Υλικά Συνταγής
1 ½ κιλού μπαρμπούνια, γόπες ή λιθρίνια
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
1 ¼ κούπας λάδι
2 μέτρια κρεμμύδια σε φέτες
5 σκελίδες σκόρδο
2 μακριές πράσινες πιπεριές
5-6 κοτσάνια μαϊντανό
4-5 φύλλα δάφνης
5-6 κόκκους μπαχάρι
10 κόκκους πιπέρι, αλάτι
2 γαρίφαλα
½ κούπας κρασί λευκό
Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίστε και πλύντε καλά τα ψάρια. Στραγγίστε τα, αραδιάστε τα σε ταψάκι και περιχύστε τα με το χυμό λεμονιού. Βάλτε το λάδι σε κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά, ρίξτε και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίξτε όλα τα υπόλοιπα υλικά, αλάτι και πιπέρι και βράστε το μίγμα σε δυνατή φωτιά, ώσπου να εξατμιστεί σχεδόν όλο το κρασί. Περιχύστε με το μίγμα τα ψάρια και ψήστε τα στους 200-300 βαθμούς περίπου να μείνουν με το λάδι τους. Σερβίρετε τα αμέσως με σαλάτα από βραστά χόρτα.