακαλιάρου και τα καθαρίζετε από το δέρμα και τα χοντρά και ψιλά κόκκαλα. Στραγγίζετε τα κομμάτια, τα σκουπίζετε και τα τυλίγετε στο χυλό που έχετε ετοιμάσει με το αλεύρι, τη σόδα, τη μπύρα, 1 κουταλιά λάδι και πιπέρι. Έχετε το λάδι και καίει σε τηγάνι στη φωτιά και τηγανίζετε το μπακαλιάρο από τις δύο πλευρές να ροδοκοκκινίσει. Σερβίρετε τα τηγανισμένα κομμάτια σε πιατέλα. Τα συνοδεύετε με σκορδαλιά και ωραία σαλάτα παντζάρια.  

 

Μους με βραστό κοτόπουλο ή άλλο κρέας
Χτυπάτε στο μίξερ όλα τα υλικά και χρησιμοποιείτε το μίγμα σε καναπεδάκια,ταρτάκια,μικρά σάντουιτς,τόστ ή πίτες.

Γαρίδες με ντιπ λεμονιού-τζίντζερ
Κοσκινίζετε τα δύο είδη αλεύρι σε μπολ και ανοίγετε στο κέντρο μια λακουβίτσα. Αναμειγνύετε το τζίντζερ, το σκόρδο και τον κουρκουμά με 1 φλιτζάνι νερό και προσθέτετε το μείγμα στο κοσκινισμένο αλεύρι. Χρησιμοποιώντας το σύρμα, ανακατεύετε τα υλικά για να

Μοσχάρι καρπάτσο
Τοποθετείτε 4 φέτες μοσχάρι σε απόσταση 5 εκ. βάζετε από πάνω άλλη μια λαδόκολλα και χτυπάτε λίγο το κρέας, ώστε να διπλασιαστεί σε μέγεθος. Κάνετε το ίδιο και με τις υπόλοιπες φέτες.

Μύδια φούρνου
Εκτέλεση συνταγής Ξύστε τα μύδια και αφαιρέστε τα μουστάκια τους . Ζεστάνετε το νερό σε κατσαρόλα, βάλτε τα μύδια και βράστε τα σκεπασμένα σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά, ώσπου να ανοίξουν

Ορεκτικά με μπαγκέτα
Κόψτε το ψωμί σε φέτες πάχους 1,5 εκ και ροδίστε τες

Γαυράκι Μυτιλήνης
Καθαρίζουμε το γαύρο και τον τοποθετούμε σ΄ ένα αρκετά μεγάλο ταψί

Σαρδέλες ψητές
Καθαρίστε τις σαρδέλες κι αφαιρέστε με προσοχή τη ραχοκοκαλιά, προσέχοντας να μη χωρίσουν στη μέση.

Πικάντικη σαλάτα καλαμαράκια
Κόψτε τα καλαμαράκια σε ροδέλες .Ζεστάνετε το λαδί και σωτάρετε τα καλαμαράκια 2-3 λεπτά

Μπαρμπούνια τηγανητά
Μαρινάρετε τα μπαρμπούνια με το αλάτι , το πιπέρι , τη ρίγανη