laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Μπακαλιάρος παστός τηγανητός

Συνταγές

Μπακαλιάρος παστός τηγανητός
0.00

Χρόνος παρασκευής: 45 λεπτά

Υλικά Συνταγής

1 κιλό μπακαλιάρος παστός

Για το χυλό του τηγανίσματος:

1 ποτήρι αλεύρι

1 κουταλιά λάδι

1 ποτήρι νερό ή μπύρα

½ κουταλάκι του γλυκού σόδα

Πιπέρι

Λάδι για τηγάνισμα

 

Εκτέλεση συνταγής

Κόβετε το μπακαλιάρο σε κομμάτια και τα αφήνετε να μουσκεύουν για 12 – 15 ώρες σε νερό. Αλλάζετε το νερό 2 – 3 φορές. Ξεπλένετε τα ξαρμυρισμένα κομμάτια του μπακαλιάρου και τα καθαρίζετε από το δέρμα και τα χοντρά και ψιλά κόκκαλα. Στραγγίζετε τα κομμάτια, τα σκουπίζετε και τα τυλίγετε στο χυλό που έχετε ετοιμάσει με το αλεύρι, τη σόδα, τη μπύρα, 1 κουταλιά λάδι και πιπέρι. Έχετε το λάδι και καίει σε τηγάνι στη φωτιά και τηγανίζετε το μπακαλιάρο από τις δύο πλευρές να ροδοκοκκινίσει. Σερβίρετε τα τηγανισμένα κομμάτια σε πιατέλα. Τα συνοδεύετε με σκορδαλιά και ωραία σαλάτα παντζάρια.  

 

Μύδια Σαγανάκι
Ξεπλένετε και στραγγίστε καλά τα μύδια

Αγγουράκια γεμιστά
Τό ούζο έχει τήν τιμητική του τό καλοκαίρι καί είναι ιδιαίτερα ιδανικό γιά μία φιλική συγκέντρωση. Είναι γνωστό πώς ό καλός Οικοδεσπότης δέν σερβίρει τό ούζο ποτέ σκέτο. Σερβίρεται πάντα μέ κάποιον μεζέ: ελιές, αγγουράκι, λίγο τυρί ή καί πιό περίτεχνα καί

Καγιανά ή Στραπατσάδα
Ρίχνετε σε τηγάνι τις αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες ντομάτες μαζί με το ζουμί τους,το αλάτι,τα πιπέρια,τη ρίγανη,τη ζάχαρη,το σκόρδο και το βούτυρο.

Μαριναρισμένα καλαμαράκια με ντρέσινγκ λεμόνι
άζετε το χυμό λεμονιού, το σκόρδο και το λάδι σε μπολ, ρίχνετε τα καλαμαράκια και τα αφήνετε να μαριναριστούν για τουλάχιστον 3 ώρες.

ΡΙΓΑΝΟΚΕΦΤΕΔΕΣ
Παίρνατε από την μηχανή του πουρέ τις βρασμένες πατάτες και τον ταραμά

Χταποδόπιτα κεφαλονίτικη
Βράστε τα χταποδάκια χωρίς καθόλου νερό ή με πολύ λίγο, μέχρι να μαλακώσουν

Μύδια σαγανάκι με κόκκινη σάλτσα
Παίρνετε ένα μεγάλο τηγάνι και το βάζετε στη φωτιά.Ρίχνετε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε καλά.

Μπεκρή μεζές
Βάλτε το κρέας σ ένα μπολ, πήξτε την μουστάρδα και ανακατέψτε ώσπου να λερωθούν όλα τα κομματάκια

Πικάντικη σαλάτα καλαμαράκια
Κόψτε τα καλαμαράκια σε ροδέλες .Ζεστάνετε το λαδί και σωτάρετε τα καλαμαράκια 2-3 λεπτά