laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Σαρδέλες λαδορίγανη

Συνταγές

Σαρδέλες λαδορίγανη
0.00

Υλικά Συνταγής

1 κιλό σαρδέλες

γαύρο ή μαρίδες

¾ κούπας λάδι

5-6 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια

2 κουταλιές ξίδι

αλάτι, πιπέρι και ρίγανη

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίστε και πλύντε τα ψάρια. Αφαιρέστε, αν θέλετε τη ραχοκοκαλιά. Βάλτε το λάδι σε κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά, ρίξτε και σοτάρετε ελαφρά το σκόρδο. Ρίξτε μέσα τις σαρδέλες και τα υπόλοιπα υλικά. Βράστε τες δυνατά ώσπου να εξατμειστεί όλο το νερό και να μείνουν μόνο με το λάδι τους. Κατ΄ άλλον τρόπο αραδιάστε τες σε ταψί, πασπαλίστε τες με αλάτι,πιπέρι,ρίγανη,σκόρδο και ξύδι. Περιχύστε τες με το λάδι και ψήστε τες στους 180 βαθμούς 45' να μείνουν με το λάδι τους. Σερβίρετε τες ζεστές ή κρύες είναι το ίδιο νόστιμες.

Μύδια Σαγανάκι
Ξεπλένετε και στραγγίστε καλά τα μύδια

Μπαρμπούνια τηγανητά
Μαρινάρετε τα μπαρμπούνια με το αλάτι , το πιπέρι , τη ρίγανη

Γαρίδες σαγανάκι με φέτα
Καθαρίστε τις γαρίδες αφήνοντας τα κεφάλια

Μύδια φούρνου
Εκτέλεση συνταγής Ξύστε τα μύδια και αφαιρέστε τα μουστάκια τους . Ζεστάνετε το νερό σε κατσαρόλα, βάλτε τα μύδια και βράστε τα σκεπασμένα σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά, ώσπου να ανοίξουν

Ντολμαδάκια με σπανάκι και ρύζι
Βράζετε το σπανάκι ώσπου να μαλακώσει. Το σουρώνετε και το στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας.

Χταπόδι πιλάφι
Μία εξαιρετικά νόστιμη συνταγή καί ένα λαχταριστό πιάτο γιά όλη τήν Οικογένεια. Καλομαγειρεμένο μαμαδίστικο φαγητό, πικάντικο όσο πρέπει, μέ λίγο πιπεράκι παραπάνω, πανεύκολο καί πεντανόστιμο. Κλασικό, Ελληνικό πιάτο.

Αγγουράκια γεμιστά
Τό ούζο έχει τήν τιμητική του τό καλοκαίρι καί είναι ιδιαίτερα ιδανικό γιά μία φιλική συγκέντρωση. Είναι γνωστό πώς ό καλός Οικοδεσπότης δέν σερβίρει τό ούζο ποτέ σκέτο. Σερβίρεται πάντα μέ κάποιον μεζέ: ελιές, αγγουράκι, λίγο τυρί ή καί πιό περίτεχνα καί

Μπεκρή μεζές
Βάλτε το κρέας σ ένα μπολ, πήξτε την μουστάρδα και ανακατέψτε ώσπου να λερωθούν όλα τα κομματάκια

Μύδια με κρέμα
Τρίβετε και ξεπλένετε τα μύδια σε πολλά νερά και τα ρίχνετε σε ένα τηγάνι μαζί με το κρεμμύδι τριμμένο,