laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Σαρδέλες ψητές

Συνταγές

Σαρδέλες ψητές
0.00

Υλικά Συνταγής

1 κιλό σαρδέλες

αλάτι, πιπέρι, λίγο λάδι

λίγη ρίγανη

¼ κούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

λαδολέμονο

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίστε τις σαρδέλες κι αφαιρέστε με προσοχή τη ραχοκοκαλιά, προσέχοντας να μη χωρίσουν στη μέση. Ανοίξτε τες, ξεπλύντε τες να φύγει το αίμα, στραγγίστε και αραδιάστε τες σε πιατέλα. Πασπαλίστε τες με αλάτι και πιπέρι και περιχύστε τες με λίγο λάδι. Βάλτε τες τη μία πλάι στην άλλη σε λαδομένη διπλή σχάρα και ψήστε τες στα κάρβουνα 4' απο την κάθε πλευρά. Μόλις τις κατεβάσετε από την φωτιά πασπαλίστε τες με λίγη ρίγανη. Μεταφέρε τες σε πιατέλα, περιχύστε τες με λαδολέμονο 

Ορεκτικά με μπαγκέτα
Κόψτε το ψωμί σε φέτες πάχους 1,5 εκ και ροδίστε τες

Χταπόδι κρασάτο
Αφαιρέστε τα ράμφη και κόψτε τα χταποδάκια στα τέσσερα

ΡΙΓΑΝΟΚΕΦΤΕΔΕΣ
Παίρνατε από την μηχανή του πουρέ τις βρασμένες πατάτες και τον ταραμά

Μπαρμπούνια τηγανητά
Μαρινάρετε τα μπαρμπούνια με το αλάτι , το πιπέρι , τη ρίγανη

Χταπόδι πιλάφι
Μία εξαιρετικά νόστιμη συνταγή καί ένα λαχταριστό πιάτο γιά όλη τήν Οικογένεια. Καλομαγειρεμένο μαμαδίστικο φαγητό, πικάντικο όσο πρέπει, μέ λίγο πιπεράκι παραπάνω, πανεύκολο καί πεντανόστιμο. Κλασικό, Ελληνικό πιάτο.

Μοσχάρι καρπάτσο
Τοποθετείτε 4 φέτες μοσχάρι σε απόσταση 5 εκ. βάζετε από πάνω άλλη μια λαδόκολλα και χτυπάτε λίγο το κρέας, ώστε να διπλασιαστεί σε μέγεθος. Κάνετε το ίδιο και με τις υπόλοιπες φέτες.

Μύδια Σαγανάκι
Ξεπλένετε και στραγγίστε καλά τα μύδια

Μύδια σαγανάκι με κόκκινη σάλτσα
Παίρνετε ένα μεγάλο τηγάνι και το βάζετε στη φωτιά.Ρίχνετε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε καλά.

Μπακαλιάρος παστός τηγανητός
Κόβετε το μπακαλιάρο σε κομμάτια και τα αφήνετε να μουσκεύουν για 12 – 15 ώρες σε νερό