Υλικά Συνταγής
1 κιλό σαρδέλες
γαύρο ή μαρίδες
¾ κούπας λάδι
5-6 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
2 κουταλιές ξίδι
αλάτι, πιπέρι και ρίγανη
Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίστε και πλύντε τα ψάρια. Αφαιρέστε, αν θέλετε τη ραχοκοκαλιά. Βάλτε το λάδι σε κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά, ρίξτε και σοτάρετε ελαφρά το σκόρδο. Ρίξτε μέσα τις σαρδέλες και τα υπόλοιπα υλικά. Βράστε τες δυνατά ώσπου να εξατμειστεί όλο το νερό και να μείνουν μόνο με το λάδι τους. Κατ΄ άλλον τρόπο αραδιάστε τες σε ταψί, πασπαλίστε τες με αλάτι,πιπέρι,ρίγανη,σκόρδο και ξύδι. Περιχύστε τες με το λάδι και ψήστε τες στους 180 βαθμούς 45' να μείνουν με το λάδι τους. Σερβίρετε τες ζεστές ή κρύες είναι το ίδιο νόστιμες.