Χρόνος παρασκευής: 45 λεπτά
Υλικά Συνταγής
1 κιλό μπακαλιάρος παστός
Για το χυλό του τηγανίσματος:
1 ποτήρι αλεύρι
1 κουταλιά λάδι
1 ποτήρι νερό ή μπύρα
½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
Πιπέρι
Λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση συνταγής
Κόβετε το μπακαλιάρο σε κομμάτια και τα αφήνετε να μουσκεύουν για 12 – 15 ώρες σε νερό. Αλλάζετε το νερό 2 – 3 φορές. Ξεπλένετε τα ξαρμυρισμένα κομμάτια του μπακαλιάρου και τα καθαρίζετε από το δέρμα και τα χοντρά και ψιλά κόκκαλα. Στραγγίζετε τα κομμάτια, τα σκουπίζετε και τα τυλίγετε στο χυλό που έχετε ετοιμάσει με το αλεύρι, τη σόδα, τη μπύρα, 1 κουταλιά λάδι και πιπέρι. Έχετε το λάδι και καίει σε τηγάνι στη φωτιά και τηγανίζετε το μπακαλιάρο από τις δύο πλευρές να ροδοκοκκινίσει. Σερβίρετε τα τηγανισμένα κομμάτια σε πιατέλα. Τα συνοδεύετε με σκορδαλιά και ωραία σαλάτα παντζάρια.