laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Μπακαλιάρος παστός τηγανητός

Συνταγές

Μπακαλιάρος παστός τηγανητός
0.00

Χρόνος παρασκευής: 45 λεπτά

Υλικά Συνταγής

1 κιλό μπακαλιάρος παστός

Για το χυλό του τηγανίσματος:

1 ποτήρι αλεύρι

1 κουταλιά λάδι

1 ποτήρι νερό ή μπύρα

½ κουταλάκι του γλυκού σόδα

Πιπέρι

Λάδι για τηγάνισμα

 

Εκτέλεση συνταγής

Κόβετε το μπακαλιάρο σε κομμάτια και τα αφήνετε να μουσκεύουν για 12 – 15 ώρες σε νερό. Αλλάζετε το νερό 2 – 3 φορές. Ξεπλένετε τα ξαρμυρισμένα κομμάτια του μπακαλιάρου και τα καθαρίζετε από το δέρμα και τα χοντρά και ψιλά κόκκαλα. Στραγγίζετε τα κομμάτια, τα σκουπίζετε και τα τυλίγετε στο χυλό που έχετε ετοιμάσει με το αλεύρι, τη σόδα, τη μπύρα, 1 κουταλιά λάδι και πιπέρι. Έχετε το λάδι και καίει σε τηγάνι στη φωτιά και τηγανίζετε το μπακαλιάρο από τις δύο πλευρές να ροδοκοκκινίσει. Σερβίρετε τα τηγανισμένα κομμάτια σε πιατέλα. Τα συνοδεύετε με σκορδαλιά και ωραία σαλάτα παντζάρια.  

 

Κολοκυθοκεφτέδες Λιβάνου
Πλάθετε κεφτέδες με μίγμα και τους πατάτε για να γίνουν επίπεδοι

Καραβίδες ψητές
Πλύντε τις καραβίδες, στραγγίστε τες καλά και πασπαλίστε τες με αλάτι. Ψήστε τες στα κάρβουνα ή στο γκρίλ 10

Μύδια φούρνου
Εκτέλεση συνταγής Ξύστε τα μύδια και αφαιρέστε τα μουστάκια τους . Ζεστάνετε το νερό σε κατσαρόλα, βάλτε τα μύδια και βράστε τα σκεπασμένα σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά, ώσπου να ανοίξουν

Χταπόδι πιλάφι
Μία εξαιρετικά νόστιμη συνταγή καί ένα λαχταριστό πιάτο γιά όλη τήν Οικογένεια. Καλομαγειρεμένο μαμαδίστικο φαγητό, πικάντικο όσο πρέπει, μέ λίγο πιπεράκι παραπάνω, πανεύκολο καί πεντανόστιμο. Κλασικό, Ελληνικό πιάτο.

Ο κλασικός κεφτές
Αγαπημένος από όλους, μικρούς καί μεγάλους, ό κεφτές είναι παιδί τής φτωχικής, καθημερινής κουζίνας, πού προσπαθεί μέ λίγα υλικά καί χωρίς ιδιαίτερα έξοδα νά χορτάσει πολλά πεινασμένα στόματα. Ό κεφτές, είναι μερακλής. Θέλει τά μυρωδικά του, θέλει φαντασί

Πικάντικη σαλάτα καλαμαράκια
Κόψτε τα καλαμαράκια σε ροδέλες .Ζεστάνετε το λαδί και σωτάρετε τα καλαμαράκια 2-3 λεπτά

Γαρίδες σαγανάκι με φέτα
Καθαρίστε τις γαρίδες αφήνοντας τα κεφάλια

Γαρίδες με ντιπ λεμονιού-τζίντζερ
Κοσκινίζετε τα δύο είδη αλεύρι σε μπολ και ανοίγετε στο κέντρο μια λακουβίτσα. Αναμειγνύετε το τζίντζερ, το σκόρδο και τον κουρκουμά με 1 φλιτζάνι νερό και προσθέτετε το μείγμα στο κοσκινισμένο αλεύρι. Χρησιμοποιώντας το σύρμα, ανακατεύετε τα υλικά για να

ΡΙΓΑΝΟΚΕΦΤΕΔΕΣ
Παίρνατε από την μηχανή του πουρέ τις βρασμένες πατάτες και τον ταραμά