laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Μπακαλιάρος παστός τηγανητός

Συνταγές

Μπακαλιάρος παστός τηγανητός
0.00

Χρόνος παρασκευής: 45 λεπτά

Υλικά Συνταγής

1 κιλό μπακαλιάρος παστός

Για το χυλό του τηγανίσματος:

1 ποτήρι αλεύρι

1 κουταλιά λάδι

1 ποτήρι νερό ή μπύρα

½ κουταλάκι του γλυκού σόδα

Πιπέρι

Λάδι για τηγάνισμα

 

Εκτέλεση συνταγής

Κόβετε το μπακαλιάρο σε κομμάτια και τα αφήνετε να μουσκεύουν για 12 – 15 ώρες σε νερό. Αλλάζετε το νερό 2 – 3 φορές. Ξεπλένετε τα ξαρμυρισμένα κομμάτια του μπακαλιάρου και τα καθαρίζετε από το δέρμα και τα χοντρά και ψιλά κόκκαλα. Στραγγίζετε τα κομμάτια, τα σκουπίζετε και τα τυλίγετε στο χυλό που έχετε ετοιμάσει με το αλεύρι, τη σόδα, τη μπύρα, 1 κουταλιά λάδι και πιπέρι. Έχετε το λάδι και καίει σε τηγάνι στη φωτιά και τηγανίζετε το μπακαλιάρο από τις δύο πλευρές να ροδοκοκκινίσει. Σερβίρετε τα τηγανισμένα κομμάτια σε πιατέλα. Τα συνοδεύετε με σκορδαλιά και ωραία σαλάτα παντζάρια.  

 

Χταπόδι πιλάφι
Μία εξαιρετικά νόστιμη συνταγή καί ένα λαχταριστό πιάτο γιά όλη τήν Οικογένεια. Καλομαγειρεμένο μαμαδίστικο φαγητό, πικάντικο όσο πρέπει, μέ λίγο πιπεράκι παραπάνω, πανεύκολο καί πεντανόστιμο. Κλασικό, Ελληνικό πιάτο.

Αγγουράκια γεμιστά
Τό ούζο έχει τήν τιμητική του τό καλοκαίρι καί είναι ιδιαίτερα ιδανικό γιά μία φιλική συγκέντρωση. Είναι γνωστό πώς ό καλός Οικοδεσπότης δέν σερβίρει τό ούζο ποτέ σκέτο. Σερβίρεται πάντα μέ κάποιον μεζέ: ελιές, αγγουράκι, λίγο τυρί ή καί πιό περίτεχνα καί

Μεξικάνικα λουκάνικα
Τοποθετούμε τα λουκάνικα σε λαμαρίνα που έχουμε αλείψει με λάδι και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Μοσχάρι καρπάτσο
Τοποθετείτε 4 φέτες μοσχάρι σε απόσταση 5 εκ. βάζετε από πάνω άλλη μια λαδόκολλα και χτυπάτε λίγο το κρέας, ώστε να διπλασιαστεί σε μέγεθος. Κάνετε το ίδιο και με τις υπόλοιπες φέτες.

Μπαρμπούνια στον φούρνο
Καθαρίστε και πλύντε καλά τα ψάρια. Στραγγίστε τα, αραδιάστε τα σε ταψάκι και περιχύστε τα με το χυμό λεμονιού

Πικάντικη σαλάτα καλαμαράκια
Κόψτε τα καλαμαράκια σε ροδέλες .Ζεστάνετε το λαδί και σωτάρετε τα καλαμαράκια 2-3 λεπτά

Γαρίδες με ντιπ λεμονιού-τζίντζερ
Κοσκινίζετε τα δύο είδη αλεύρι σε μπολ και ανοίγετε στο κέντρο μια λακουβίτσα. Αναμειγνύετε το τζίντζερ, το σκόρδο και τον κουρκουμά με 1 φλιτζάνι νερό και προσθέτετε το μείγμα στο κοσκινισμένο αλεύρι. Χρησιμοποιώντας το σύρμα, ανακατεύετε τα υλικά για να

Μπαρμπούνια τηγανητά
Μαρινάρετε τα μπαρμπούνια με το αλάτι , το πιπέρι , τη ρίγανη

Χταποδόπιτα κεφαλονίτικη
Βράστε τα χταποδάκια χωρίς καθόλου νερό ή με πολύ λίγο, μέχρι να μαλακώσουν