laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Μπαρμπούνια στον φούρνο

Συνταγές

Μπαρμπούνια στον φούρνο
0.00

Υλικά Συνταγής

1 ½ κιλού μπαρμπούνια, γόπες ή λιθρίνια

2 κουταλιές χυμό λεμονιού

1 ¼ κούπας λάδι

2 μέτρια κρεμμύδια σε φέτες

5 σκελίδες σκόρδο

2 μακριές πράσινες πιπεριές

5-6 κοτσάνια μαϊντανό

4-5 φύλλα δάφνης

5-6 κόκκους μπαχάρι

10 κόκκους πιπέρι, αλάτι

2 γαρίφαλα

½ κούπας κρασί λευκό

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίστε και πλύντε καλά τα ψάρια. Στραγγίστε τα, αραδιάστε τα σε ταψάκι και περιχύστε τα με το χυμό λεμονιού. Βάλτε το λάδι σε κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά, ρίξτε και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίξτε όλα τα υπόλοιπα υλικά, αλάτι και πιπέρι και βράστε το μίγμα σε δυνατή φωτιά, ώσπου να εξατμιστεί σχεδόν όλο το κρασί. Περιχύστε με το μίγμα τα ψάρια και ψήστε τα στους 200-300 βαθμούς περίπου να μείνουν με το λάδι τους. Σερβίρετε τα αμέσως με σαλάτα από βραστά χόρτα.

Μοσχάρι καρπάτσο
Τοποθετείτε 4 φέτες μοσχάρι σε απόσταση 5 εκ. βάζετε από πάνω άλλη μια λαδόκολλα και χτυπάτε λίγο το κρέας, ώστε να διπλασιαστεί σε μέγεθος. Κάνετε το ίδιο και με τις υπόλοιπες φέτες.

Μύδια σαγανάκι με κόκκινη σάλτσα
Παίρνετε ένα μεγάλο τηγάνι και το βάζετε στη φωτιά.Ρίχνετε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε καλά.

Μπακαλιάρος παστός τηγανητός
Κόβετε το μπακαλιάρο σε κομμάτια και τα αφήνετε να μουσκεύουν για 12 – 15 ώρες σε νερό

Μαριναρισμένα καλαμαράκια με ντρέσινγκ λεμόνι
άζετε το χυμό λεμονιού, το σκόρδο και το λάδι σε μπολ, ρίχνετε τα καλαμαράκια και τα αφήνετε να μαριναριστούν για τουλάχιστον 3 ώρες.

Ορεκτικά με μπαγκέτα
Κόψτε το ψωμί σε φέτες πάχους 1,5 εκ και ροδίστε τες

Μπαρμπούνια τηγανητά
Μαρινάρετε τα μπαρμπούνια με το αλάτι , το πιπέρι , τη ρίγανη

Μύδια Σαγανάκι
Ξεπλένετε και στραγγίστε καλά τα μύδια

Καγιανά ή Στραπατσάδα
Ρίχνετε σε τηγάνι τις αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες ντομάτες μαζί με το ζουμί τους,το αλάτι,τα πιπέρια,τη ρίγανη,τη ζάχαρη,το σκόρδο και το βούτυρο.

Χταπόδι ξυδάτο
Αν το χταπόδι είναι φρέσκο προσέξτε να είναι χτυπημένο καλά